Ramón Peón

Regisseur

Ramón Peón is regisseur.
Er zijn 30 films gevonden.

El Aguila Negra vs. los diablos de la pradera

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Elda Peralta, Martha Valdés en Freddy Fernández.

De 'Aguila Negra' neemt het weer op tegen een dorpstiran die een hele streek in zijn macht heeft. Inferieur aan zijn voorganger EL AGUILA NEGRA EN LA LEY DE LOS FUERTES.

El Aguila Negra en la ley de los fuertes

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Luz María Aguilar, Dagoberto Rodríguez en Arturo Martínez.

Een jongeman wordt een gemaskerde dief om in het bezit te komen van een paar documenten waaruit blijkt dat hij de rechtmatige eigenaar is van een landgoed. Zeer acceptabele avonturenfilm in de 'Zorro'-traditie met uitstekende rollen.

El Aguila Negra contra los Enmascarados de la Muerte

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Martha Valdés, Alicia Rodríguez en Dagoberto Rodríguez.

De bende van de 'De zes gemaskerden van de dood' hebben de streek waar Raúl zijn hacienda heeft afgestroopt; laatstgenoemde besluit zich als 'El Aguila Negra' te wreken en de booswichten te ontmaskeren. In deze derde film van 'El Aguila Negra' slaagt de hoofdrolspeler er eindelijk in een vrouw te vinden en rustig op zijn land te leven. Matige en vrij belachelijke film.

Pueblo quieto

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Ramón Peón. Met o.a. Verónica Loyo, Antonio Aguilar, Andrés Soler en Delia Magaña.

Twee jongemannen, onderling compleet verschillend, hebben allebei belangstelling voor een zojuist in het dorp gearriveerd meisje. Dit is aanleiding tot een aaneenschakeling van misverstanden. Zeer simpele film.

Música, espuelas y amor

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Ramón Peón. Met o.a. Antonio Aguilar, Evangelina Elizondo, Sara Montes en Elda Peralta.

Een ranchero stuurt zijn dochter naar de stad om piano te studeren, maar als zij haar debuut maakt als orkestleidster, zangeres en danseres in een musical, komt haar vader haar weer terughalen. Een soort vaudeville, maar dan van het platteland.

La Fiera

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Verónica Loyo, Víctor Alcocer en Mantequilla.

Een man, wiens vader vermoord en zus verkracht werd, neemt wraak nadat hun huis in brand werd gestoken. Bescheiden avonturenfilm, met nogal wat invloed van HIGH NOON van Fred Zinnemann.

Amor del bueno

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Rosa Elena Durgel, Alejandro Parodi en Carlos Riquelme.

Een arme jongeman wordt verliefd op een welgesteld meisje en probeert het klasseverschil te overbruggen. Armoedig melodrama dat vooral voor de arme klassen bestemd was.

El Vengador solitario

1953 | Avonturenfilm

Mexico 1953. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Gloria Lozano, Piporro en Alberto Mariscal.

Een gemaskerde redt zijn toekomstige schoonvader van de dood, maar deze wil hem zelfs dan nog niet met zijn dochter laten trouwen. De derde en laatste film van de destijds zo succesvolle trilogie over 'El Aquila Negra'.

El Tesoro de la muerte

1953 | Avonturenfilm

Mexico 1953. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Gloria Lozano, Piporro en José Pulido.

De opvolger van EL AGUILA NEGRA, waarin de hoofdpersoon het op moet nemen tegen een andere schurk om zijn geliefde voor zich te winnen. Een redelijke film.

El Aguila Negra

1953 | Avonturenfilm

Mexico 1953. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Perla Aguiar, Piporro en Nora Veryán.

Als hem zijn land wordt afgenomen, en zijn broers worden vermoord, besluit een jongeman een gemaskerde wreker te worden. Eerste film van een trilogie over een gemaskerde held; destijds een groot publiekssucces.

Opio

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Rosita Quintana, Domingo Soler en Tito Junco.

Door haar minnaar raakt een vrouw, moeder van een baby, verslaafd aan opium en wordt zij gedwongen te trouwen met een oude rijkaard. Het wereldje van drugsverslaafden wordt weergegeven door verdraaide camerabeelden. Eigenlijk geeft de hele film een verkeerde voorstelling van zaken.

Nuestras vidas

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Ramón Peón. Met o.a. María Antonieta Pons, Carlos Corens, Julio Peña en Prudencia Grifell.

Een jonge beeldhouwer wordt aangereden door een auto, als gevolg waarvan hij zijn geheugen verliest; zijn verloofde besluit het klooster in te gaan. Een overdreven voyeuristische film.

Ahí vienen los Mendoza

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Ramón Peón. Met o.a. Esther Fernández, Antonio Badú en Fernando Fernández.

Een soort vervolg op LOS TRES GARCIA, die in 1946 werd geregisseerd door Ismael Rodriguez. Deze film is echter lang niet zo populair geworden als de eerste, waarschijnlijk omdat hij wel heel erg middelmatig is.

Se acabaron las mujeres

1946 | Komedie, Musical

Mexico 1946. Komedie van Ramón Peón. Met o.a. Domingo Soler, Rosita Fornés en Vicenta Padula.

Een beschaafde weduwnaar, vader van drie volwassen dochters, wordt verliefd op een jonge vedette. Een middelmatige musical in de trant van de Hollywoodfilms uit de jaren veertig.

Rocambole

1946 | Avonturenfilm

Mexico 1946. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Ramón Pereda, Adriana Lamar en José Baviera.

Parijs 1900. Rocambole ontsnapt uit de gevangenis om op zoek te gaan naar een schat. Tiende film van een ononderbroken serie die Pereda in zeer korte tijd maakte, en waarin zijn vrouw en hoofdrolspeelster Lamar, het leven liet.

Festín de buitres

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Ramón Pereda, Adriana Lamar en Carlos López Moctezuma.

Een schilder raakt na de dood van zijn vader aan lager wal; zijn vriend, een bankier probeert hem te helpen door hem in huis te nemen, maar al spoedig doet het gerucht de ronde dat hij een verhouding heeft met zijn vrouw. De film werd met zoveel haast gemaakt dat hij nagenoeg onbegrijpelijk is, ondanks de overvloedige dialogen.

El Cocinero de mi mujer

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Ramón Peón. Met o.a. Angel Garasa, Alicia Ravel en Consuelo Guerrero de Luna.

Een echtpaar raakt betrokken bij een aantal intriges en misverstanden na de komst van de tweelingzuster van de vrouw. Een film die totaal uit de tijd is.

Usted tiene ojos de mujer fatal

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Ramón Peón. Met o.a. Ramón Pereda, Adriana Lamar en José Baviera.

Een meisje wordt verleid door haar huisbaas; vanaf dat moment probeert zij hem op alle mogelijke manieren voor zich te winnen. Naar de gelijknamige roman van Jardier Poncela, vlak en nietszeggend. Nog eens verfilmd in 1962.

Papá Lebonard

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Adriana Lamar, Ramón Pereda en Carlos Martínez Baena.

De zieke dochter van een rijke klokkenmaker dankt haar leven aan de goede zorgen van een vriendelijke arts op wie zij verliefd wordt. Een zeer middelmatige verfilming van de roman van Jean Aicard, die reeds in 1939 op het witte doek was gebracht door Jean de Limur met in de hoofdrollen Pierre Brasseur en Ruggero Ruggeri.

Flor de un día

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Ramón Pereda, Adriana Lamar en Elena D'Orgaz.

Een jonge edelman keert terug uit Amerika om te ontdekken dat zijn geliefde, het wachten beu, met een markies is getrouwd. Het toppunt van slaapverwekkende theatraliteit.

Espinas de una flor

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Ramón Pereda, Adriana Lamar en Elena D'Orgaz.

Een zeeman is verliefd op de dochter van een rijke potentaat. Maar zij moet trouwen met een andere man die op zijn beurt weer verliefd is op een andere vrouw. Opvolger van FLOR DE UN DIA van dezelfde regisseur, en niet minder slecht en ridicuul.

El Inspector Víctor contra Arsenio Lupín

1945 | Misdaad

Mexico 1945. Misdaad van Ramón Peón. Met o.a. Ramón Pereda, Luana Alcañiz en Juan Pulido.

Een politieman moet het onderzoek leiden naar de diefstal van voedselbonnen, toegeschreven aan de beroemde dief Arsène Lupin. De opvolger van ARSENIO LUPIN, zo mogelijk nog warriger en onverteerbaarder.

Arsenio Lupín

1945 | Misdaad

Mexico 1945. Misdaad van Ramón Peón. Met o.a. Ramón Pereda, Adriana Lamar en José Baviera.

De beroemde dief Arsène Lupin berooft in Parijs de rijken om de armen te helpen. Sherlock Holmes' hulp wordt ingeroepen om hem te ontmaskeren. Zeer middelmatige detectivefilm.

Entre hermanos

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Carmen Montejo en Rafael Baledón.

Twee jongens en een meisje die samen zijn opgegroeid krijgen het moeilijk als gevolg van de Revolutie. Zeer matige verfilming van het postume werk van Federico Gamboa, schrijver van Santa.

Todo un hombre

1935 | Komedie

Mexico 1935. Komedie van Ramón Peón. Met o.a. Raúl Talán, María Luisa Zea, Luis G. Barreiro en Alberto Martí.

Een bescheiden komedie waarin de toen zeer populaire bokser Talán de hoofdrol speelt. Niets bijzonders.

Sor Juana Inés de la Cruz

1935 | Biografie

Mexico 1935. Biografie van Ramón Peón. Met o.a. Andrea Palma, Alfredo del Diestro, Alberto Martí en Adria Delhort.

De biografie van een historische figuur uit de Mexicaanse letterkunde die non werd. De regisseur heeft zich meer gericht op de vermeende liefdesavonturen van de vrouwelijke hoofdpersoon voordat zij gelovig werd dan op het verhaal als biografie, hetgeen de film minder geloofwaardig maakt. Bovendien weinig sfeervol en langdradig geregisseerd.

Oro y plata

1934 | Drama

Mexico 1934. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Carmen Guerrero, Adolfo Girón, Alfredo del Diestro en Domingo Soler.

Een welgesteld en invloedrijk man heeft genoeg van het losbandige leven dat zijn zoon leidt en besluit hem in een van zijn mijnen te werk te stellen. Daar leert de jongen een meisje kennen dat hij verleidt en vervolgens in de steek laat. Een onbelangrijk zedendrama.

Mujeres sin alma

1934 | Drama, Misdaad

Mexico 1934. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Consuelo Moreno, Alberto Martí, Juan Orol en Adela Sequeyro.

Door een list die is beraamd door zijn vrouw en zijn baas, wordt een chauffeur op beschuldiging van diefstal gearresteerd. Het enige dat de moeite van het bekijken waard is, is de zondige tangodans van de hoofdrolspeelster. Verder niets bijzonders.

Sagrario

1933 | Drama

Mexico 1933. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Ramón Pereda, Adriana Lamar, Julio Villarreal en María Luisa Zea.

Een moeder en haar dochtertje worden door een dokter in dienst genomen omdat haar man in de gevangenis zit. Na jaren verschijnt de ex-gevangene en ontdekt dat beiden verliefd zijn op de arts. De eerste produktie van de veelzijdige Juan Orol, die tevens een rol in de film vervult en die eerder bekendheid genoot als theateracteur, bokser, stierenvechter, baseballpitcher, etc.

La Llorona

1933 | Horror, Mysterie

Mexico 1933. Horror van Ramón Peón. Met o.a. Ramón Pereda, Virginia Zuri, Carlos Orellana en Adriana Lamar.

In de familie van een bekende medicus zijn op mysterieuze wijze enkele vierjarige kinderen verdwenen. Ram[KA1]on Pe[KA1]on, een Cubaanse regisseur, heeft met deze langdradige film een eigen versie van LA LLORONA (Het huilende spook) willen geven door gebruik te maken van een aantal abstracte scènes. Helaas werd de film daardoor alleen maar slechter.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ramón Peón op televisie komt.

Reageer