Karl Leiter is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Kaiserball

1956 | Romantiek

Oostenrijk 1956. Romantiek van Franz Antel. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Hannelore Bollmann, Bully Buhlan en Hans Moser.

De moeder van prinses Christine vindt dat haar dochter met Georg moet trouwen, maar de prinses denkt daar heel anders over. Een operetteverhaal met de bekende romantische, sentimentele en grappige elementen. Ook Hans Moser ontbreekt niet als een zich van zijn waardigheid bewuste hotelportier. Het scenario is van Karl Leiter en Jutta Bornemann. Het camerawerk is van Hans Heinz Theyer.

Heimatland

1955 | Drama

Oostenrijk 1955. Drama van Franz Antel. Met o.a. Rudolf Prack, Marianne Hold, Adrian Hoven, Oskar Sima en Annie Rosar.

Een jager en een zwerver dingen naar Helga Sonnleitners (Hold) hand. Dat moet mis gaan. Uiteraard komt de zwerver aan een voortijdig einde. Een walgelijk soort Heimatfilm vol valse dramatiek. Het scenario is van Josef Friedrich Perkonig, Hans Holt en Kurt Nachmann naar de novelle van Marie Ebner-Eschenbach Krambambuli. Het camerawerk is van Hans Heinz Theyer en Ernst Ritter von Theumer.

Wilderernacht

1949 | Drama, Komedie

Oostenrijk 1949. Drama van Karl Leiter. Met o.a. Oskar Sima, Helly Lichten, Martha Wallner, Karl Skraup en Johannes von Hamme.

Een prachtig hert, dat alle dorpsbewoners willen doodschieten, staat centraal in deze boerenklucht. Een jonge boer, die testamentair het eerst mag schieten, moet door een handig uitgekiende liefdesnacht van de jacht weerhouden worden, daar de burgemeester het dier voor een invloedrijke bankier wil reserveren. Een gecompliceerde geschiedenis en schuine grappen zorgen voor de negatieve bijsmaak van deze heimatfilm. Ook bekend als LIEBESPROBE.

Ferienkind

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Karl Leiter. Met o.a. Hans Moser, Lizzi Holzschuh, Gisa Wurm, Theodor Danegger en Gertrud Wolle.

Een gepensioneerde stationschef neemt een jongen in huis die later zijn kleinzoon blijkt te zijn. Hij verzoent zich hierdoor met zijn dochter. Een soms ontroerende creatie van Moser in een verder niet zo overtuigende film. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.