Marisa Laurito

1953 Acteur

Marisa Laurito (1953) is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Nun tutto rosa

1987 | Komedie

Italië 1987. Komedie van Amanzio Todini. Met o.a. Marisa Laurito, Andy Luotto, Jean Pierre Duriez en Sergio Castellitto.

Een schrijfster is hopeloos verliefd op een uitgever, maar hij neemt haar of haar werk nooit serieus. Zij besluit hem te kidnappen en bezorgt daarmee haar twee bewakers moeilijkheden. Niet zo'n grappige komedie, waarin nogal overdreven geacteerd wordt.

Il tenente dei carabiniari

1986 | Komedie, Misdaad

Italië 1986. Komedie van Maurizio Ponzi. Met o.a. Nino Manfredi, Enrico Montesano, Massimo Boldi, Marisa Laurito en Mattia Sbragia.

Klucht op z'n Italiaans over stumperende politiemannen. De kolonel van de carabiniari, de Italiaanse para-militaire politie, draagt zijn luitenant op een onderzoek in te stellen naar de smokkel van vals geld. Als hij aan die opdracht begint wordt een bedrijf, dat verbindingen heeft met de Bank van Italië, beroofd van zes miljard lire, toen ongeveer 100 miljoen gulden. Dolle pret. Er doen nogal wat goede kluchtspelers mee.

Uccelli d'Italia

1984 | Komedie, Drama

Italië 1984. Komedie van Ciro Ippolito. Met o.a. Alfredo Cerruti, Marisa Laurito en Daniele Pace.

Het verhaal gaat over de crisis van een schrijver. Hij ziet zijn fantasieën aan zijn ogen voorbij schieten: een jonge prelaat die verliefd is op een vrouw, een avontuur in Rio, exotische meisjes die een man overvallen op zijn ziekbed, iemand die een drastische chirurgische ingreep moet ondergaan, een restauranthouder in het Oosten die er getuige van is hoe een man manden vult met vis en brood. Eigenlijk is de film niet meer dan een verzameling korte verhalen, waarvan de meeste niet veel om het lijf hebben.

Pronto...Lucia

1982 | Romantiek, Komedie

Italië 1982. Romantiek van Ciro Ippolito. Met o.a. Carmelo Zappulla, Annie Belle, Marisa Laurito en Clelia Rondinella.

Onnozele, banale romantische komedie met (gelukkig) innemende personages. Een jonge garagebediende is verliefd op Lucia (Belle). Ze willen zo snel mogelijk trouwen, maar lijden aan geldgebrek. De situatie wordt nog eens verergerd, wanneer de bediende ontslagen wordt omdat hij zonder toestemming een Rolls Royce geleend heeft. Het einde is voorspelbaar.

A tu per tu

1981 | Komedie

Italië 1981. Komedie van Sergio Corbucci. Met o.a. Paolo Villaggio, Johnny Dorelli, Franco Ressel, Marisa Laurito en Marilda Donè.

De film gaat over twee totaal verschillende persoonlijkheden. Sansoni is een roekeloze, agressieve financier die goed staat aangeschreven bij de machtigen, Sciaccaluga is een taxichauffeur die bij het minste geringste uit het lood is geslagen. Zij kruisen elkaars pad in deze situatie-komedie vol achtervolgingen, ontsnappingen en zakelijk bedrog. Twee getalenteerde komediespelers maken een nogal zwak verhaal smakelijk.

Odds and Evens

1978 | Komedie, Avonturenfilm

Italië 1978. Komedie van Sergio Corbucci. Met o.a. Terence Hill, Bud Spencer, Luciano Catenacci, Marisa Laurito en Kim McKay.

Italianen Bud Spencer en Terence Hill werden in de jaren zestig en zeventig wereldberoemd met kolderieke spaghettiwesterns waarin het duo steevast een stel licht ontvlambare avonturiers neerzette dat zich met gooi- en smijtwerk door een cartoonesk gewelddadig scenario baande. Pari e dispari, internationaal uitgebracht als Odds and Evens, speelt in hedendaags Florida waar Hill en Spencer twee halfbroers verbeelden die als zelfgekroonde gezagsdragers voor de vuist weg een gokimperium oprollen. De beste momenten in deze sinaasappelwestern zijn uiteraard de gevechten - onder andere tussen de heren zelf - met een bar- en bootgevecht als uitschieters. Heerlijke pulp.

La Mazzetta

1978 | Mysterie, Komedie

Italië 1978. Mysterie van Sergio Corbucci. Met o.a. Nino Manfredi, Ugo Tognazzi, Paolo Stoppa, Marisa Laurito en Marisa Merlini.

Een Napolitaanse mislukte advocaat krijgt opdracht van een machtige ondernemer om zijn dochter op te sporen die een compromitterend contract in haar bezit heeft. Prompt hopen de lijken zich op zijn weg op en wordt hij van alle kanten belaagd. De film naar een roman van de Italiaanse vertaler van Chandler (Attilio Veraldi) plaatst de verwante detective-intrige verrassend in een Italiaanse setting, met de nodige humoristische elementen en kritische politieke verwijzingen. Manfredi speelt de detective à la Bogart.

Perdutamente tuo...mi firmo Macaluso Carmelo fu Giuseppe

1976 | Drama, Komedie

Italië 1976. Drama van Vittorio Sindoni. Met o.a. Stefano Santa Flores, Macha Méril en Marisa Laurito.

Na vijftien jaar keert Carmelo terug naar zijn geboorteplaats op Sicilië met een Mercedes en veel geld. Onmiddellijk wordt hij de prooi van een hebzuchtige barones en een zekere Don Calogero, die hem zijn dochter aanbiedt. Een redelijke film over hebzucht en opportunisme in de provincie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marisa Laurito op televisie komt.

Reageer