Gianfranco Rosi

Regisseur, Acteur

Gianfranco Rosi is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Tre passi nel delitto

1993 | Mysterie

Italië 1993. Mysterie van Fabrizio Laurenti. Met o.a. Gioele Dix, Carlo Cartier, Dalila Di Lazzaro, Ernst Jacobi en Imma Piro.

Een driedelige miniserie over een niet als te beste advocaat, genaamd Luca Marotta (Dix), die liever niet bij een onderzoek betrokken raakt. In het eerste deel, DELITTI IMPERFETTI, ontvangt Luca een telefoontje van een voormalige schoolvriendin, een rijke en beeldschone vrouw die met een schilder samenwoont. De schilder verdween maar was tevens de laatste die een psychoanalist in levende lijve zag, die daarna werd vermoord. In het tweede deel, CHERCHEZ LA FEMME, ontmoet Luca per toeval een oude vriend die denkt dat zijn vrouw een affaire heeft. Wanneer de vriend wordt vermoord, ondervraagt Luca zijn vrouw en krijgt met een hele reeks moorden te maken. In het laatste deel, VILLA MALTRAVERSI, wordt een vrouw vermoord in de badkuip van een luxe villa, van een rijke familie. Eerst is een loodgieter de verdachte maar Luca ontdekt dat een grote erfenis een rol speelt, en de broers Maltraversi worden verdacht. Scenario van o.a. Laura Toscano en Franco Marotta.

Boatman

1993 | Documentaire

Italië/Verenigde Staten 1993. Documentaire van Gianfranco Rosi. Met o.a. Gopal Maji, Karampal Singh, Shamlal Maji, Neville Hogg en Sandro.

Benares. Een drukke wereldstad aan de oevers van de heilige rivier de Ganges. Duizenden gelovigen komen hier regelmatig een bad nemen in de stroom die ontsprongen is uit de haren van de godin Shiva. De stroom van leven en dood. Hier wordt men gedoopt en na het overlijden verdwijnt het stoffelijk overschot erin. Voor toeristen een bezienswaardigheid, voor de gelovigen de zaligheid, voor de wetenschap een bron van bacteriën en ziektes. De regisseur leidt ons langs de massa, met als centrale figuur Gopal Maji, de gids, die met zijn bootje - en tegen betaling - de vreemdelingen langs deze volkstoeloop voert. Regelmatig wordt halt gehouden en geven de mensen zelf commentaar. Een hartverscheurend document dat de toeschouwer tot denken aanzet. Een snelle montage van Jacopo Quadri. Rosi zelf hanteerde de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gianfranco Rosi op televisie komt.

Reageer