Teresa Gimpera

1936 Acteur

Teresa Gimpera (1936) is acteur.
Er zijn 57 films gevonden.

Y decirte alguna estupidez, por ejemplo te quiero

2000 | Komedie

Spanje 2000. Komedie van Antonio del Real. Met o.a. Alejo Sauras, Blanca Jara Fernandez, Sergio Martín, Teresa Gimpera en Tito Augusto.

Tomándote

2000 | Romantiek, Drama

Spanje 2000. Romantiek van Isabel Gardela. Met o.a. Núria Prims, Zack Qureshi, Olalla Moreno, Teresa Gimpera en Txell Sust.

Gabi (Prims) uit Barcelona schrijft erotische verhalen om aan de kost te komen. Ze is een vrijgevochten Spaanse furie. Ze ontmoet Jalil (Qureshi), een bloemenverkoper, die afkomstig is uit India. Hij is moslim. Hoewel het liefde op het eerste gezicht is, blijkt in de praktijk dat hun denkbeelden toch ver uit elkaar liggen. Iedereen geeft commentaar op het stel: Gabi`s moeder, haar zusters, haar vriendinnen en zelfs een ex-vriend. Kan hun relatie de cultuurkloof overbruggen? Het scenario is van debuterend regisseuse Gardela, die met deze taboebrekende film (voor Spanje althans) bewijst dat ze moedig is. Ze krijgt goede steun van haar rolverdeling die ze met verve geregisseerd heeft. Ondanks het brede onderwerp is de aanpak typisch Spaans en dat beperkt de film een beetje om buiten zijn landsgrenzen te gaan. Het camerawerk is van Núria Roldos.

Tomandote

1999 |

Spanje 1999. Isabel Gardela. Met o.a. Monica van Campen, Teresa Gimpera en Nuria Prims.

Gabi (Prims) uit Barcelona schrijft erotische verhalen om aan de kost te komen. Ze is een vrijgevochten Spaanse furie. Ze ontmoet Jalil (Qureshi), een bloemenverkoper, die afkomstig is uit India. Hij is moslim. Hoewel het liefde op het eerste gezicht is, blijkt in de praktijk dat hun denkbeelden toch ver uit elkaar liggen. Iedereen geeft commentaar op het stel: Gabi`s moeder, haar zusters, haar vriendinnen en zelfs een ex-vriend. Kan hun relatie de cultuurkloof overbruggen? Het scenario is van debuterend regisseuse Gardela, die met deze taboebrekende film (voor Spanje althans) bewijst dat ze moedig is. Ze krijgt goede steun van haar rolverdeling die ze met verve geregisseerd heeft. Ondanks het brede onderwerp is de aanpak typisch Spaans en dat beperkt de film een beetje om buiten zijn landsgrenzen te gaan. Het camerawerk is van Núria Roldos.

Asignatura aprobada

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van José Luis Garci. Met o.a. Jesús Puente, Victoria Vera, Teresa Gimpera en Eduardo Hoyo.

Een toneelschrijver van een jaar of vijftig, die aan een depressie lijdt, breekt met zijn oude bestaan en vertrekt naar een provincieplaatsje, maar zijn misstappen uit het verleden dienen zich opnieuw bij hem aan. Een mislukte film van de man die in 1982 een Oscar ontving voor VOLVER A EMPEZAR. Een intiem werk, waarin Vera totaal onverdraaglijk is, maar met een goede vertolking van Puente.

El Extranger-oh! de la calle Cruz del Sur

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Jordi Sacristán. Met o.a. Emma Cohen, Serena Vergano en Teresa Gimpera.

Een man die denkt dat hij anders is dan de anderen. Dit is de reden dat hij liegt, verhalen verzint, vreemde avonturen beleeft. Slechte en belachelijke komedie, jammerlijk vertolkt door de belabberde Sacristán, die zoals altijd, de arme sukkel uithangt die iets zoekt, maar niet weet wat.

Victoria

1983 | Drama, Historische film

Spanje 1983. Drama van Antonio Ribas. Met o.a. Helmut Berger, Xabier Elorfiaga, Norma Duval, Craig Hill en Francisco Rabal.

Een epische recontructie van een beslissende periode in juni 1917 als de Spaanse wankele monarchie bedreigd wordt door de opkomende arbeidersbeweging, in navolging van de Russische revolutie. In het leger dreigt een scheuring te komen en profiteurs verleggen hun sympathie[KA3]en en dwarsbomen elkaar. In deze in drie delen opgesplitste en in Castiliaans dialect gesproken film wordt op scenarioniveau teveel overhoop gehaald om de draad niet kwijt te raken. Er zijn echter (goede) centrale rollen van Berger als principiële militair en Elorriaga als activist. Elke afzonderlijke scène in de contrasterende milieus is bovendien boeiend en fantasierijk in beeld gebracht, met af en toe een weldadige dosis ironie.

Las Eróticas vacaciones de Stella

1978 | Erotiek

Spanje 1978. Erotiek van Zacarías Urbiola. Met o.a. Azucena Hernández, Teresa Gimpera, Ricardo Merino en Carla Félix.

Een knap schoolmeisje brengt haar vakantie door in een chalet van vrienden van de familie. Een onuitstaanbare film.

La Ocasión

1978 | Erotiek, Drama

Spanje 1978. Erotiek van José Ramón Larraz. Met o.a. Teresa Gimpera, Javier Escrivá, Félix Dafauce en Roberto Camardiel.

Een groep losbandige hippies doet een inval in een chalet en verkracht een vrouw. Een kopie van de op zich al tamelijk erbarmelijke vroege films van Wes Craven.

Cartas de amor de una monja

1978 | Drama, Romantiek

Spanje 1978. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Analía Gadé, Alfredo Alcón, Teresa Gimpera, Lina Romay en Fernando Sánchez Polack.

De liefdesgeschiedenis van een non en haar biechtvader. Het is een zuivere maar vervelende bewerking van de beroemde Cartas van Marina Alcoforado.

La guerra de papá

1977 | Komedie

Spanje 1977. Komedie van Antonio Mercero. Met o.a. Lolo García, Teresa Gimpera, Héctor Alterio, Vicente Parra en Verónica Forqué.

Een Spaans gezin gezien door de ogen van het zoontje. De klassieke Spaanse komedie-met-kind die een groot kassucces werd en het kind Lolo García in een vluchtig idool veranderde.

Más fina que las gallinas

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Jesús Yagüe. Met o.a. María Luisa San José, José Sacristán, Fernando Fernán-Gómez en Teresa Gimpera.

Een dorpeling gaat naar Madrid op zoek naar zijn vroegere verloofde, zonder te weten dat ze prostituée geworden is. Slecht en bovendien vol pretenties.

Las Camareras

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Joaquín Coll. Met o.a. Javier Escrivá, Agata Lys, Germán Cobos, Teresa Gimpera en Gracita Morales.

De wederwaardigheden van verscheidene meisjes die in een 'club' werken. Een volstrekt rampzalig pseudo-erotisch melodrama.

La Querida

1976 | Musical

Spanje 1976. Musical van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Rocío Jurado, Fernando Fernán-Gómez, Ricardo Merino, Teresa Gimpera en Antonio Mayans.

De weg naar de top van een veelbelovende zangeres is te zien in deze alledaagse, achterhaalde film, duidelijk een commerciële concessie van de grote regisseur Fernando Fernán-Gómez.

Ultimo deseo

1975 | Sciencefiction, Horror

Spanje 1975. Sciencefiction van Leon Klimowsky. Met o.a. Nadiuska, Alberto de Mendoza, Paul Naschy, Teresa Gimpera en Maria Perschy.

Als gevolg van een atoomramp wordt de mensheid blind behalve een kleine groep mensen, wier huis aangevallen wordt door de blinden. Een middelmatige maar schilderachtige en geestige film, die elementen in zich draagt uit onderling zo verschillende films als THE DAY OF THE TRIFFIDS, SALO en THE NIGHT OF THE LIVING DEAD.

El Vicio y la virtud

1975 | Erotiek

Spanje 1975. Erotiek van Francisco Lara Polop. Met o.a. Lynne Frederick, Teresa Gimpera, Juan Ribó en Miguel Ayanes.

Een jong meisje wordt voortdurend lastig gevallen door een jongen van haar eigen leeftijd. Zij raakt emotioneel in de war door haar moeder, die een bandeloos erotisch leven leidt en haar zegt in te gaan op de avances van haar bewonderaar... Weer het oude liedje van de nu reeds prehistorische tijden van de 'vrijheid': toespelingen op de meest walgelijke perversiteiten versus het toppunt van moralisme.

Perversión

1974 | Mysterie, Erotiek

Spanje 1974. Mysterie van Francisco Lara Polop. Met o.a. Nadiuska, Carlos Estrada, Teresa Gimpera en Ricardo Tundidor.

Een industrieel pleegt overspel met zijn secretaresse. Dit doet hij zowel om erotische als om criminele redenen. Een verschrikkelijke film.

Juego sucio en Panamá

1974 | Misdaad

Spanje 1974. Misdaad van Tulio Demichelli. Met o.a. Chris Robinson, Pilar Velázquez, Teresa Gimpera, Carlos Ballesteros en Julián Ugarte.

Een aan de drank verslaafde schrijver wil een fortuin betalen aan degene die bereid is hem te vermoorden. Een afgrijselijke thriller, zeer slecht geregisseerd door Demichelli en met abominabele acteerprestaties van Robinson en Rooney.

Amargo despertar

1974 | Drama, Romantiek

Spanje/Italië 1974. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Florinda Bolkan, Daniel Quenaud, Renato Salvatori, José María Prada en Hugo Blanco.

Een hardwerkende vrouw, uitgebuit door haar slechte echtgenoot, heeft een korte relatie met een elegante jonge man. Dit gebeurt in de badplaats waar zij een rustkuur houdt (die door het bedrijf wordt bekostigd). Een schitterende, ten onrechte onbekende film, waarin Vittorio de Sica twee van zijn geliefkoosde thema's samenbrengt: een hopeloze liefde en de sociale omstandigheden. Florinda Bolkan speelt briljant, en dat gebeurt niet vaak.

Vida conyugal sana

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Roberto Bodegas. Met o.a. José Sacristán, Ana Belén, Teresa Gimpera, Alfredo Mayo en Jose Sacristan.

Het verhaal van een chef die door zijn televisieverslaving in hevige verwarring raakt. De tweede bioscoopfilm van Bodegas en pionierswerk op het gebied van dit genre komedie, die de 'Derde Weg' werd genoemd en in die tijd enorm populair was.

Una breve vacanza

1973 | Drama, Experimenteel

Italië/Spanje 1973. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Florinda Bolkan, Renato Salvatori, Daniel Quenaud, José María Prada en Teresa Gimpera.

Een Siciliaanse huismoeder moet als arbeidster aan de lopende band in Milaan brood voor echtgenoot en gezin verdienen. Als ze ziek wordt, krijgt ze betaald verlof voor een verblijf in een sanatorium, waar ze voor het eerst in aanraking komt met cultuur en romantiek. Haar genezing betekent de onvermijdelijke terugkeer naar haar keiharde, arbeidzame bestaan. Deze gevoelige en net niet sentimentele film maakt het gezegde dat 'ziekte de vakantie van de armen is' waar. Una breve vacanza is de voorlaatste film van De Sica. Twee jaar later stierf de regisseur aan longkanker.

Tumba dela isla maldita. La

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Julio Salvador. Met o.a. Andrew Prine, Patty Shepard, Mark Damon, Teresa Gimpera en Daniel Martín.

Door de schuld van een verliefd stel verrijst in Turkije een duizend jaar oude vrouwelijke vampier uit de dood. Een middelmatige maar interessante film, die niets weg heeft van de gebruikelijke Spaanse fantasiefilms. De gedenkwaardige Gimpera speelt de rol van vampier.

El Mejor regalo

1973 | Familiefilm

Spanje 1973. Familiefilm van Javier Aguirre. Met o.a. Carlitos Selles, Teresa Gimpera, Jorge Rivero en Antonio Garisa.

Een lieftallig kind is een waar genot voor de hele familie. Onuitstaanbaar.

El Espiritu de la colmena

1973 | Horror, Drama

Spanje 1973. Horror van Victor Erice. Met o.a. Fernando Fernán Gómez, Teresa Gimpera, Ana Torrent en Isabel Telleria.

Castilli[KA3]e, 1940. Een jong meisje (Torrent) komt in de ban van het monster van Frankenstein na het zien van de film met Boris Karloff in een rondreizende bioscoop. Ze is ervan overtuigd dat het monster nog leeft: ze gaat ze op zoek naar hem en ze wordt daarbij geholpen door haar zuster. Een aangrijpende parabel, die in meer dan een opzicht doet denken aan JEUX INTERDITS zonder echter ooit zijn eigen persoonlijkheid te verliezen. Uit het scenario van Francisco Querejata distilleerde Erice een der mooiste films ooit gemaakt over de naïeve denkwereld van een kind. Torrent is schitterend en ze werd stralend gefilmd door Luis Cuadrado.

Campa carogna...la taglia cresco

1973 | Western

Spanje/Italië 1973. Western van Giuseppe Rosati. Met o.a. Gianni Garko, Stephen Boyd, Renato Rossini, Simon Andreu en Harry Baird.

Een paar Amerikanen en een avonturier sie de islam aanhangt, nemen het op tegen een Oostenrijkse generaal. Deze opereert met zijn leger vanuit Mexico nadat het keizerrijk van Maximilian ten onder is gegaan. Beneden de middelmaat. Scenario van de regisseur, Enrique Liovet en Carlo Vio.

Las Juergas del señorito

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Alfonso Balcázar. Met o.a. Arturo Fernández, Diana Lorys, Mónica Randall en Teresa Gimpera.

Een film bestaande uit elf korte, luchthartige erotische 'sketchjes'. Het is een slechte film, met het onvermijdelijke macho-gedrag dat de Spaanse komedie uit die tijd kenmerkt.

Las Estrellas están verdes

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Alfredo Landa, Teresa Gimpera, Charo López en José Sacristán.

Een amateurastroloog probeert een door haar horoscoop gek geworden filmster te verleiden...De decadentie van de komische formule van Alfredo Landa.

Las Colocadas

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van Pedro Masó. Met o.a. Teresa Gimpera, La Contrahecha, Tina Sáinz, María Asquerino en Antonio Ferrandis.

Drie ongehuwde meisjes worden ieder door een getrouwde man onderhouden. Een belachelijk feuilleton dat pretendeert sociale misstanden aan de kaak te stellen.

Las 3 perfectas casadas

1972 | Komedie

Spanje/Mexico 1972. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Mauricio Garcés, Teresa Gimpera, Saby Kamalich en Luis Dávila.

Een schrijver laat na zijn vreemde ongeval een brief achter, waarin hij te kennen geeft de minnaar te zijn geweest van de echtgenotes van drie van zijn vrienden. Komedie ten gunste van de onderontwikkelde humor van Garcés.

La Casa de las muertas vivientes

1972 | Horror

Italië/Spanje 1972. Horror van Alfonso Balcázar. Met o.a. José Antonio Amor, Daniela Giordano, Nuria Torray en Teresa Gimpera.

Liefde, haat en bloed in een huis dat wordt bewoond door een rijke erfgenaam, zijn tweede vrouw, zijn zuster en zijn stiefmoeder. Een zeer slechte film.

Crypt of the Living Dead

1972 | Horror

Verenigde Staten 1972. Horror van Ray Danton. Met o.a. Teresa Gimpera, Andrew Prine, Patty Sheppard, Mark Damon en Ihsan Genik.

Antropoloog opent graf van Hannah, vampier-bruid van kruisridder Louis VII, en ontdekt te laat dat lokale praatjes op waarheid berusten: Hannah herneemt haar bloedlustige praktijken van weleer. Goedkoop horrorwerkje goochelt onbekommerd met weerwolf- en vampierthema's. Geregisseerd door de voormalige Hollywood-acteur. Ook bekend als: VAMPIRE WOMAN en HANNAH, QUEEN OF THE VAMPIRES.

Les Pétroleuses

1971 | Western

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk/Italië/Spanje 1971. Western van Christian-Jaque. Met o.a. Michael J. Pollard, Micheline Presle, Patty Sheppard, Emma Cohen en France Dougnac.

Een bende van vijf zusters en een bende van vier broers met hun zuster aan het hoofd bestrijden elkaar in New Mexico om een olie-concessie. Het idee van een western-parodie met mooie actrices in de hoofdrollen strandt op de amechtige regie. Cardinale overtuigt in haar kordate dynamiek veel meer dan Bardot. Scenario van Guy Casaril, Clément Bidole en Daniel Boulanger naar een verhaal van Marie-Ange Anies en Jean Nemours.

Las Amantes del diablo

1971 | Horror

Italië/Spanje 1971. Horror van José María Elorrieta. Met o.a. Espartaco Santoni, Krista Nell, Teresa Gimpera en Julio Peña.

Een van de duivel bezeten psychopaat (een onweerstaanbare verleider) heeft een stomme, sadistische Chinees als major domus in dienst. Een van de slechtste Spaanse horrorfilms, geschreven en geproduceerd door de hoofdrolspeler, Espartaco Santoni.

La Notte dei diavoli

1971 | Horror

Italië/Spanje 1971. Horror van Giorgio Ferroni. Met o.a. Gianni Garko, Agostina Belli, Mark Roberts, Cinzia de Carolis en Teresa Gimpera.

Een overspannen man in een psychiatrische kliniek beleeft opnieuw het avontuur dat hem gek maakte: de Joegoslaaf bij wie hij logeerde werd het slachtoffer van een vampier en bracht de vloek over op het hele gezin. Bij het ziekenbezoek van de jongste dochter steekt hij een pin door haar hart en wordt definitief krankzinnig verklaard. Het befaamde horrorverhaal De Familie Wourdalek werd zonder enige verbeelding en met te dik opgelegde effecten verfilmd zonder één moment te overtuigen. Hetzelfde verhaal inspireerde Mario Bava tot een geslaagde episoden-film I TRE VOLTI DELLA PAURA, waarvan de beelden lusteloos worden geplagieerd.

Quién soy yo?

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Teresa Gimpera, Alfredo Mayo en Eduardo Fajardo.

Een mensenschuwe minister geeft een dubbelganger opdracht al zijn sociale verplichtingen op zich te nemen. Dit onderwerp zou in handen van een ander technisch-artistiek team een fantastische film hebben kunnen opleveren.

Helena y Fernanda

1970 | Mysterie

Frankrijk/Spanje 1970. Mysterie van Julio Diamante. Met o.a. Gerard Barray, Teresa Gimpera, Valérie Lagrange en Alberto Dalbes.

De vrouw van een industrieel wordt vermoord door haar man en haar nicht. Soms nemen zij echter de verschijning van de overledene waar. Ordinair plagiaat van LES DIABOLIQUES.

El Conde Dracula

1970 | Horror

Duitsland/Italië/Liechtenstein/Spanje 1970. Horror van Jesús Franco. Met o.a. Christopher Lee, Herbert Lom, Klaus Kinski, Frederick Williams en Maria Rohm.

Bram Stokers roman wordt nogmaals verteld, nu met de nadruk op de onderhuidse erotische elementen van het boek. Lee is weer sterk als titelkarakter, Kinski is angstaanjagend als de held en Renfield overdrijft als waanzinnige. Hoewel het camerawerk beter had gekund, is het toch verzorgde horror. De filmmakers hebben echter iets te veel naar Hammer gelonkt. Ook bekend als COUNT DRACULA en Il CONTE DRACULA.

Aoom

1970 | Experimenteel, Fantasy

Spanje 1970. Experimenteel van Gonzalo Suárez. Met o.a. Lex Barker, Teresa Gimpera, Luis Ciges en Julián Ugarte.

Een acteur die genoeg heeft van het leven dat hij leidt besluit zijn persoonlijkheid over te brengen op een pop. Zijn verloofde gaat naar hem op zoek met behulp van een excentrieke Engelse detective. Dit is een pretentieuze en onuitstaanbare film. Lex Barkers laatste rol.

Ventimila dollari sporchi di sangue

1969 | Western

Spanje/Italië 1969. Western van Alberto Cardone. Met o.a. Brett Halsey, Herman Lang, Teresa Gimpera, Fernando Sancho en Renato Rossini.

Een jongen wordt door een bende outlaws gekidnapped, en de bende vraagt 20.000 dollar losgeld aan de moeder. Ze moet daarvoor haar ranch verkopen. Als ze het geld aan een oud-sheriff toevertrouwt om de ruil tot stand te brengen, verdwijnt deze waarmee de verdenking ontstaat dat hij zelf achter het hele gebeuren zit.

Matrimonios separados

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, Teresa Gimpera, José Sacristán, Gracita Morales en Antonio Ozores.

Vier echtparen komen tot de ontdekking dat hun verbintenis niet wettig is, omdat de priester een bedrieger was. Zoals zovele Spaanse komedies uit die tijd: knap slecht.

Las Secretarias

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Sonia Bruno, Teresa Gimpera, La Polaca, Mary Francis en Alberto de Mendoza.

De liefdesavonturen van drie secretaresses die met elkaar bevriend zijn. Een schijnheilige en achterlijke film.

Las Crueles

1969 | Horror, Mysterie

Spanje 1969. Horror van Vicente Aranda. Met o.a. Carlos Estrada, Capucine, Teresa Gimpera en Judy Matheson.

Een rijke, getrouwde industrieel ontvangt pakjes met delen van het lichaam van zijn ex-minnares. Vervelende thriller, een soort kruising tussen Hitchcock en Resnais met een feministische inslag. Een van de slechtste onder de kwalitatief wisselende maar veelal aantrekkelijke films van Vicente Aranda.

La Battaglia d'Inghilterra

1969 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Spanje/Italië/Frankrijk 1969. Avonturenfilm van Enzo G. Castellari. Met o.a. Frederick Stafford, Van Johnson, Francisco Rabal, Christian Hay en Evelyn Stewart.

Bij de strijd in Duinkerken weten de Duitsers geheime Engelse dossiers buit te maken. Door de uniformen van gesneuvelde soldaten aan te trekken, slagen zij erin bij de geallieerden te infiltreren. De sabotage van een radarinstallatie leidt tot een groot bombardement van Londen door de Luftwaffe v[KA1]o[KA1]or een Britse kapitein de indringers kan ontmaskeren, waarna de situatie bij de Battle of Britain wordt omgedraaid. De snelle Italiaanse poging om de superproduktie BATTLE OF BRITAIN, die lang op zich liet wachten, voor te zijn, heeft voor een exploitatiefilm nogal ruime middelen. Dat de camera (van Vincenzo Tomassi) nooit werkelijk in Engeland is geweest en de rolbezetting geen enkele echte Brit (of Duitser) telt, wordt door spectaculaire aanpak niet gecompenseerd. Scenario van Fabio Carpi, Ugo Pirro, Vincenzo Flamini, Tito Carpi en J.L. Martinez Molla. Ook bekend als EAGLES OVER LONDON en BATTLE SQUADRON.

El Gran crucero

1969 | Mysterie

Argentinië/Spanje 1969. Mysterie van José G. Maesso. Met o.a. Pepe Calvo, Carlos Estrada en Teresa Gimpera.

Een groep vissers vangt een zalm die een vreemd stempel draagt: GC. Best een curieuze film, die echter slecht geregisseerd en gespeeld werd.

El Extraño caso del doctor Fausto

1969 | Experimenteel

Spanje 1969. Experimenteel van Gonzalo Suárez. Met o.a. Gonzalo Suárez, Teresa Gimpera, Emma Cohen en Charo López.

Experimentele versie van Faust van Goethe. In hoge mate onuitstaanbaar en verbazingwekkend.

Viaje al vacio

1968 | Drama

Spanje/Italië 1968. Drama van Javier Setó. Met o.a. Larry Ward, Teresa Gimpera, Giacomo Rossi Stuart en Fernando Sánchez Polack.

Omdat een jonge vrouw haar bejaarde en vermogende echtgenoot niet langer kan verdragen, verleidt zij zijn broer. Samen smeden zij een plan om hem krankzinnig te maken; dan verschijnt er een vroegere beschermer van de vrouw, die haar wil chanteren. Hoe komen ze er op!

Un Día es un día

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Francisco Prósper. Met o.a. Alberto Closas, Sonia bruno, Elisa Ramírez, Teresa Gimpera en Antonio Casal.

De verschillende manieren waarop verschillende mensen uit de provincie hun tijd in de Spaanse hoofdstad doorbrengen. Een smartlap en moraliserende komedie typisch voor de toenmalige Spaanse cinema.

Tuset street

1968 | Musical, Romantiek

Spanje 1968. Musical van Luis Marquina. Met o.a. Sara Montiel, Patrick Bauchau, Teresa Gimpera en Emma Beltrán.

Een cabaretière wordt verliefd op een veel jongere man. Het einde van de formule van Montiel.

No le busques tres pies...

1968 | Drama

Spanje 1968. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Axel Darna, Teresa Gimpera, Manolo Zarzo, Mary Francis en Alfredo Mayo.

De komische liefdesavonturen van drie kadetten. Een zeer slechte film die in de lijn ligt van bijna alle Spaanse films uit de jaren veertig.

Cuidado con las señoras

1968 | Komedie, Misdaad

Spanje 1968. Komedie van Julio Buchs. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Mara Cruz, Teresa Gimpera en Juanjo Menéndez.

Een plattelandsarts onderzoekt in Madrid de dood van de echtgenoot van de vrouw die hij bemint. Een detectivekomedie met een zeer slecht cinematografisch resultaat.

Spia spione

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Lando Buzzanca, Teresa Gimpera, Cristina Gajoni en Mario Pisu.

Een stelletje inbrekers dringt de flat van kelner Carlo (Buzzanca) binnen. Ze hebben het voorzien op de daaronder gelegen bankkluis, waarin een kostbare ring is opgeborgen. Maar ze worden gestoord door Carlo, die onverwacht thuiskomt en dan zijn de poppen aan het dansen. Maar tenslotte helpt Carlo de inbrekers de ring terug te krijgen, die van hen was gestolen door internationale spionnen. Onbegrijpelijk verhaal, onbegrijpelijk ook dat deze flauwekul wordt gepresenteerd als komedie.

Novios 68

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Arturo Fernández, Sonia Bruno, José Luis Lopéz Vázquez, Teresa Gimpera en Alfredo Landa.

Vijf verloofde paren met hun respectievelijke eigenaardigheden. Een afschuwelijke pseudo-sociologische komedie.

Lucky, el intrépido

1967 | Avonturenfilm, Komedie

Italië/Spanje 1967. Avonturenfilm van Jesús Franco. Met o.a. Ray Danton, Dante Posani, Beba Loncar, Rosalba Neri en Teresa Gimpera.

Twee geheim agenten reizen naar Albanië op zoek naar een bende valsemunters. Bijna een parodie op de toen zo populaire films over geheim agenten, die evenals andere films van de regisseur Franco - zoals BÉSAME, MONSTRUO en EL CASO DE LAS DOS BELLEZAS - gebruik maakt van elementen uit stripverhalen.

Amenaza Black Box

1967 | Actiefilm

Italië/Spanje 1967. Actiefilm van James Harris. Met o.a. Craig Hill, Teresa Gimpera, Luis Marín en Jorge Rigaud.

Geheimagent John Grant moet de Zwarte Doos heroveren, een verdwenen elektronische machine. Dit is een middelmatige pseudo-Bond film die typisch bij de zestiger jaren hoort.

Wanted

1966 | Western

Italië 1966. Western van Giorgio Ferroni. Met o.a. Giuliano Gemma, Teresa Gimpera, Serge Marquand en Germán Cobos.

Een net benoemde sheriff merkt, dat in zijn plaats een handlanger van de corrupte burgemeester is aangesteld en krijgt een moord in de schoenen geschoven. Deze film uit de eerste bloeiperiode van de spaghetti-western is al tamelijk doorzichtig in gewelddadige genre-clichés.

Una Historia de Amor

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Simón Andreu, Serena Vergano, Teresa Gimpera, Yelena Samarina en Adolfo Marsillach.

De driehoeksverhouding tussen twee zussen en de man van een van hen. Een prijzenswaardige, sterke film.

Le Solitaire passe à l'attaque

1966 | Actiefilm, Komedie

Spanje/Frankrijk 1966. Actiefilm van Ralph Habib. Met o.a. Roger Hanin, Jean Lefebvre, Sophie Agacinski, Teresa Gimpera en Gerard Tichy.

Een Franse geheim agent in Barcelona heeft één van de drie microfilms met de formule van een atoomwapen weten te redden, maar wordt door een overgekomen collega vermoord aangetroffen. Als bezitter van de film wordt deze nu naar het leven gestaan, waarbij een persfotografe en de minnares van de hoofdverdachte zijn avonturen verder compliceren. Dit typerend voor de jaren zestig geheim-agentenavontuur is - ondanks halfhartige pogingen tot parodistische humor - weinig fantasierijk uitgevallen, hoewel Hanin zich dapper weert.

Fata Morgana

1966 | Sciencefiction

Spanje 1966. Sciencefiction van Vicente Aranda. Met o.a. Teresa Gimpera, Marianne Bennett, Antonio Ferrandis en Alberto Dalbes.

Een beeldschoon model vlucht voor een krankzinnige moordenares in een toekomst na de atoombom. De eerste bioscoopfilm die door Aranda alleen werd geregisseerd en tevens de meest succesvolle uit zijn hele filmcarrière. De zeldzame bekoring die van deze film uitgaat is de aanzet geweest tot enkele minder geslaagde Spaanse imitaties. Een van de meest bezienswaardige en aantrekkelijke produkties uit de Spaanse filmgeschiedenis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Teresa Gimpera op televisie komt.

Reageer