Raúl Ramírez

Acteur

Raúl Ramírez is acteur.
Er zijn 17 films gevonden.

II Perros callejeros

1979 | Actiefilm

Spanje 1979. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Angel Fernández Franco, Verónica Miriel, Isabel Mestres en Raúl Ramírez.

De nieuwe erotische lotgevallen van 'El Torete' als automobilist. Desondanks werd de film, in tegenstelling tot zijn vorige films, geen succes bij het publiek.

Vuelve el Texano

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Alma Delia Fuentes, Rogelio Guerra, René Cardona en Raúl Ramírez.

'El Texano' probeert nog steeds zijn naam te zuiveren, die zijn vader als bandiet besmeurd heeft. Daartoe neemt hij zich voor de schurk 'El Charrasqueado' op te sporen en met hem af te rekenen. Het vervolg op EL SECRETO DEL TEXANO. Bestaat uit de episoden Vuelve el Texano, Carrera con la muerte en La coartada

La leyenda del bandido

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van Raúl de Anda jr. Met o.a. Rodolfo de Anda, Sonia Infante, Angel Garasa en Raúl Ramírez.

Een man is ter dood veroordeeld voor de moord (die hij niet heeft begaan) op de vader van zijn vriendin, maar hij wordt gered door zijn vrienden. Vrijwel tegelijk opgenomen met HOMBRES DE ROCA. Goed camerawerk.

Herencia maldita

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Delia Fuentes, Raúl Ramírez en Germán Robles.

Een zekere Leonardo Moncada komt aan op een boerderij. Hij gaat door voor een vriend (met diens medeweten) om de hand op een erfenis te kunnen leggen. De derde van een reeks doorsnee westerns die gewijd is aan Leonardo Moncada. De eerste, LA MONEDA ROTA, werd in 1960 gemaakt.

Las bravuconas

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Juan J. Ortega. Met o.a. Manuel Capetillo, Lorena Velázquez, Martha Elena Cervantes en Raúl Ramírez.

Door hun goede manieren en hun afkeer van geweld zijn drie jongens de risee van hun dorp geworden, tot schaamte van hun grootvader. Hij bedenkt een plan waardoor zij in ieders ogen moedig zullen lijken. In de film is machogedrag tussen de twee seksen overvloedig aanwezig. Aan het eind blijkt blijkt, zoals meestal in Mexicaanse films, dat de mannen overwinnen.

Entre bala y bala

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Juan J. Ortega. Met o.a. Manuel Capetillo, Lorena Velázquez, Raúl Ramírez en Agustín Isunza.

Mexicaanse vrouwen weerstaan hun stoere mannen, maar vallen uiteindelijk vol overgave in hun armen. Praktisch dezelfde intrige als de rolprent LAS BRAVUCONAS van dezelfde regisseur. Deze films werden een succes, hoewel ze allebei even slecht zijn.

La Pantera del Monte Escondido

1960 | Avonturenfilm

Mexico 1960. Avonturenfilm van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Lorena Velázquez, Raúl Ramírez en Dagoberto Rodríguez.

Het tweede avontuur van Leonardo Moncada, waarin hij samen met twee kameraden optreedt tegen een gemaskerde, in dit geval een vrouw die als zwarte panter vermomd is, wat behoorlijk vermakelijk is, maar meer ook niet. Het vervolg van LA MONEDA ROTA, enige maanden daarvoor gemaakt door dezelfde regisseur.

La Moneda rota

1960 | Western

Mexico 1960. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Raúl Ramírez, Nora Veryán en Miguel Manzano.

Om enige zaken te regelen vertrekken drie jongemannen naar een dorp. Halverwege de reis worden ze ten onrechte beschuldigd van de moord op een man die ze juist geholpen hebben. Een bewerking van een Cubaans hoorspel. Nogal saai en bovendien matig geregisseerd.

La Diligencia de la muerte

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Rogelio A. González. Met o.a. Luis Aguilar, Luz María Aguilar, Armando Silvestre en Raúl Ramírez.

Na de overval op een postkoets, gaat een bandiet met het gestolen geld als een keurig mens op een ranch wonen. Dan komt de zus van zijn vrouw naar zijn rancho en wordt hij verliefd op haar. Daardoor wordt alles problematisch. Pure doorsnee.

Mis padres se divorcian

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Libertad Lamarque, Arturo de Córdova, Martha Mijares en Raúl Ramírez.

Een meisje weigert met haar vriend te trouwen omdat het huwelijk van haar ouders op de klippen is gelopen. Afgrijselijk.

El Ciclón

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Flor Silvestre, Sonia Furió en Raúl Ramírez.

Twee vrienden nemen hun intrek in een dorp, met de bedoeling om de moordenaars van de broer van een van hen te ontmaskeren. De hoofdpersoon blijkt liever zijn zangkunsten dan zijn heldendaden te tonen.

Cuatro copas

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Tulio Demicheli. Met o.a. Libertad Lamarque, Miguel Aceves Mejía, Raúl Ramírez en Miguel Manzano.

Een jongeman probeert de hoofdprijs te winnen in een programma voor amateurzangers; dit om zijn hypotheek te kunnen betalen. Deze armetierige film werd een grote commerciële flop.

Dios no lo quiera

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Silvia Pinal, Jorge Martínez de Hoyos, Raúl Ramírez en Raúl Farell.

Een jongeman maakt misbruik van een dronken meisje, als gevolg waarvan zij zwanger wordt. Uitermate slecht geslaagde verfilming van het werk van Samuel Eichelbaums Un tal Servando Gómez, dat dezelfde regisseur al eerder en met heel wat meer succes, in zijn geboorteland Argentinië had verfilmd.

Cuando México canta

1956 | Musical

Mexico 1956. Musical van Julián Soler. Met o.a. Fernando Soler, Rosita Quintana, Raúl Ramírez en Domingo Soler.

Een beroemd componist wordt de zangleraar van een meisje dat hij beroemd wil maken. Afschuwelijke décors en een nog verschrikkelijker mise-en-scène.

Una Movida chueca

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Clavillazo, Yolanda Varela, Raúl Ramírez en Dolores Camarillo.

Een geleerde neemt een zwerver in dienst om een serum uit te proberen waarmee je de toekomst kunt voorspellen. Deze flauwe film vervalt steeds in herhalingen.

Tú y las nubes

1955 | Drama, Komedie, Musical

Spanje/Mexico 1955. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Lola Flores, Miguel Aceves Mejía, Raúl Ramírez en Carmen Flores.

Een stierenvechter steelt het bestelwagentje van een Spaanse danseres. Een flinterdun verhaaltje dient als alibi om een hele reeks volkswijsjes uit de co-producerende landen te laten horen.Het scenario is van Carlos Sampelayo en regisseur Morayata naar een verhaal van Maria Luísa Algarra en Vincente J. Fayos. Het camerawerk is van Victor Herrera. Mono.

Donde el círculo termina

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Sara Montiel, Raúl Ramírez, Nadia Haro en Jorge Martínez de Hoyos.

Een getrouwde zakenman gaat moreel en economisch te gronde door de valsheid van zijn mooie en perverse minnares. De Spaanse ster Montiel speelt de hoofdrol. De film behoort tot het in Mexico zo geliefde sentimentele genre.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Raúl Ramírez op televisie komt.

Reageer