Frank Redman: cast en camera.
Er zijn 17 films gevonden.

Ladies of the Chorus

1949 | Romantiek

Verenigde Staten 1949. Romantiek van Phil Karlson. Met o.a. Adele Jergens, Rand Brooks, Marilyn Monroe, Nana Bryant en Eddy Garr.

Een goedkope film over revuekoormeisjes met als enige bijzonderheid dat de jonge, mooie Monroe er een van is. Het scenario is van Harry Sauber en Joseph Carole. Het camerawerk is van Frank Redman.

The Falcon's Alibi

1946 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1946. Mysterie van Ray McCarey. Met o.a. Tom Conway, Rita Corday, Vince Barnett, Jane Greer en Emory Parnell.

Een rijke weduwe krijgt van de verzekering een bom duiten nadat haar juwelen zijn ontvreemd. Verzekeringsagent Metcalf verdenkt de secretaresse die op haar beurt detective De Valk (Tom Conway) inhuurt. Enkele plotwisselingen (en moorden) later wordt de titelheld zelf verdacht van de roof. Zijn rappe dictie levert hem de laatste strohalm: binnen een etmaal de dader aanleveren of de bak indraaien. Kan hij de intriges op tijd ontwarren? En zijn de juwelen wel echt (gestolen)? Aflevering twaalf in de 16-delige detective-filmserie die in de jaren '40 werd gemaakt door RKO.

The Falcon's Adventure

1946 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1946. Mysterie van William Berke. Met o.a. Tom Conway, Madge Meredith, Edward S. Brophy, Robert Warwick en Myrna Dell.

De Falcon (Conway) staat er om bekend dat hij een dame in nood altijd helpt, zo ook Meredith die ontvoerd dreigde te worden. Hij biedt haar tevens zijn diensten de formule te achterhalen die haar vader heeft ontwikkeld om diamanten synthetisch te kunnen vervaardigen. Maar dan wordt de Falcon gearresteerd op verdenking van moord op haar vader. De laatste Falcon-film van RKO met Conway in de titelrol vertoont verdacht veel gelijkenis met A DATE WITH THE FALCON (1942). Het scenario is van Aubrey Wisberg en Robert E. Kent. Frank Redman stond achter de camera. Twee jaar later werden de rechten opgekocht door een kleine, onafhankelijke producer, die nog drie vluggertjes zou maken met John Calvert. De eerste is THE DEVIL'S CARGO. Zie ook: The Falcon-serie.

The Bamboo Blonde

1946 | Romantiek, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1946. Romantiek van Anthony Mann. Met o.a. Frances Langford, Ralph Edwards, Russell Wade, Iris Adrian en Richard Martin.

Honderd procent WO II-draak. Eddie Clark (Edwards), de eerste piloot van een B-29 bommenwerper, raakt op de avond voordat hij op missie gaat in de Stille Oceaan om de Japanners te bestrijden, onder indruk van de mooie stem van de knappe Louise Anderson (Langford) in een Newyorkse club, begeleid door Montana (Adrian) op de piano. Louise op haar beurt is weg van de stoere vlieger, die zijn kist naar haar Bamboo Blonde noemt. Ver weg in het oorlogsgebied verricht Eddie met zijn bemanning, w.o. tweede vlieger Jim Wilson (Martin), de nodige heldendaden door een Japanse kruiser tot zinken te brengen en een aantal Hokaidojagers af te schieten. Terug uit de oorlog wacht de lieve Louise nog steeds op Eddie, reden genoeg om zijn stijve verloofde voor haar te laten schieten. Het scenario is van Olive Cooper, Lawrence Kimble naar een verhaal van Wayne Whittaker. Het camerawerk is van Frank Redman. Een belachelijke film, zeker niet Mann's beste.

San Quentin

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van Gordon Douglas. Met o.a. Lawrence Tierney, Barton MacLane, Marian Carr, Harry Shannon en Carol Forman.

Ex-gevangene Tierney heeft tijdens de oorlog bewezen dat hij een nieuwe kans in het leven waard is en wordt in vrijheid gesteld. Hij heeft echter ooit een ontsnappingspoging verijdeld van MacLane die gezworen heeft wraak op hem te nemen. Bij een nieuwe poging komt MacLane wel op vrije voeten en Tierney, die weet dat een confrontatie onvermijdelijk is, gaat achter hem aan. Goed gestructureerd misdaad-melodrama dat de toeschouwer zal boeien. De acteurs, onder wie Burr in zijn filmdebuut, leveren goede prestaties. Het scenario van Lawrence Kimble, Arthur A. Ross en Howard J. Green is zonder overbodige franjes. Fraai in beeld gebracht door Frank Redman.

The Falcon in Mexico

1944 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1944. Mysterie van William Berke. Met o.a. Tom Conway, Mona Maris, Martha MacVicar, Nestor Paiva en Mary Currier.

De Falcon (Conway) gaat op reis. Het opduiken van een schilderij van een mooi jong meisje intrigeert hem. Niet vanwege het kunstwerk zelf, maar vanwege het afgebeelde. Het is een portret van een hedendaags meisje, geschilderd door een artiest die vijftien jaar geleden omkwam. Het schilderij duikt op in een galerij waarvan de eigenaar vermoord werd. De Falcon gaat op zoek naar de 'dode', die zich in Mexico zou bevinden, maar hij zit al vlug opgezadeld met drie moorden. Eindelijk weer wat meer actie en spanning in deze Falcon-aflevering, een verademing door de decorverandering. De opnamen van het Mexicaanse landschap zouden trouwens 'ontleend' zijn aan Orson Welles' onvoltooide IT'S ALL TRUE. George Worthing Yates en Gerald Geraghty schreven het scenario, dat door Frank Redman verfilmd werd. Vervolg: THE FALCON IN HOLLYWOOD. Zie ook: The Falcon-serie.

This Land Is Mine

1943 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Jean Renoir. Met o.a. Charles Laughton, Maureen O'Hara, George Sanders, Walter Slezak en Kent Smith.

'De wet heeft slechts het recht alleen die handelingen te verbieden die schadelijk zijn voor de maatschappij,' parafraseert timide schoolmeester Albert (Laughton) de Verklaring van de Rechten van de Mens uit 1789 in artiste émigré Jean Renoirs Franse oorlogsdrama, geschoten in ballingsoord Californië. Even later wordt de leraar afgevoerd door de Vichy-nazi's 'omdat hij blijkbaar schadelijk is voor de maatschappij'. Renoir wilde met zijn ernstige drama de Amerikanen en Britten laten zien hoe warrig de grenzen zijn tussen collaboratie en verzet in bezet gebied. Een tijdsgebonden theatraal en belerend, maar bovenal oprecht en belangrijk werk.

The Falcon in Danger

1943 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1943. Mysterie van William Clemens. Met o.a. Tom Conway, Jean Brooks, Elaine Shepard, Amelita Ward en Cliff Clark.

Wanneer een priv[KA1]e-vliegtuigje een noodlanding maakt op een luchthaven blijken piloot en passagiers spoorloos verdwenen. De eigenaar van het vliegtuig, Kolb, roept de hulp in van de Falcon (Conway), want samen met de inzittenden zijn enkele waardevolle zaken weg. Routineplot dat met verbazend weinig fantasie in beeld werd gebracht. Er was duidelijk geld noch tijd voor handen om enige kwaliteit in dit vluggertje te steken. Scenario is van Fred Niblo Jr. en Craig Rice. Het gebrek aan een goed plot probeerden zij te goed te maken door de Falcon te omringen met enkele mooie dames. In beeld gebracht door Frank Redman. Vervolg: THE FALCON AND THE CO-EDS. Zie ook: The Falcon- serie.

Here We Go Again

1942 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1942. Komedie van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. Edgar Bergen, Charlie McCarthy, Jim Jordan, Marion Jordan en Harold Peary.

Om te vieren dat ze twintig jaar zijn getrouwd, organiseren Fibber McGee en Molly (de Jordans) een cross-country wedstrijd, die Bergen verkleed als squaw en zijn pop Charlie McCarthy als volbloed Indiaan naar het westen brengt. Daar wil Gordon snel rijk worden met de verkoop van aandelen in synthetische benzine. Na het onbegrijpelijke succes van LOOK WHO'S LAUGHING herhaalde Dwan de formule, voor een even krankzinnig en populair onding, dat vandaag de dag niet meer om aan te zien is. Ook 'The Great Gildersleeve' is weer van de partij. Geschreven door Paul Gerard Smith en Joe Bigelow, met speciaal materiaal voor McGee en Molly van Don Quinn en voor Bergen en McCarthy van Zeno Klinker, Dorothy Kingsley en Royal Foster. Ray Noble en zijn orkest zorgden voor de muzikale noot. Gefotografeerd door Frank Redman.

Look Who's Laughing

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. Edgar Bergen, Jim Jordan, Marion Jordan, Harold Peary en Lee Bonnell.

Het vliegtuig van Bergen en zijn onafscheidelijke pop Charlie McCarthy komt terecht in het stadje van de Jordans (destijds op de radio zeer populair als Fibber McGee en Molly), wat leidt tot een groots opgezette radioshow, waaraan ook Peary (alias J. Throckmorton Gildersleeve) meewerkt. Deze achterhaalde nonsens kan alleen kijkers aanspreken die de figuren kennen van radio of shows. Een tussendoortje van veelfilmer Dwan, geschreven door Jerome V. Kern, met aanvullend materiaal voor McGee en Molly van Don Quinn en Leonard L. Levinson en voor Bergen en McCarthy van Zeno Klinker en Dorothy Kingsley. Enige in de cast die opvallend presteert is Ball als Bergens secretaresse. Fotografie van Frank Redman. Gevolgd door HERE WE GO AGAIN.

You'll find out

1940 | Horror, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1940. Horror van David Butler. Met o.a. Kay Kyser, Boris Karloff, Peter Lorre, Bela Lugosi en Dennis O'Keefe.

Nogal domme muzikale komedie, die weinig of geen gebruik maakt van de aanwezigheid van griezeltrio Karloff, Lorre en Lugosi. Kyser wordt met zijn band uitgenodigd om in het oude familiehuis het afstudeerfeest van Parrish luister bij te zetten. Maar iemand heeft het blijkbaar op het leven van het meisje gemunt. Kyser en O`Keefe ontrafelen het mysterie. Noch als musical, noch als horror-komedie is deze film te pruimen. Het scenario van James V. Kern, naar een verhaal van Kern en Butler ('special material' van Monte Brice, Andrew Bennison en R.T.M. Scott) is langdradig en allesbehalve spannend. Voor de score werden heel wat bekende namen aangetrokken: James McHugh componeerde, John Mercer zorgde voor de teksten, George Duning trad op als arrangeur en Roy Webb had de muzikale leiding. Camerawerk van Frank Redman.

Anne of Windy Poplars

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Jack Hively. Met o.a. Anne Shirley, James Ellison, Henry Travers, Patric Knowles en Elizabeth Patterson.

Anne Shirley is nu volwassen en wordt als lerares het mikpunt van pesterijen van een schoolbende. Gewapend met charme en natuurlijke goedheid, overwint ze alle vooroordelen in het plattelandsstadje. Te sentimenteel vervolg op het succesvolle ANNE OF GREEN GABLES. De ontwapenende persoonlijkheid uit het origineel, heeft plaats gemaakt voor een volwassen vrouw die niet geloofwaardig overkomt. Michael Kanin en Jerry Cady bewerkten wederom een roman van L.M. Montgomery, maar zijn er niet in geslaagd om het PEYTON PLACE-achtige stadje te bevolken met levensechte personages. Achter de camera stond ditmaal Frank Redman, terwijl Max Steiner voortborduurde op zijn score van de vorige film.

The Yellow Cameo

1929 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1929. Avonturenfilm van Spencer Gordon Bennet. Met o.a. Allene Ray, Ed Hearn, Noble Johnson, Tom London en Maurice Klein.

Serial in tien hoofdstukken. Ray gaat naar het westen op zoek naar een schat. De sleutel tot de verblijfplaats zit in de gele camee. Onderweg stuit hij op bandieten die ook achter de schat aan zitten. Niet origineel, maar wel goed gemaakt.

The Sky Ranger

1921 | Actiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1921. Actiefilm van George B. Seitz. Met o.a. June Caprice, George B. Seitz, Harry Semels, Peggy Shanor en Frank Redman.

Serial in vijftien hoofdstukken. Semels en Redman zijn geleerden die uitvindingen doen. De eerste is een waanzinnige: hij heeft een vliegtuig uitgevonden dat in luttele uren rond de aarde kan vliegen. De andere heeft een soort laserstraal uitgevonden waarmee hij alles uit de ruimte kan halen wat kwaadaardig zou kunnen zijn. Reden voor Semels die uitvinding te willen hebben. Maar zijn dochter Shanor staat aan de kant van Caprice, de dochter van Redman, en met de hulp van held, Seitz, heeft Semels geen kans. Seitz schreef het verhaal samen met Frank Leon Smith voor Pathé.

Hurricane Hutch

1921 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1921. Avonturenfilm van George B. Seitz. Met o.a. Charles Hutchison, Lucy Fox, Warner Oland, Diana Deer en Ann Hastings.

Dit is een serial in vijftien hoofdstukken, waarin alles om papier draait, en wel om een formule om papier uit zeewier te maken. Hutchison had alle mogelijkheden zich in stunts uit te leven in deze zeer onderhoudende Pathé-serial.

Pirate Gold

1920 | Komedie

Verenigde Staten 1920. Komedie van George B. Seitz. Met o.a. Marguerite Courtot, George B. Seitz, Frank Redman, William Burt en Joe Cuny.

Serial in tien hoofdstukken van Pathé. De titel dekt de lading van deze humoristische avonturenserial waarvoor Bertram Millhauser het scenario schreef naar een verhaal van Frank Leon Smith.

Bound and Gagged

1919 | Komedie

Verenigde Staten 1919. Komedie van George B. Seitz. Met o.a. George B. Seitz, Marguerite Courtot, Nellie Burt, Harry Semels en Frank Redman.

Serial in tien hoofdstukken. In serials waren altijd vreselijk dramatische toestanden te zien. Gevaren loerden om elke hoek en de doden vielen bij dozijnen; arme vrouwelijke heldinnen temidden van gangstergeweld, schurken en andere engerds. Dat alles nu wordt in deze serial op kostelijke wijze op de korrel genomen. Frank Leon Smith schreef het amusante scenario voor Pathé.