Robert Youngson

Regisseur, Scenarist, Producer

Robert Youngson is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 10 films gevonden.

4 Clowns

1970 | Komedie

Verenigde Staten 1970. Komedie van Robert Youngson. Met o.a. Charley Chase, Stan Laurel, Oliver Hardy en Buster Keaton.

Verplicht voer voor kijkers van alle leeftijden: Sommige van de beste stukken van de zwijgende film. Interessant solomateriaal van Laurel en Hardy; Keatons klassieke SEVEN CHANCES; heel leuke scènes met de ondergewaardeerde Chase inclusief zijn beste korte film LIMOUSINE LOVE. Een van Youngsons beste pogingen tot een compilatie.

The Further Perils of Laurel and Hardy

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Robert Youngson. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Charley Chase, Max Davidson en James Finlayson.

De vele herhalingen in dit materiaal van niveau maken het wel een beetje afgezaagd; toch nog wel grappig om te zien. Met zeldzame L&H-opnamen zonder geluid en aardig tussenspel van Chase en Davidson.

Laurel and Hardy's laughing 20s

1965 | Komedie

Verenigde Staten 1965. Komedie van Robert Youngson. Met o.a. James Finlayson, Edgar Kennedy, Charley Chase, Oliver Hardy en Stan Laurel.

Compilatiefilm van Robert Youngson. Niet alleen een film vol aardige L & H-gags, maar ook een boeiend compendium over de 'roaring years´ uit de vroege filmgeschiedenis. Commentator Jay Jackson geeft precies aan uit welke periode de geselecteerde sketches stammen, wie de tegenspelers zijn van het komische duo, wat ze doen en waarom. Vaak klinkt het nogal educatief, soms ook nogal ronkend, maar de uitgekiende combinatie van tekst & beeld voorkomt voortijdig afhaken. Een van de langste scènes komt uit Putting pants on Philip (1927) een tweeacter waarin Laurel en Hardy voor het eerst als koppel optreden. Bolhoeden droegen ze toen nog niet. 'Stan and Oliver had yet to invent the bumbling derby-headed characters that would make them world-famous,´ legt Jackson geduldig uit. (IdH/VPRO Gids)

Laurel & Hardy's Laughing 20's

1965 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Robert Youngson. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Edna Murphy, Vivian Oakland en Glen Tryon.

Een leuke compilatie van beroemde scènes van het populairste komische duo uit de filmgeschiedenis, met vooral aandacht voor hun stomme periode. We zien beelden uit de eerste film van beide acteurs, jaren voordat ze een duo zouden vormen, hun eerste gezamenlijke film, waarin ze geen enkele scène samen hebben, om vervolgens getuige te zijn van hun langzame groei naar hun bekende imago. 1915 tot 1927 - twaalf jaar waarin ze evolueerden van naamloze filmspelers tot tijdloze mijlpalen van de zevende kunst. Youngson, die ook het scenario schreef, schenkt tevens aandacht aan hun medespelers en aan Charley Chase, die andere grootheid van de stomme komische film. Een betere introductie in de roots van de komieken kan men zich niet wensen. Het commentaar wordt gesproken door Jay Jackson. Jeanne Keyes stond in voor de research van het beeldmateriaal.

The Big Parade of Comedy

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van Robert Youngson. Met o.a. Harpo Marx, Oliver Hardy, Stan Laurel, Clark Gable en Buster Keaton.

Compilatie van fragmenten uit komische MGM-films, met o.a. Jean Harlow, Laurel en Hardy, Buster Keaton en de Marx Brothers. (JvB/VPRO Gids)

MGM's Big Parade of Comedy

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van Robert Youngson.

Vijftig van de grootste sterren aller tijden treden veel te kort op in deze compilatiefilm die samengesteld werd door Youngson. De scènes met Harlow duren seconden; anderen ontgaan je als je met je ogen knippert. Toch de moeite waard door talloze onbetaalbare fragmenten met Garbo, Laurel en Hardy, Keaton, Gable, Robert Benchley, Marion Davies, de Marx Brothers enzovoort.

30 Years of Fun

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van Robert Youngson. Met o.a. Buster Keaton, Stan Laurel, Oliver Hardy, Harry Langdon en Sydney Chaplin.

Zonder na zijn vorige compilatiefilms in herhaling te vallen brengt Youngson opnieuw kostelijke momenten uit zwijgende kluchten. Er zit een unieke scène in van Laurel en Hardy's eerste gezamenlijke optreden voor de camera in 1917.

Days of Thrills and Laughter

1961 | Komedie

Verenigde Staten 1961. Komedie van Robert Youngson. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Keystone Kops, Pearl White en Charles Chaplin.

De derde Youngson-compilatiefilm en net zo leuk en opwindend als de vorige twee. Scènes met L & H, Chaplin, de Keystone Kops en anderen zijn vrolijk en de actiescènes met Fairbanks en Pearl White bezorgen ook dolle pret. Nostalgisch en volledig genietbaar.

When Comedy Was King

1960 | Komedie

Verenigde Staten 1960. Komedie van Robert Youngson. Met o.a. Buster Keaton, Ben Turpin, Fatty Arbuckle, Wallace Beery en Gloria Swanson.

Het tweede Youngson-verzamelwerk van fragmenten uit zwijgende kluchten met veel favorieten in klassieke scènes in een uitmuntende produktie.

The Golden Age of Comedy

1957 | Komedie

Verenigde Staten 1957. Komedie van Robert Youngson. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Carole Lombard, Ben Turpin en Will Rogers.

Weergaloze groepering van sommige van de grootste momenten van de zwijgende komieken, inclusief Rogers klassieke persiflages van zwijgende sterren en als uitsmijter Laurel en Hardy's legendarische taartengevecht uit BATTLE OF THE CENTURY.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert Youngson op televisie komt.

Reageer