Rafael Luis Calvo

Acteur

Rafael Luis Calvo is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

En las ruinas de Babilonia

1964 | Avonturenfilm

Duitsland/Spanje 1964. Avonturenfilm van Ramón Torrado. Met o.a. Helmut Schneider, Rafael Luis Calvo, Mara Cruz, Fernando Sancho en Antonio Casas.

Een avonturier stelt zich beschikbaar om een smokkelaarsbende in Babilonia op te rollen. Een nogal pijnlijke film doorspekt met een irritant soort humor.

Der Löwe von Babylon

1959 | Avonturenfilm

Spanje/Duitsland 1959. Avonturenfilm van Johannes Kai. Met o.a. Georg Thomalla, Theo Lingen, Helmut Schneider, Fernando Schancho en Rafael Luis Calvo.

In dit niet al te sterke Karl May-avontuur maken Thomalla en Lingen als respectabele Arabieren een reis op een vlot op de Tigris en worden door de politie voor smokkelaars aangezien. Overdreven spel en een bijna karikaturale uitbeelding van het Midden-Oosten.

Hecho violento

1958 | Avonturenfilm

Spanje 1958. Avonturenfilm van José María Forqué. Met o.a. Richard Morse, Mabel Karr, Adolfo Marsillach en Rafael Luis Calvo.

Een pasgetrouwde jongeman die een overval heeft gepleegd op een apotheek om het leven van zijn vrouw te redden, wordt door de politie opgepakt en onmiddellijk daarna naar een gewelddadig concentratiekamp gestuurd. Een van de eerste en beste films van Forqué.

Mensajeros de paz

1957 | Komedie, Fantasy

Spanje 1957. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Rafael Luis Calvo, Félix Dafauce, Antonio Amorós, José María Tasso en Antonio Casas.

De Drie Koningen proberen na te gaan of de mensen nog in hen geloven. In deze zeer slappe film komt de voortreffelijke 'cast' ternauwernood uit de verf.

Sucedió en mi aldea

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van Antonio Santillán. Met o.a. Rafael Luis Calvo, Enrique Borrás, Manuel Gas en Modesto Cid.

Aangezien een donderslag de klok van het dorp heeft vernietigd, besluit een groep misdienaars hoe dan ook een nieuwe te kopen. Niet te vertellen - zo slecht.

Concierto mágico

1952 | Drama

Spanje 1952. Drama van Rafael Salvia. Met o.a. José María Rodero, Elvira Quintillá, Rafael Luis Calvo en Mercedes Monterrey.

De musicus Andrés componeert een fatale melodie die ongeluk lijkt aan te trekken. Een domme, vervelende film.

Amaya

1952 | Avonturenfilm, Historische film

Spanje 1952. Avonturenfilm van Luis Marquina. Met o.a. Julio Peña, Susana Canales, José Bódalo en Rafael Luis Calvo.

De film behandelt de voortdurende strijd waarin het Baskische en Gotische volk verwikkeld zijn. We zien alle schaamteloze intriges rondom Amaya, een kind uit het huwelijk tussen oude monarchen van de twee volkeren. Het is een bewerking van één van de belangrijkste historische Spaanse romans, geschreven door Navarro Villoslada.

María Morena

1951 | Avonturenfilm

Spanje 1951. Avonturenfilm van José María Forqué en Pedro Lazaga. Met o.a. Pedro Lazaga, Paquita Rico, José María Mompín, Rafael Luis Calvo en Alfonso Muñoz.

Twintig jaar nadat een man op wrede wijze vermoord werd, komt zijn zoon terug naar het dorp waar de misdaad plaatsvond. De eerste film van Forqué waarvan de niet minder omstreden Lazaga de andere regisseur was.

Maria Morena

1951 |

Spanje 1951. Met o.a. Rafael Luis Calvo, Jose Maria Mompin en Paquita Rico.

Twintig jaar nadat een man op wrede wijze vermoord werd, komt zijn zoon terug naar het dorp waar de misdaad plaatsvond. De eerste film van Forqué waarvan de niet minder omstreden Lazaga de andere regisseur was.

Catalina de Inglaterra

1951 | Historische film

Spanje 1951. Historische film van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Maruchi Fresno, Rafael Luis Calvo, Mary Lamar en Carlo Tamberlani.

Het huwelijk van Catharina van Aragon met de legendarische Hendrik VIII. Het is een typisch Spaanse historische film van middelmatige kwaliteit, die gemaakt is in een tijd waarin het nationalistische genre hoogtij vierde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rafael Luis Calvo op televisie komt.

Reageer