Marilina Ross

Acteur

Marilina Ross is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

El Hombre de moda

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Fernando Méndez Leite. Met o.a. Xavier Elorriaga, Marilina Ross, Maite Blasco en Walter Vidarte.

Een film over de persoonlijke crisis van een professor aan de universiteit die zojuist door zijn vrouw is verlaten. Een even pretentieuze als vervelende film.

Reina zanahoria

1977 | Komedie

Spanje 1977. Komedie van Gonzalo Suárez. Met o.a. José Sacristán, Marilina Ross, Fernando Fernán-Gómez en Fernando Hilbeck.

De koningin van een denkbeeldig land bezoekt Spanje. Een komedie met de pretentie om provocerend en taboedoorbrekend te zijn, die echter slechts vervelend overkomt.

La Raulito en libertad

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Lautaro Murúa. Met o.a. Marilina Ross, Vicente Parra, Charo López en María Asquerino.

De bekende 'Raulito' besluit zich in Spanje te vestigen. Een zeer slecht vervolg op de toch al tamelijk slechte Argentijnse film LA RAULITO.

Al servicio de la mujer española

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Jaime de Armiñán. Met o.a. Marilina Ross, Adolfo Marsillach, Mari Carrillo en Emilio Gutiérrez Caba.

De film laat het dagelijks bestaan zien van een omroepster uit de provincie, die gefrustreerd is op elk gebied. Dit gebruikelijke Spaanse plattelandsdrama is even paternalistisch en onnatuurlijk als alle andere.

Parranda

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Gonzalo Suárez. Met o.a. José Sacristán, Antonio Ferrandis, José Luis Gómez, Fernando Fernán-Gómez en Charo López.

Een feestdag uit het leven van drie armzalige Asturische mijnwerkers in de negentiende eeuw. Een onnauwkeurige en weinig overtuigende film van schrijver-regisseur Suárez, die het midden houdt tussen een fantastische fabel en een surrealistische vertelling.

La Raulito

1975 | Drama

Argentinië 1975. Drama van Lautaro Murúa. Met o.a. Marilina Ross, Duilio Marzio, Maria Vaner, Luis Politti en Fernanda Mistral.

Raulito is het verkleinwoordje voor Raul, een alledaagse Argentijnse jongensnaam, maar in dit geval is hij een meisje uit de sloppenwijken, dat hoopt als jongen zich beter aan de armoede te kunnen ontworstelen. Ross, die Raulito speelt, maakt zich schuldig aan kleine diefstallen en wordt nu eens opgepakt en dan weer vrijgelaten of ontsnapt tot ze een bij kranteventer Politti onderdak vindt. Dan moet zij zich echter als vrouw te weerstellen. Vaardig gemaakt en spontaan gespeeld. Deze aardige maatschappij-kritische film werd een succes in het toen tijdelijk wat liberalere Argentini[KA3]e, maar het vervolg RAULITO EN LIBERTAD (1977) ging de mist in. De in 1960 begonnen regisseur staat tegenwoordig aan de andere kant van de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marilina Ross op televisie komt.

Reageer