Gerald Perry Finnerman: camera.
Er zijn 6 films gevonden.

Tales of the Unexpected: People Don't Do Such Things

1985 | Horror, Thriller, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1985. Horror van Gordon Hessler. Met o.a. Arthur Hill, Samantha Eggar, Don Johnson, Denise Galick en Jay Varela.

Het huwelijk van Gwen (Eggar) en Terence Carter (Hill) is een vreselijke sleur geworden, waarin verandering komt als Gwen een klant van Terence ontmoet, haar lievelingsschrijver Reeve Baker (Johnson). Door hem krijgt het leven weer opwinding, maar Reeve is een geboren verleider, die Gwen uiteindelijk in zijn net vangt. Uiteraard is Terence daar niet van gecharmeerd als hij erachter komt. Spannend en met heel wat relativerende knipoogjes en onverwachte wendingen. De rolverdeling benadert de personages erg speels en hun spel bruist als een goede champagne. Het scenario van Ross Thomas naar een verhaal van Ruth Rendell steekt goed in elkaar. Het camerawerk is van Gerald Perry Finnerman. Nummer 1 van het achtste seizoen, aflevering 99 van 112 in totaal.

Tales of the Unexpected: Number Eight

1984 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1984. Horror van Leo Penn. Met o.a. Brad Dourif, Dennis Christopher, Kathleen Doyle, Miriam Byrd Nethery en Julie Burton.

Na lange tijd aan de kant van de weg te hebben gestaan krijgt een zwerver (Christopher) eindelijk een lift van een jongeman (Dourif) met een duur horloge en een vreemd hoedje in een luxe slee. Op de radio horen ze dat de 'dwaallicht-moordenaar' nog steeds vrij rondloopt en net zijn zevende slachtoffer heeft gemaakt. Tussen het tweetal ontstaat een woordenspel, waarbij de lifter opmerkt dat de bestuurder toch wel veel gelijkenis vertoont met het signalement, dat ze zonet op de radio hebben gehoord. Met veel routine gemaakte tijdvuller zonder hoogtepunten, maar die niet verveelt. Dourif laat zien dat hij heel goed de psychopaat kan spelen, wat zo'n beetje zijn handelsmerk werd. Het scenario is van Ross Thomas naar een verhaal van Jack Ritchie. Het camerawerk is van Gerald Perry Finnerman. Vijfde aflevering uit het zevende seizoen.

The Gift of Life

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Jerry London. Met o.a. Susan Dey, Edward Herrmann, Cassie Yates, Caroline McWilliams en Priscilla Pointer.

Een getrouwde vrouw met twee kinderen wordt draagmoeder en komt onder druk te staan van haar gezin en haar omgeving, waarna ze bedenkingen krijgt over het overdragen van de baby aan de adoptie-ouders. De film lijkt op TOMMOROW'S CHILD, dat rond dezelfde tijd in première ging.

Back to the Planet of the Apes

1981 | Sciencefiction, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1981. Sciencefiction van Don Weis en Arnold Laven. Met o.a. Roddy McDowall, Ron Harper en James Naughton.

Geflopte tv-serie? Kneed er een paar tv-films van, en oogst op die manier nog een paar lucratieve reclameblokken. Zo ging (en af en toe gaat) dat in de VS, getuige dit broddelwerk waarin twee Apes-episodes aan elkaar werden geknipt richting een verhaaltje over gedwongen samenwerking tussen superieure apen en stumperige mensen. Kwalitatief gebrekkig werk, maar bezienswaardig omdat de eerste tv-serieaflevering is gebruikt waarin het Planet of the Apes-verhaal vanaf de eerste film (1968) nog eens wordt herkauwd. Plus etnografische interessant want Amerikaanse film- en tv-cultuur hangt aan elkaar van Apes-verwijzingen.

Genesis II

1973 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1973. Sciencefiction van John Llewellyn Moxey. Met o.a. Alex Cord, Marietta Hartley, Lynn Marta, Percy Rodrigues en Harvey Jason.

Teleurstellend SF-avontuur. Wetenschapper Dylan Hunt (Cord) is overlevende van de bekende 20ste-eeuwse slachting, die de aarde in twee verdeelt. Hunt ontwaakt uit een soort coma in 2133 en ontdekt dat hij is beland in een veel primitievere maatschappij dan hij gewend was. Mutanten proberen de maatschappij onder een fascistische dictatuur te brengen. Hunt gaat bij het verzet dat door (toekomstige) collega`s wordt gevoerd. Producent Gene Roddenberry (van STAR TREK) schreef het scenario dat doet denken aan de serie Flash Gordon. Het camerawerk is van Gerald Perry Finnerman.

They Call Me MISTER Tibbs!

1970 | Drama, Misdaad, Mysterie

Verenigde Staten 1970. Drama van Gordon Douglas. Met o.a. Sidney Poitier, Barbara McNair en Martin Landau.

Zwak vervolg op In the Heat of the Night. Predikant (Landau) wordt verdacht van moord op een prostituee. De zwarte inspecteur Virgil Tibbs (Poitier) moet het onderzoek leiden. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de verdachte een lange tijd een goede vriend van hem is geweest. Nogal traditioneel politie-melodrama, dat heel wat minder impact heeft dan het origineel, waarin het personage van Mr. Tibbs geïntroduceerd werd.