Rudolf Pellar

Acteur

Rudolf Pellar is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Black Easter

1995 | Misdaad, Thriller, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1995. Misdaad van Ben Bolt. Met o.a. Trevor Eve, Amanda Ooms, Bruce Myers, Peter Stormare en John Shrapnel.

We zijn in de `nabije toekomst` aan de grens tussen Verenigd Europa en het Oostblok. In Rusland woedt een burgeroorlog in alle hevigheid. Mensen trachten Europa binnen te vluchten. Na de moord op een Deens meisje wordt detective Alex Fisher (Eve) van de `Europese federale politie` Eupol (lijkt op [KL]Europol[KLE]) belast met het onderzoek. Het spoor leidt naar de moslimgemeenschap die opgejaagd wordt in Rusland. Tussen een groep arrestanten bevindt zich Anna (Ooms), een jonge vrouw die Alex fascineert. Anna leidt een stel vluchtelingen. Zij denkt dat de Russische maffia zich bezighoudt met een lucratieve mensensmokkel, maar dat zij meer beloven dan waarmaken. Een beangstigend (toekomst)beeld, dat inmiddels is achterhaald voor zover het mensen uit voormalig Oost-Europa en ex-Sovjet-Unie betreft, maar nog altijd opgaat voor vluchtelingen uit Centraal- Azië, Irak en Afrika. Een mensenleven telt daarbij nauwelijks en het gewin gaat boven alles. Het sterke scenario is van David Pirie, dat schitterend wordt vertolkt door de rolverdeling. De finale bevat een onvoorstelbare climax, die de kijker naar adem laat snakken. Het camerawerk is van John Daly en ziet er mooi uit. Ook bekend als NO MAN'S LAND.

Carodejky z predmesti

1990 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro/Tsjechië 1990. Familiefilm van Drahomirá Králová en Drahomíra Králová. Met o.a. Lucie Cechová, Tereza Fliegerova, Marie Tomásová, Dana Syslová en Rudolf Pellar.

De vriendinnetjes Veronika (Cechov[KA1]a) en Petra (Fliegerova) vinden op een dag bij tante Emma (Tomásová) een boek met recepten, die ze meteen gaan uitproberen. Het blijken heksenbrouwsels te zijn, die de wonderlijkste veranderingen teweeg brengen in mens en dier. Ze zetten hun magische krachten in tegen de overheid als de buurt gesaneerd wordt. Meervoudig bekroond en natuurlijk spel van de jeugdige hoofdrolspelertjes. Scenario van Kveta Kursová en de regisseur. Camerawerk van Miroslav Cvorsjuk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rudolf Pellar op televisie komt.

Reageer