Matyas Veress

Editor

Matyas Veress is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

De koning van de Mont Ventoux

2013 | Documentaire

België/Nederland/Frankrijk/Italië/Spanje 2013. Documentaire van Fons Feyaerts.

Vijf wielrenners (Gárate, Virenque, Pantani, Bernard en Merckx) die ooit als eerste in de Tour de France de top van de mythische Mont Ventoux bereikten, strijden in een virtuele race om tot koning van de 'Reus van de Provence' te worden gekroond. Echt spannend wordt dat natuurlijk niet, al is het maar omdat de vergelijking tussen de wielrenners eigenlijk kant noch wal slaat. Prachtig zijn wel de zwart-wit beelden van een stoempende Eddy Merckx uit 1970, maar die worden veelal overstemd door de lawaaierige, hypernerveuze montage.

Win Win

2013 | Komedie

Zwitserland/België 2013. Komedie van Claudio Tonetti. Met o.a. Jean-Luc Couchard, Guy Lecluyse en Xiaoxing Cheng.

Paul Girard, burgervader van het plaatsje Delémont in de Zwitserse Jura, en de aldaar neergestreken Chinese horlogemaakster Liu hebben ambities en PR-dorst. Eureka-idee: ter plekke de halve finales van de Miss China-verkiezing organiseren. Helaas is vrijwel alleen het duo zelf overtuigd van deze win-win-situatie. Dat deze sympathieke verstrooikomedie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 2006, bewijst maar weer eens dat de werkelijkheid auteur is van de meest onwaarschijnlijke scenario's. Goedmoedige sfeer, fijne acteurs - eind goed, al pret.

Quixote's Island

2011 | Drama, Fantasy

België 2011. Drama van Didier Volckaert. Met o.a. Tiemen Van Haver, Jeroen Willems en Annick Christiaens.

De zestienjarige San (Van Haver) heeft het moeilijk: moeder overleden, geen vrienden en een drukbezette vader. In zijn fantasie verzint hij een manier om de stoere Isabelle (Kuppens) voor zich te winnen, en krijgt daarbij hulp van de historische avonturier Don Quichot. Prima cast kan niet verhelpen dat dit dromerige drama, de eerste lange speelfilm van scenarist-regisseur Volckaert, uiteindelijk niet helemaal overtuigt. Jeroen Willems heeft evengoed een mooie dubbelrol als de vader die geen grip krijgt op zijn zoon én als Cervantes' dolende ridder.

Mr. Nobody

2009 | Drama, Romantiek, Fantasy

België/Canada/Frankrijk/Duitsland 2009. Drama van Jaco Van Dormael. Met o.a. Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger, Linh Dan Pham en Rhys Ifans.

De derde film van Dormael, na Toto le héros en Le huitième jour, begint verbluffend met verschillende versies van dezelfde man: Nemo als 118-jarige in 2092, Nemo als tiener in drie parallelle werkelijkheden, en Nemo als dertiger in drie afzonderlijke gezinssituaties (Leto). En dan is er nog de Nemo-creatie op Mars, de pennenvrucht van een van de tieners. Mr. Nobody speelt met tijd en ruimte, zonder pretentieus te worden. De centrale vraag is wat het leven had gebracht als je op de kleinste momenten een andere keuze had gemaakt. Concentratie is een pre, begrip allerminst.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Matyas Veress op televisie komt.

Reageer