Robert Kirk

Regisseur

Robert Kirk is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Angels: The Mysterious Messengers

1994 | Documentaire

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Rex Haux en Robert Kirk.

Een bijzondere kijk op het grootste mysterie van de mensheid. Er zijn bestsellers over geschreven en in een recente enqu[KA4]ete van het weekblad [KL]Time[KLE] bleek 69 procent van de Amerikanen in engelen te geloven. Patty Duke presenteert deze twee uur durende documentaire over de toenemende populariteit van engelen in het onzekere, turbulente laatste decennium van de 20e eeuw. De film begint met een korte verhandeling over het ontstaan van het geloof in engelen, de hemelse hi[KA3]erarchie en zelfs het aantal engelen (iets meer dan 301 miljoen). Onder de geïnterviewden die persoonlijk een engel zouden hebben ontmoet, bevindt zich een veteraan uit de Golf-oorlog die beweert dat een engel hem door een mijnenveld heeft geleid. In een gesprek tussen Thomas Moore, auteur van Care of the Soul, Malcolm Godwin, auteur van Angels: An Endangered Species en anderen, waaronder de clerus, worden engelen als geheimzinnige bewakers afgeschilderd. Erg interessant zijn de mogelijke wetenschappelijke verklaringen voor de ervaringen op dit gebied. Heel absurd is dat vrijwel alle engelen worden omschreven als blond, met witte kleding aan, een erfenis van het blanke christendom. Het door de regisseurs Haux en Kirk en vier anderen geschreven scenario is informatief, maar het blijft een wel erg Westerse kijk op dit fenomeen.

Shadow of Death

1988 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1988. Horror van Robert Kirk. Met o.a. Anthony Perkins, Deborah Foreman, Clayton Rohner en Lyle Alzado.

Perkins als een wat perverse filmregisseur wil in een oude gevangenis een low-budget horrorfilm opnemen maar (half)terechtgestelden spoken er echt op los. Eerste deel is vrij genietbaar, in het tweede deel gaat de film echt lijken op het genre dat men aanvankelijk leek te parodiëren. Sommige fragmenten zijn smakeloos, tenzij dat de bedoeling was. Perkins verving in laatste instantie de doodzieke Roddy McDowall.

Destroyer

1988 | Horror, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1988. Horror van Robert Kirk. Met o.a. Deborah Foreman, Clayton Rohner, Lyle Alzado, Anthony Perkins en Tobias Andersen.

De stevig uit de kluiten gewassen Alzado, die van huis uit een speler is in een American Footbal-team, speelt in deze film een maniak die zijn executie heeft overleefd en woont in de inmiddels verlaten gevangenis, die gebruikt wordt om een film in op te nemen. Hoewel de wrede horror-film vlot begint, wordt hij al gauw erg vervelend. Het beeld dat gegeven wordt over het maken van de film 'Death House Dolls' met Perkins als regisseur is veel leuker.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert Kirk op televisie komt.

Reageer