Yoichi Higashi

Regisseur, Scenarist

Yoichi Higashi is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Eno nakono bokuno mura

1995 | Drama, Familiefilm

Japan 1995. Drama van Yoichi Higashi. Met o.a. Shogo Matsuyama, Keigo Matsuyama, Kyozo Nagatsuka, Mieko Harada en Seizo Tashima.

Village of Dreams is gebaseerd op de autobiografie van Seizo Tashima, die met zijn tweelingbroer een geliefd kinderboekillustrator werd. In zorgvuldig gekozen kaders geschoten zien we de kleine Seizo en Yukihiko (gespeeld door tweelingbroers Keigo en Shogo Matsuyama), die in een natuurrijk dorp intens opgaan in hun kleine wereld. De broertjes tekenen, vissen en halen veel kattenkwaad uit onder het wakend oog van een lieve moeder (Harada) en drie geheimzinnige heksen. Regisseur Higashi won de Zilveren Beer van Berlijn vanwege 'de uitmuntende originaliteit in het oproepen van kind-zijn'.

Eno nakano bokuno mura

1995 | Drama

Japan 1995. Drama van Yoichi Higashi. Met o.a. Keigo Matsuyama, Shogo Matsuyama, Mieko Harada, Kyozo Nagatsuka en Hosei Komatsu.

Seizo en Yukihiko Tashima, een eeneiige tweeling, groeien kort na WO II op in Kochi, een Japans dorpje. In 1948 zitten ze in de derde klas van de basisschool. In de buurt staan ze bekend als absolute kwajongens. Hun moeder die tevens hun onderwijzeres is, moet dan ook constant haar verontschuldigingen aanbieden aan de dorpelingen. Internationale titel: VILLAGE OF DREAMS.

Love letter

1987 | Drama, Erotiek

Japan 1987. Drama van Yoichi Higashi. Met o.a. Keiko Sekine, Katsuo Nakamura en Mariko Kaga.

Een man van de wereld, een getrouwde dichter, zoekt een jonge en onderdanige maîtresse. Hij maakt kennis met een nog onervaren meisje en maakt haar tot zijn minnares. Hij staat haar echter niet toe vrienden te hebben, sluit haar op en dwingt haar zelfs om zich te laten aborteren. Goede fotografie in deze film die veel erotische scènes bevat.

Sado

1978 | Erotiek, Drama

Japan 1978. Erotiek van Yoichi Higashi. Met o.a. Toshiyuki Nagashima, Tsuguaki Yoshida, Aiko Morishita, Akiko Shikata en Chiyoko Shimakura.

Een uitstekende dramatische film gesitueerd in een tuchtschool voor jeugdige delinquenten. De jongens brengen hun dagen werkend, studerend of spelend door, en hun nachten masturberend. In zorgvuldig gedoseerde flashbacks herinnert de hoofdpersoon zich zijn onbezorgde schooltijd, zijn eerste seksuele ervaringen en hun steeds brutaler wordende spelletjes die uiteindelijk tot zijn veroordeling hebben geleid. Het universele thema van de 'Groeipijnen' bij adolescenten wordt realistisch en visueel interessant verfilmd, met doorleefde vertolkingen over de gehele lijn. Ook bekend als A BOY CALLED THIRD BASE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yoichi Higashi op televisie komt.

Reageer