Slawa Kwasniewska

Acteur

Slawa Kwasniewska is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Poznan '56

1996 | Drama

Polen 1996. Drama van Filip Bajon. Met o.a. Tadeusz Szymków, Michal Zebrowski, Mateusz Hornung, Arkadiusz Walkowiak en Agata Kalusza.

De film is naar de authentieke feiten, maar de personages zijn fictief. In Poznan in Polen brak in 1956 een staking uit die tegen de communistische dictatuur was gericht. Zenek (Zebrovski) is zeer terughoudend en blijft liever bij moeders thuis, maar hij laat zich door charismatische stakingsleider Stach (Szymkow) meeslepen in de maalstroom van de gebeurtenissen. Zijn zoontje Piotrek (Hornung) is op dat moment met een vriendje in het centrum van de stad. Beiden zijn pas twaalf jaar oud en ze beleven 'avonturen' als nooit te voren. De vreedzame betoging loopt uit de hand en bij het eerste geweld vallen de schoten; in het strijdgewoel riskeren de jongens een enkele reis naar de hel. Een der vaders is bij de militie en moet de staking onderdrukken, terwijl de ander een stakende arbeider is; voor de vaders en de zonen is Polen na deze onrust niet meer hetzelfde, maar ook zij zijn drastisch veranderd. Deze rolprent is met de precisie van een documentaire in expressieve zwart-wit fotografie van Lukasz Kosmicki in beeld gebracht en werd op het filmfestival van Moskou meervoudig bekroond.

Pension Sonnenschein

1990 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1990. Drama van Filip Bajon. Met o.a. Ernst Stankovski, Nicole Heesters, Tadeusz Lomnicki, Slawa Kwasniewska en Michael Kausch.

Berlijns architect Herrmann Moberg (Stankovski), op weg naar Kiev voor een lezing, bezoekt en route met zijn jongere vrouw Elisabeth (Heesters) een Pools dorp waar hij vóór WO II opgroeide. Jeugdherinneringen flakkeren op. De lokale apother werd verraden en onterecht als jood opgepakt. Toch is dit gelegen drama van Pools regisseur Bajon geen flashback-film maar een fascinerend, modern ethisch verhaal waarin wel veel gepraat wordt. Sterk spel van Pools acteur Lomnicki als Gustaw, de huidge bewoner van pension waar Herrmann ooit woonde. Zachte, doeltreffende muziekscore van Michael Lorenc is pluspunt.

W zawieszeniu

1987 | Drama

Polen 1987. Drama van Waldemar Krzystek. Met o.a. Krystyna Janda, Jerzy Radziwillowicz, Slawa Kwasniewska, Andrzej Lapicki en Boguslaw Linda.

Een sterk politiek drama. Marcel, voormalig lid van het verzet in WOII, wordt in 1949 gearresteerd maar ontsnapt uit de communistische gevangenis. Hij verbergt zich zes jaar lang in de kelder van het huis van zijn geliefde Anna. Ze brengt hun kind ter wereld, maar houdt die geboorte geheim totdat Marcel in 1956 bovengronds komt, onder de nieuwe politieke omstandigheden. Deze eerste hoofdfilm van Krzystek is gebaseerd op waar gebeurde feiten. Goed spel van Janda en Radziwillowicz.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Slawa Kwasniewska op televisie komt.

Reageer