Peter Jan Rens is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Eine kleine Nachtmerrie

1997 | Familiefilm

Nederland 1997. Familiefilm van Ate de Jong. Met o.a. Joost Prinsen, Antonie Kamerling, Manouk van der Meulen, Peter Jan Rens en Jac Goderie.

Maria

1986 | Drama

Nederland 1986. Drama van Peter Jan Rens. Met o.a. Peter Jan Rens, Jeanne Marleau, Huub Stapel, Liesbeth Sjollema en Joekie Broedelet.

Rens speelt zelf de hoofdrol van de verpleger die lijkt op een geliefde van de oude Maria. In flashbacks krijgen we de tragische liefdesgeschiedenis te zien, die zich afspeelde in het Italië van de jaren twintig. Een beschamend amateuristisch, zij het vermoedelijk goed bedoeld melodrama dat door Rens gedeeltelijk gefinancierd is door een oproep in de media om vooraf al een tientje te storten. De gulle gevers zouden dan later een uitnodiging voor de première krijgen. Het eindresultaat van al die huisvlijt bleek echter een volledige mislukking.

Brandende liefde

1983 | Drama, Erotiek

Nederland 1983. Drama van Ate de Jong. Met o.a. Monique van de Ven, Peter Jan Rens, Ellen Vogel, Huub van der Lubbe en Siem Vroom.

Vakbekwame Wolkers-verfilming van Ate de Jong (Alle dagen feest, In de schaduw van de overwinning, Fogbound) hoort qua mentaliteit eigenlijk thuis in de jaren zeventig. Brandende liefde is de naam van een heftig bloeiende plant. Zo verliefd is kunstschilder Jan Bosman (Peter Jan Rens) op zijn Anna (Monique van de Ven) dat hij alles doet om bij haar in de buurt te zijn - eerst in Parijs en later in Nederland. Maar hoe gaan die dingen? Ze verliezen contact en pas jaren later komen ze elkaar weer tegen als Anna door haar man is verlaten. Dieuwertje Blok sloeg de hoofdrol af, terwijl Liz Snoyink het nakijken had.