Borislav Brondukov

Acteur

Borislav Brondukov is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Udachi vam, gospoda!

1992 | Komedie, Drama

Rusland 1992. Komedie van Vadimir Bortko. Met o.a. Vadimir Bortko, Arkadi Inin, Nikolai Karachentsov, Andris Zhargas en Daria Mikhailova.

Deze Russische film gaat over Oleg (Karachentsov), een jonge Russische officier die dienst gedaan heeft bij de Sovjetbezettingsmacht in de (voormalige) DDR. Nadat zijn legeronderdeel naar huis is gestuurd, gaat hij zelf naar Sint Petersburg, waar hij op het vliegveld Olga (Mikhailova) ontmoet die actrice wil worden, en Vladimir (Zhargas), een veteraan- vlieger van de oorlog in Afghanistan die net zoals hij door het nieuwe kapitalisme snel rijk hopen te worden. Ze krijgen te maken met hyperinflatie, gebrek aan huisvesting en nog veel meer sociale problemen, de regelrechte erfenis van het communisme. Ze ontdekken zoals iedereen dat het niet zo gemakkelijk is als ze wel gedacht hadden. De misdaad wiert telig. Interessante film, die komisch bedoeld is en ondanks zijn tekortkomingen best interessant is. De film heeft twee ontknopingen en dat met de bedoeling om aan diverse smaken tegemoet te komen. Het camerawerk is van Vladimir Kovsel.

Izgoj

1991 | Oorlogsfilm

Oekraïne/Duitsland 1991. Oorlogsfilm van Vladimir Savelyev. Met o.a. Yossi Pollak, Stefaniya Stanyuta, Margarita Vishnyakova, Borislav Brondukov en Valentinas Masalskis.

Deze film gaat over een joodse timmerman Simon (Pollack), die na de Duitse inval in Polen met zijn gezin van zes kinderen vlucht naar een dorpje in de Oekraïne. Ondanks het vooroordeel van zijn christelijke buren en dorpsgenoten, weet hij zich geliefd te maken, zodat men de joodse familie accepteert. Het lot is Simon ongunstig gezind, want in 1941 vallen de nazi's Rusland binnen en bezetten o.a. de Oekraïne, waar ze met hun zuiveringsacties beestachtig te keer gaan. Het gezin wordt opgepakt en belandt in een concentratiekamp. Simon weet te ontsnappen, maar daarmee zijn zijn zorgen nog niet afgelopen. De film werd geproduceerd door regisseur Savelyev en Artur Brauner, die over dit onderwerp een aantal uitstekende films heeft gemaakt en gefinancierd en deze rolprent is er een van. Goed spel en authentieke, geloofwaardige enscèringen. Ondanks het gruwelijke onderwerp veel menselijke warmte. Het scenario is van regisseur Savelyev en Anatoli Dimarov naar de roman van Simon Reznik. Het camerawerk is van Yuri Garmasch.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Borislav Brondukov op televisie komt.

Reageer