Eli Cummins

Acteur

Eli Cummins is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Touch And Die

1991 | Actiefilm, Thriller

Duitsland/Frankrijk/Italië/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Piernico Solinas. Met o.a. Martin Sheen, Véronique Jannot, Horst Buchholz, Renée Estevez en Luca Venantini.

De Amerikaanse journalist Sheen wordt naar Rome gestuurd om in het verleden te snuffelen van een presidentskandidaat van Italiaanse origine. Hij raakt echter gefascineerd door de moord op een zeeman, waarvan beide handen werden afgehakt. Diens compagnon werd zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Sheen hoort van hem dat het slachtoffer besmet werd met een radio-actieve stof. Dit brengt hem op het spoor van een groots opgezette nucleaire smokkelzaak. Interessante spionagethriller die te lang duurt om te blijven boeien. De internationale acteurs zijn uitstekend op elkaar ingespeeld. Het scenario van John Howlett en Solinas is niet altijd even goed te volgen, maar dat wordt goed gemaakt door de opbouw van de spanning. Cameraman Michel Carré haalt alles uit zijn internationale locaties. Van deze tv-film bestaat ook een bioscoopversie van 108 minuten die helemaal onbegrijpelijk is.

Harley

1991 | Familiefilm

Verenigde Staten 1991. Familiefilm van Fred Holmes. Met o.a. Lou Diamond Phillips, Eli Cummins, Jan Dewitt, Kim Valentine en Chad Sheets.

Lou Diamond Phillips (van LA BAMBA) in een onopwindende prent die zo uit de koker van de bekeerde en bejaarde Cliff Richard had kunnen komen, over de onhandelbare jongeling Harley met een sterke voorliefde voor snelle motorfietsen. De jonge delinquent Phillips wordt weer eens gepakt en bij wijze van alternatieve straf wordt hij naar een boerderij in Texas gezonden, waar het hard werken geblazen is. Daarop volgt de ultieme loutering. Een film die bol staat van valse sentimenten. Het scenario is een onderonsje van Frank en Sandy Kuntz, en Darryl en Kynn Kuntz, die ook nog coproduceerden, terwijl regisseur Holmes optrad als producent. Deze laatste verdiende het geld voor deze boodschap o.a. met de producties van CHARIOTS OF FIRE en TENDER MERCIES. Hij meent nu dat hij kan regisseren.

Dakota

1988 | Drama

Verenigde Staten/Verenigde Staten 1988. Drama van Fred Holmes. Met o.a. Lou Diamond Phillips, Eli Cummins, DeeDee Norton, Jordan Burton en Steve Ruge.

Een goedbedoeld, maar oppervlakkig werkje, dat onafhankelijk geproduceerd is. Het gaat over een weerbarstige jongen (Phillips) die op de vlucht is, op een boerderij in Texas werkt en met verschillende personen relaties onderhoudt. Alleen Phillips, die ook medeproducer was, is interessant. Hij maakte deze film voordat hij een ster werd in LA BAMBA. Scenario van Darryl J. Kuntz en Lynn Kuntz.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eli Cummins op televisie komt.

Reageer