Manuel Mur Oti is regisseur.
Er zijn 10 films gevonden.

La Encadenada

1973 | Misdaad, Erotiek

Spanje 1973. Misdaad van Manuel Mur Oti. Met o.a. Marisa Mell, Richard Conte, Anthony Steffen en Juan Ribó.

Een avonturierster gebruikt haar grote charmes om vier mannen tegen elkaar uit te spelen, teneinde het fortuin van een van hen te bemachtigen. Een acceptabele film, vooral dankzij het charisma van zijn acteurs en de afwezigheid van de gebruikelijke arrogantie van Manuel Mur Oti.

Loca juventud

1962 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje 1962. Familiefilm van Manuel Mur Oti.

De strijd van een magnatenzoon om slecht gezelschap te mijden. Een poging om de Joselito-films, binnen het genre zelf, van hun mythische waas te ontdoen, hetgeen echter geen succes werd.

A hierro muere

1962 | Misdaad

Argentinië/Spanje 1962. Misdaad van Manuel Mur Oti. Met o.a. Olga Zubarry, Alberto de Mendoza, Luis Prendes en Katia Loritz.

Een voormalig dwangarbeidster is nu huishoudster bij een oude zieke zangeres. Samen met haar neef Fernando besluit ze zich te ontdoen van haar werkgeefster én de arts. Deze aanvaardbare detectivefilm is het werk van een niet te onderschatten regisseur.

Duelo en la cañada

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Mary Esquivel, Javier Armet, Leo Anchóriz, Mara Cruz en Imperio Argentina.

Een zangeres die haar vermoedelijke verkrachter ernstig heeft verwond moet in gezelschap van een vriend naar Cuba vluchten.Een goede film, van een pretentieuze regisseur die echter ook talentvol is.

Una Chica de Chicago

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Manuel Mur Oti. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Javier Armet, Marisa Prado en Rafael Durán.

Een in Chicago opgevoed Spaans meisje keert terug naar haar dorp met het voornemen dat om te vormen naar Amerikaanse smaak. Onuitstaanbaar en achterlijk soort zedenroman.

Condenados

1958 | Drama

Spanje 1958. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Aurora Bautista, Carlos Lemos, José Suárez en Félix Fernández.

Een boerin wordt geholpen door een jongeman die heimelijk verliefd op haar is en die niet weet dat haar man op het punt staat uit de gevangenis te worden vrijgelaten. Een spannend liefdesdrama met een zekere cinematografische kracht.

La Guerra empieza en Cuba

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Emma Penella, Gustavo Rojo, Roberto Rey en Jesús Tordesillas.

Een mooie Cubaanse zangeres gaat naar Spanje om wraak te nemen op haar zuster. Een pretentieuze maar toch af en toe curieuze film van een regisseuer die in de Spaanse cinema van de jaren vijftig zijn hoogtij vierde.

El Batallón de las sombras

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Rolf Wanka, Tony Soler, Antonio Vico, Alicia Palacios en Albert Lieven.

De film verbeeldt de dromen, verwachtingen en hartstochten van de bewoners van een flatgebouw. Een pretentieuze maar zeker geen slechte film, met een zeer goede rolbezetting zeker voor de Spaanse film uit die tijd.

Fedra

1956 | Drama

Spanje 1956. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Emma Penella, Enrique A. Diosdado, Vicente Parra en Rafael Calvo.

Een vrouw van een wilde schoonheid verschijnt in een dorpje. Een vrije, persoonlijke versie van de orginele mythische tragedie van Seneca, waarin ondanks hoogdravendheid de kracht niet ontbreekt.

Cielo negro

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Susana Canales, Fernando Rey en Luis Prendes.

Op zekere dag steelt een eenvoudig dienstmeisje een japon van haar bazin, om aantrekkelijker te worden voor de man op wie ze verliefd is. Een bijzondere film, zeer acceptabel geregisseerd en gespeeld.