Eric Rondeaux

Scenarist

Eric Rondeaux is scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Blake & Mortimer: The Yellow Mark

1997 | Animatie, Misdaad, Sciencefiction, Mysterie, Familiefilm

Canada/Frankrijk 1997. Animatie van Stéphane Bernasconi en Yannick Barbaud.

De Britse kroonjuwelen worden gestolen door een mysterieuze misdadiger die een geel teken nalaat. Wat later wordt de befaamde Dr. Vernay gekidnapt. Ook nu weer is het gele teken het enige spoor. De minister van binnenlandse zaken doet beroep op Kapitein Blake om hem te helpen. Deze laatste betrekt er ook zijn vriend Prof. Mortimer bij. Er volgen nog ontvoeringen en Mortimer ontdekt dat elk slachtoffer betrokken was bij een rechtszaak in 1953 toen een boek van een zekere John Wade verboden werd. Niemand weet nog iets over de auteur. Tot Mortimer per toeval ontdekt wie de man is die achter het alias van John Wade schuilt. Een spannend avontuur dat vooral de oudere jeugd zal aanspreken daar het verhaal redelijk ingewikkeld is en er over termen gesproken wordt die de kleinsten niet duidelijk zullen zijn. Een van de populairste super-misdadigers uit de beroemde reeks stripverhalen van E.P. Jacobs. Het scenario werd geschreven door Eric Rondeaux. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.

Blake & Mortimer: Swordfish Versus Delta Red

1997 | Animatie, Mysterie, Sciencefiction, Actiefilm, Misdaad, Familiefilm

Frankrijk/Canada 1997. Animatie van Stéphane Bernasconi en Yannick Barbaud.

Mortimer heeft een nieuw gevechtsvliegtuig ontwikkeld, de 'Zwaardvis', dat door Blake getest wordt. Ondertussen vernield een eskader, geleid door Olrik, de ene stad na de andere. Olrik heeft nu zijn zinnen gezet op de 'Zwaardvis', maar Mortimer kan deze vernietigen voordat de booswicht het in handen krijgt. Samen met Blake ontsnapt hij met de Gouden Raket. Het vliegtuig wordt neergehaald, maar de helden kunnen vluchten met Olriks privé-vliegtuig, de Delta Red. Mortimer wordt in een hinderlaag gelokt door Olrik, die hem wil dwingen om voor hem en de keizerlijke troepen een nieuwe 'Zwaardvis' te maken. Een zeer onevenwichtige aflevering die een samentrekking is van het tweedelige stripboek van E.P. Jacobs. Het verhaal werd sterk vereenvoudigd en de handlangers van Olrik zijn niet langer Aziaten, maar een soort Oostblok soldaten. Het geheel is verre van bevredigend. Eric Rondeaux schreef het scenario. Dolby Surround.

Blake & Mortimer: Mystery of The Great Pyramid

1997 | Animatie, Avonturenfilm, Mysterie, Familiefilm

Canada/Frankrijk 1997. Animatie van Stéphane Bernasconi en Yannick Barbaud.

In diverse steden werden reeds antieke voorwerpen gestolen. Kapitein Blake is ervan overtuigd dat de opbrengst dient om wapens te kopen. Als Blake verneemt dat zijn vriend Mortimer naar Caïro vertrekt, waar de laatste diefstal plaatsgreep, vraagt hij hem enkele dingen uit te pluizen. Mortimer weigert. Hij gaat om zich te ontspannen en om te studeren. Mortimer wordt ontvangen door zijn vriend Ahmed Rassim Bey, conservator van het Museum van Egypte. Hij komt op het spoor van het verborgen graf van Achnaton. Abdul, de onbetrouwbare assistent van Bey, geeft de bevindingen van Mortimer door aan meestermisdadiger Olrik. Als Mortimer dit ontdekt roept hij de hulp in van Blake. Onderweg naar Caïro is Blake echter het slachtoffer van een moordaanslag. Sterk vereenvoudigde weergave van het tweedelige stripverhaal van E.P. Jacobs. Wie het niet kent zal geboeid zitten kijken, maar kenners zullen zonder twijfel ontgoocheld worden. Het scenario is van de hand van Eric Rondeaux. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen. Dolby Surround.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eric Rondeaux op televisie komt.

Reageer