Nawal Zaatar

Acteur

Nawal Zaatar is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Louss

1989 | Drama

Algerije 1989. Drama van Mohamed Rachid Benhedj. Met o.a. Boubakeur Belaroussi, Dalila Halilou, Athmane Ariout, Boumediene Sirat en Karima Hadjar.

Een oase met in de verre omtrek alleen maar woestijn. Het leven verloopt er in slow-motion, ondanks de aantrekkingskracht van de naburige stad. Moussa, die gehandicapt is, getuigt van een oprecht verlangen om te leven. Hij kent een ongelukkige en tegelijkertijd angstige liefde en verliest langzaamaan zijn levenskracht. Vandaar de symbolische titel van deze film (een roos die in de woestijn wordt geplant). De dialogen zijn laconiek, terwijl de tijd onverbiddelijk en bijna voelbaar voorbijgaat. Het is jammer van de dromerige beelden in het laatste deel, want die zijn nauwelijks overtuigend. Deze tekortkoming tast de authenticiteit van het werk echter niet aan; de innemende hoofdrolspeler is ook in werkelijkheid invalide. Op de achtergrond speelt het eeuwige thema van de plaats die de vrouw in de islamitische wereld inneemt. Ook bekend als ROSE DES SABLES.

Vent du sud

1975 | Drama

Algerije 1975. Drama van Slim Riad. Met o.a. Keltoum, Nawal Zaatar, Boualem Bennani, Larbi Zekkal en El Hadj Chérif.

Jonge studente uit Algiers brengt haar vakantie door bij haar vader, een rijke grootgrondbezitter, die haar wil uithuwelijken aan een rijk iemand uit streek en haar daarbij, volgens de feodale traditie, niet naar haar mening vraagt. Ze wil niet en vlucht. Een herder vindt haar gewond in de bergen en ontfermt zich over haar, samen met zijn moeder. In ruil daarvoor opent de studente hem de ogen voor zijn situatie en voor de zegeningen van de agrarische revolutie, waarna ze samen op pad gaan. Het scenario kunnen we beter buiten beschouwing laten: de film is een opdrachtfilm. Riad moet naar andermans pijpen dansen en krijgt niet de kans zijn talent te gebruiken. Verder zit de film vol langdradigheden en dodelijk vermoeiende teksten. De verschillende sociale milieus worden echter heel levensecht afgeschilderd, en de acteurs leveren een prima prestatie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nawal Zaatar op televisie komt.

Reageer