Tadashi Imai

Regisseur

Tadashi Imai is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Adauchi

1965 | Avonturenfilm

Japan 1965. Avonturenfilm van Tadashi Imai. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Takahiro Tamura, Tetsurô Tamba en Ai Sasaki.

De jongere broer van twee sumoerais die zijn vermoord door Shinpachi, is vastberaden laatstgenoemde in een duel om te brengen. Een samoerai-film met meer karakter dan we gewend zijn. De regie was dan ook in handen van [KA1]e[KA1]en van de meest achtenswaardige regisseurs uit die tijd en het scenario is geschreven door niemand minder dan Shinobu Hashimoto, scenarioschrijver bij Kurosawa (onder andere van RASHOMON).

Echigo Tsutsuishi Oyashirazu

1964 | Drama, Romantiek

Japan 1964. Drama van Tadashi Imai. Met o.a. Yoshiko Sakuma, Rentaro Mikuni, Shoichi Ozawa en Eijirô Tono.

Twee pachters uit Echigo die werkzaam zijn in de sake- produktie, raken in conflict door de schoonheid van de vrouw van één van hen. Liefdesdrama dat zijn kwaliteit te danken heeft aan de natuurgetrouwe beelden van het ruige en altijd besneeuwde platteland en aan de hardheid van het verhaal.

Bushido Zankoku monogatari

1964 | Historische film, Avonturenfilm

Japan 1964. Historische film van Tadashi Imai. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Yoshiko Mita, Masayuki Mori, Kyoko Mishida en Ineko Arima.

Het verhaal van de familie Ikura vanaf het jaar 1610, het jaar waarin het hoofd van de familie aanvaardt heer Hori en zijn clan te dienen. Een meesterljke film, die succes had op diverse festivals en de mythe van de samoerai goed weergeeft.

Jun-ai monogatari

1957 | Misdaad, Romantiek, Thriller

Japan 1957. Misdaad van Tadashi Imai. Met o.a. Shinjiro Ehara, Hitomi Nakahara, Kaoru Kusuda, Eiji Okada en Ko Kimura.

Een jong verliefd stel steelt om te kunnen overleven in het na-oorlogse Tokio. Een thriller boordevol met romantische en sociologische scènes uit het dagelijks leven, waarin op subtiele wijze de culturele verwestelijking van Japan na WO II wordt betreurd.

Himeryri no to

1953 | Oorlogsfilm

Japan 1953. Oorlogsfilm van Tadashi Imai. Met o.a. Keiko Tsushima, Eiji Okada, Chicko Seki en Kyoko Kagawa.

Eind maart 1945. De Amerikanen zijn op het eiland Okinawa geland vanwaar ze willen doorstoten naar Japan. Op bevel van een Japanse commandant worden tweehonderd schoolmeisjes naar het front gestuurd. Als de 'Leliën-eenheid' leren ze in een legerhospitaal de gruwelen van de oorlog kennen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tadashi Imai op televisie komt.

Reageer