Simon Perry (1943): cast en productie.
Er zijn 6 films gevonden.

Le cinéma britannique aujourd'hui

1998 | Documentaire

Frankrijk 1998. Documentaire van N.T. Binh. Met o.a. David Aukin, Tim Bevan, Katrin Cartlidge, Stephen Frears en Philip French.

Cannes: The Agony & The Ecstasy

1998 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1998. Documentaire van Stephanie Smith. Met o.a. Stephan Elliott, Nik Powell, Stephen Woolley, Simona Benzakein en Baz Bamigboye.

Innocent Lies

1995 | Thriller

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1995. Thriller van Patrick Dewolf. Met o.a. Stephen Dorff, Gabrielle Anwar, Adrian Dunbar, Sophie Aubray en Joanna Lumley.

In 1938 wordt ergens in Frankrijk aan de kust het lijk van de Britse politieman Joe Green gevonden. Ogenschijnlijk gaat het om zelfmoord. Zijn beste vriend inspecteur Alan Cross onderzoekt de zaak op eigen houtje. Complexe, haast hermetisch gesloten psychologische film met personages die nooit erg duidelijk worden.

The Playboys

1992 | Drama

Ierland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1992. Drama van Gillies MacKinnon. Met o.a. Robin Wright, Aidan Quinn, Albert Finney, Milo O'Shea en Niamh Cusack.

Kalm meanderend drama over de perikelen rond diverse bewoners van een Iers dorpje eind jaren 50. Actrice Wright Penn (The Princess Bride) speelt de eigenzinnige Tara die tot afgrijzen van de godvrezende gemeente niet wil zeggen van wie haar kind is. Lokale bromsnor Hegarty (een majestueuze Finney) wil kost wat kost met haar trouwen maar Tara neigt naar de zielsverwante Tom (Quinn), de leider van een reizend toneelgezelschap dat wedijvert met de eerste televisies in Ierland. Krachtig acteerwerk en een fraai tijdsbeeld compenseren voor het zouteloze en voorspelbare draaiboek.

White Mischief

1987 | Drama, Misdaad, Historische film, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1987. Drama van Michael Radford. Met o.a. Greta Scacchi, Charles Dance, Joss Ackland, Sarah Miles en Geraldine Chaplin.

Toen in Engeland de Tweede Wereldoorlog woedde, hadden Britse rijkelui op een heuvel in Kenia, Happy Valley, een leven waar het tegendeel aan de hand was: drugs, drank, seks, feest, roddel en onverschillige vergetelheid. In deze setting vond een moord plaats die, waarschijnlijk juist vanwege het grote contrast, nu nog steeds bekend is in Engeland. Michael Radford (Il postino) bewerkte het boek van James Fox over deze episode en herschiep de periode met verve, zodat een film over een moord eerder een film over ultieme decadentie is. Alles ademt antieke extravagante rijkdom in White Mischief, dat in Kenia werd gefilmd: de auto's, de kleding, de architectuur, de omgang met de arme lokale bevolking. Josslyn Hay, Earl of Erroll (Dance) is in dit milieu als een vis in het water. Hij versiert Diana Caldwell (Scacchi), die met sir John Delves Broughton (Ackland) getrouwd is om - zo weet iedereen, ook de bruidegom - zijn geld. Maar nu is de koek op. De buitenechtelijke verhouding wordt niet geheim gehouden in Happy Valley, en dat lijkt de kapitale fout te zijn die Josslyn Hay maakte.

Nineteen Eighty-Four

1984 | Sciencefiction, Drama

Verenigd Koninkrijk 1984. Sciencefiction van Michael Radford. Met o.a. John Hurt, Suzanna Hamilton, Richard Burton, Cyril Cusack en Gregor Fisher.

Grimmige, goedbezette verfilming van de klassieke roman van George Orwell, waarin ambtenaar Winston Smith (sterke rol van Hurt) geheel tegen de wet van de totalitaire staat in verliefd wordt op dissidente Julia (Hamilton). Als Smith zijn twijfel kenbaar maakt aan een lid van de partij, wordt hij beloond met een hersenspoeling. Burton is briljant in zijn laatste hoofdrol als de partijman en inquisiteur O'Brien die zelfs iets menselijks behoudt als hij zijn slachtoffer martelt. Stukken beter dan de versie uit 1956, even deprimerend dystopisch als het boek. Vormgegeven als stijlboek voor stalinistische architectuur.