Julie Ravix

Acteur

Julie Ravix is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le poids du corps

1993 | Drama, Sportfilm

Frankrijk 1993. Drama van Christine François. Met o.a. Gérard Desarthe, Karen Oubraham, Gérard Dauzat, Eric Savin en Marie-Claude Musso.

Oubraham wordt opgezweept door haar vader, Desarthe, die haar koste wat het kost wil zien als kunstschaatskampioen. Hij is blind voor de opofferingen die het meisje zich getroost, zoals dertig uur zware training per week. Ze bereidt zich voor op het juniorenkampioenschap, maar hoe dichter dit in de buurt komt, hoe minder gemotiveerd ze wordt. Ze wordt zwaarder en minder lenig. Gedeeltelijk autobiografische film, waarin François laat zien hoe gevaarlijk de droom kan zijn van een vader die het fysieke en psychische lijden van zijn dochter niet wil zien. Tevens schetst ze een wrang beeld van de wereld van de topsport. Het scenario schreef ze samen met Pierre Guillaume. Matthieu Poirot Delpech bracht het in beeld.

Oxygène

1985 | Misdaad, Drama

Frankrijk 1985. Misdaad van Jean-Paul Roux. Met o.a. Jean-Marc Maurel, Michel Robin en Julie Ravix.

Een gevangene is voor twaalf jaar in het huis van bewaring van Toulouse opgesloten en moet er nu nog twee uitzitten. Hij krijgt 48 uur verlof, maar waarom vertrekt hij dan naar Marseille om weer in zijn gevaarlijke verleden te duiken? Dat moet wel slecht aflopen. Afgezaagd, kort tv-filmpje met een sombere en gewelddadige ondertoon, waarin het gebrek aan samenhang meteen opvalt en dat gebukt gaat onder een hijgend scenario, dat misschien beter niet geschreven had kunnen worden.

Paroles et musique

1984 | Komedie

Canada/Frankrijk 1984. Komedie van Elie Chouraqui. Met o.a. Catherine Deneuve, Richard Anconina, Jacques Perrin, Nick Mancuso en Dominique Lavanant.

Twee vrienden (Lambert en Anconina) willen carri[KA2]ere maken in de muziek. Dat lukt met hulp van de veertig-jarige impressario Deneuve, een vrouw die in zaken geslaagd is, maar gekweld wordt door priv[KA1]e-problemen. Hun wegen scheiden zich als een van hen (Lambert) verliefd wordt op Deneuve, wiens echtgenoot vertrokken is naar Canada. Na diverse verwikkelingen vinden ze elkaar weer en pakken de draad weer op. Chouraqui is een van de assistenten van Lelouch, maar zijn werk is duidelijk niet van hetzelfde kaliber. Oppervlakkig zoals een beeldroman, en te mooi om waar te zijn. Ondanks zijn onbetwistbare liefde voor het filmen heeft de maker hier niets nieuws te melden. De verzorgde muziek van Legrand werkt niet echt in een verhaal over de pop-wereld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julie Ravix op televisie komt.

Reageer