Barbara Bredero: regie.
Er zijn 6 films en 2 series gevonden.

Maud & Babs

2021 | Drama

Nederland 2021. Drama van Patty Stenger. Met o.a. Loes Luca, Rifka Lodeizen, Kim van Kooten, Peter Paul Muller en Nadja Hüpscher.

Een licht humoristische serie over een familie die onder hoge druk komt te staan vanwege toenemende mantelzorg.

Dertigers

2020 | Drama

Nederland 2020. Drama van Wim De Smet. Met o.a. Wieger Windhorst, Joy Wielkens, Justus van Dillen, Lykele Muus en Leonoor Koster.

Dramaserie over een hechte groep van acht vrienden – voormalig huisgenoten – die op de drempel van het volwassen leven staan (het loslaten van het eeuwige vrijgezellenbestaan) of daar al overheen gestapt zijn (de ‘uitzichtloze sleur’ van het gezinsleven of samenwonen). Remake van de gelijknamige Vlaamse serie.

Taal is zeg maar echt mijn ding

2017 | Komedie, Romantiek

Nederland 2017. Komedie van Barbara Bredero. Met o.a. Fockeline Ouwerkerk, Egbert Jan Weeber, Peter Faber, Tarikh Janssen en Annet Malherbe.

Waarom moest er in vredesnaam een film worden gemaakt van een verzameling columns over populair taalgebruik? Het antwoord ligt voor de hand: omdat het boek van Paulien Cornelisse een enorme hit was. Veel meer dan de titel deelt deze luie romcom echter niet met het boek. Hoofdpersoon Anne (Ouwerkerk, best charmant) is redacteur bij een tijdschrift en citeert in voice-over af en toe wat spitsvondigheden van Cornelisse. Dat zijn dan ook meteen de hoogtepunten van de film, die verder bestaat uit uitgekauwde soapsituaties, eendimensionale typetjes en makkelijke grappen.

Dikkertje Dap

2017 | Familiefilm, Jeugdfilm

Nederland 2017. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Liam de Vries, Martijn Fischer, Egbert Jan Weeber, Dolores Leeuwin en Medi Broekman.

Nederlands beroemdste kleuterversje van Annie M.G. Schmidt inspireerde maar liefst een hele speelfilm over een jongetje met rode laarsjes voor de regen, dat bevriend is met een giraf. Dikkertje Dap gaat voor het eerst naar school en dat is spannend natuurlijk. Maar waarom mag zijn langnekkige, gevlekte vriend Raf, precies even oud, niet mee? Aandoenlijke film voor de jongste kijkers speelt zich af in een vrolijk gekleurd, multicultureel Nederlands universum waar een blonde kleuter van de nek glijdt van een dier dat kan praten. Onder andere genomineerd voor een Gouden Kalf op het NFF en een Kristallen Beer op het filmfestival van Berlijn.

Mees Kees op de planken

2014 | Familiefilm

Nederland 2014. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, Felix Osinga, Hannah Hoekstra en Brent Thomassen.

In Barbara Bredero’s derde film in de serie moeten Mees Kees en de kinderen van groep zes een toneelstuk opvoeren. Helaas blijkt het een oubollig stuk waar ze geen woord aan mogen veranderen. Doen ze natuurlijk lekker toch. Mees Kees op de planken doet waarvoor de film gemaakt is: de film was zeer succesvol in de bios en werd genomineerd voor de publieksprijs op het NFF, maar stilistisch had er best wat minder op veilig mogen worden gespeeld. Maar de film werd wel genomineerd voor de publieksprijs op het NFF en deed het uitstekend in de bioscopen.

Mees Kees op kamp

2013 | Familiefilm, Komedie, Drama

Nederland 2013. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, Cas Jansen, Hannah Hoekstra en Felix Osinga.

Was meester Kees in de eerste film al een eigenaardige verschijning op een basisschool, in dit vervolg gaat Kees (Voogd, prima als grootogige jongeman) met zijn leerlingen naar een kamp aan zee. Vanzelfsprekend krijgt hij het weer te stellen met schoolhoofd Dreus (lekker vet gespeeld door Wallis de Vries), een kordate vrouw die dol is op discipline en regels. Tussen de duinen blijkt Kees opnieuw een laat-maar-lekker-waaien-meester waar kinderen dol op zijn. Kleurrijke tweede verfilming van de populaire boeken van Mirjam Oldenhave.

Mees Kees

2012 | Familiefilm

Nederland 2012. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Willem Voogd, Felix Osinga, Hannah Hoekstra, Sanne Wallis de Vries en Cas Jansen.

Mees(ter) Kees is een onervaren pabo-stagiair die in een Vinexdorp voor een zesde groep komt te staan. Met zijn onconventionele methoden weet hij de kinderen snel voor zich te winnen. In de populaire boeken van schrijfster Mirjam Oldenhave, die zijn opgedeeld in korte, anekdotische hoofdstukjes, is dat best leuk, maar in een film met spanningsboog van anderhalf uur blijven de gebeurtenissen wel erg alledaags en braafjes. De personages worden gepresenteerd alsof ze hartstikke maf zijn, maar dat valt eigenlijk wel mee.

Morrison krijgt een zusje

2008 | Familiefilm

Nederland 2008. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Tobias Lamberts, Barry Atsma, Bracha van Doesburgh en Nettie Blanken.

De vijfjarige Morrison (Lamberts) denkt dat hij wordt afgedankt als zijn ouders (Atsma en Doesburgh) hem een weekje willen parkeren bij een tante in een klooster, vlak nadat zijn zusje is geboren. Zijn oplossing is eenvoudig: de baby moet weg, waarbij de rijlessen in pa's oude Amerikaan goed van pas komen. Morrison krijgt een zusje is de pennenvrucht van Sjoerd Kuyper, de schrijver van het eveneens verfilmde boek Het zakmes. En net als Het zakmes is ook deze film het toonbeeld van pastorale gemoedelijkheid in een wereld vlak over de grens van de realiteit.