Francisco Jambrina

Acteur

Francisco Jambrina is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

El hermano Pedro

1964 | Biografie

Guatemala/Mexico 1964. Biografie van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Sonia Furió, Pruden Castellanos, Francisco Jambrina en Manuel Arvide.

Het voorbeeldige leven van broeder Pedro, een Franciscaan afkomstig van de Canarische Eilanden die in Zuid-Amerika stierf. Een goede biografie die ondanks de lengte van de film geen moment traag lijkt. Goed camerawerk.

Las Leandras

1960 | Musical

Mexico 1960. Musical van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Rosario Durcal, Enrique Rambal, Andrés Soler en Francisco Jambrina.

Om erfgename te kunnen worden, vermomt een jonge vrouw , samen met haar vriend die regisseur is, het hele toneelgezelschap als het personeel van een meisjesschool. Gebaseerd op een in zijn tijd behoorlijk succesvolle Spaanse revue, oorspronkelijk van Emilio González del Castillo en José Muñóz Román. In 1969 met veel meer bekwaamheid door Eugenio Martín op het Spaanse filmdoek gebracht.

Café Colón

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. María Félix, Pedro Armendáriz, Jorge Martínez de Hoyos en Francisco Jambrina.

Twee van de populairste sterren aller tijden van de Mexicaanse film vertolken de hoofdrollen in deze komedie die zich afspeelt tijdens de legendarische revolutie van Juárez. Veel liedjes. Een sympathieke film.

Reto a la vida

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Pedro Armendáriz, Susana Canales, Francisco Jambrina en Arturo Vázquez.

Een man wordt ter dood veroordeeld omdat hij de tiran van het dorp heeft vermoord, uit wraak op de moord op zijn broer. De film bestaat uit een droomscène, waarin twee personen tegelijkertijd dezelfde droom hebben. Bracho laat de schat aan mogelijkheden die de film biedt volkomen onbenut.

En tiempos de la Inquisición

1946 | Drama, Historische film

Mexico 1946. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín en Francisco Jambrina.

In het 16e-eeuwse Toledo wordt een meisje beschuldigd van hekserij en veroordeeld tot de brandstapel. Kun je zien zonder kwaad te worden, wat al heel wat is voor een melodrama uit die tijd.

Los Misterios del hampa

1944 | Misdaad

Mexico 1944. Misdaad van Juan Orol. Met o.a. María Antonieta Pons, Juan Orol, Francisco Jambrina en José Eduardo Pérez.

In de gevangenis vertelt een gangster zijn vrouw hoe hij in die situatie is beland. Hoewel beslist niet zonder fouten is Orol erin geslaagd een alleszins acceptabele film te maken, die destijds een grote publiekstrekker was.

El Rayo del sur

1943 | Historische film

Mexico 1943. Historische film van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Domingo Soler, Estela Inda en Francisco Jambrina.

Het heldenleven van José María Morelos tijdens de Mexicaanse onafhankelijkheidsstrijd. Pulp.

Las Aventuras de Cucuruchito y Pinocho

1942 | Familiefilm, Avonturenfilm

Mexico 1942. Familiefilm van Carlos Vejar Jr.. Met o.a. Alicia Rodriguez, Francisco Jambrina en Maruja Grifell.

De verschillende avonturen van een aantal kinderen. Gabaseerd op tekeningen van Bartolozzi, maar die verliezen iedere betekenis als zij worden nagespeeld door menselijke wezens die op tekeningen willen lijken, nog afgezien van de gebrekkige kleuren.

El Padre Morelos

1942 | Historische film

Mexico 1942. Historische film van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Domingo Soler, Gloria Morel en Francisco Jambrina.

Het verhaal over de jeugd van de beroemde held uit de Nationale Onafhankelijkheid, zijn liefdes en tenslotte zijn bekering tot het priesterschap. Een zeer waardige historische film, en de eerste die Contreras Torres wijdde aan hetzelfde personage.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Francisco Jambrina op televisie komt.

Reageer