Morio Kazama

Acteur

Morio Kazama is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Samurai Fiction

1998 | Avonturenfilm

Japan 1998. Avonturenfilm van Hiroyuki Nakano. Met o.a. Morio Kazama, Mitsuru Fukikoshi, Tomoyasu Hotei, Tamaki Ogawa en Mari Natsuki.

Japan rond 1550. De shogun is de onbetwistbare heerser over het land. Zijn macht wordt bedreigd als de samurai Kazamatsuri (Hotei) zijn kostbare zwaard steelt. De shogun geeft de jonge samurai Heishiro (Kazama) opdracht het gestolen wapen terug te halen. Hiermee begint een bewogen reis door een onherbergzaam land. Heishiro ontmoet op zijn zoektocht enkele merkwaardige lieden, w.o. een geslepen krijgsheer en zijn naïeve zoon, een oude ninja en zijn leerlingen, zwaardmeester Ronin en zijn onschuldige, maar gewiekste dochter. Een liefdevolle parodie op de klassieke Japanse samurai-films van meesterregisseurs als Kurosawa en Kobayashi. De verwijzingen naar die films zijn dan ook legio. Nakano wil echter duidelijk niet de spot drijven met deze rolprenten, daarvoor zijn zijn beeldcomposities en gevechtschoreografie veel te verzorgd. Het videoclip-achtige ritme maakt duidelijk dat Nakano in Japan vooral bekend staat als maker van muziekfilmpjes. Hotei die de rol speelt van de dief, is trouwens in werkelijkheid een rockmuzikant. Hiroshi Saito schreef het scenario. Yujiro Yajima stond achter de camera. Panavision.

Ijintachi Tono Natsu

1988 | Horror

Japan 1988. Horror van Nobuhiko Obayashi. Met o.a. Morio Kazama, Kumiko Akiyoshi, Tsurutaro Kataoka, Yoko Natori en Toshiyuki Nagashima.

Een veertig-jarige schrijver van tv-verhalen trekt na zijn echtscheiding in een ge[KA3]isoleerde flat, waar hij een eenzaam bestaantje leidt. Hij wijst een fraai-ogende eenzame buurdame, die zich aan zijn deur meldt op brute wijze af. De volgende dag bemerkt hij dat zijn ouders als spoken in huis ronddolen, met wie hij een vrolijk huishouden gaat voeren, maar hij `betaalt` voor hun gezelschap met een versneld verouderingsproces. Als hij de mooie buurvrouw toch het hof maakt, ontdekt zij zijn geheim en helpt z`n ouders te verdrijven. Als gelukt is, blijkt ze echter zelf een spook, want ze pleegde op bloedige wijze zelfmoord op de avond dat ze werd afgewezen. Een film rond een enkel idee, die uitmondt in een gruwelijke climax (de beste scène) met goed camerawerk en geschikt voor het beperkte publiek van genre-fans.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Morio Kazama op televisie komt.

Reageer