Janus Metz

1974 Regisseur, Scenarist

Janus Metz (1974) is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Heartbound

2018 | Documentaire

Denemarken/Nederland/Zweden/Thailand 2018. Documentaire van Janus Metz en Sine Plambech.

Ruim twintig jaar geleden ging Niels als sekstoerist naar Thailand. Maar hij werd verliefd op Sommai. De twee trouwden en Niels nam haar mee naar zijn huis in Jutland. Als een heuse matchmaker haalt Sommai sindsdien landgenotes naar Denemarken, voor de stugge vissers die – net als Niels destijds – geen vrouw kunnen vinden. De makers volgden Sommai en een handvol van haar landgenotes over een periode van tien jaar, en zoomen niet alleen in op hun komst naar Denemarken, maar ook op wat ze hebben achtergelaten in Thailand. Sympathiek en openhartig verteld, maar emotioneel vuurwerk blijft uit.

Borg/McEnroe

2017 | Drama, Biografie, Sportfilm

Zweden/Denemarken/Finland 2017. Drama van Janus Metz. Met o.a. Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård en Tuva Novotny.

1-6 7-5 6-3 6-7 (16-18) 8-6. Tennisfans weten meteen waar dit over gaat: De Wimbledon-finale van 1980 tussen Björn Borg en John McEnroe. De spanning in dit speelfilmdebuut van documentairemaker Janus Metz (Armadillo) zit hem dan ook niet in de uitslag van die finale, maar in de weg er naartoe voor beide spelers. Met name Borg (gespeeld door dubbelganger Gudnason) wordt gevolgd. En wat blijkt: ijskonijn Borg was als jeugdspeler net zo'n heethoofd als McEnroe. En werd ook nog eens geleefd door zijn fans, coach en managers. Helaas komen we over McEnroe (fijn opgefokt gespeeld door LaBeouf) verder bar weinig te weten.

Armadillo

2010 | Documentaire, Oorlogsfilm

Denemarken 2010. Documentaire van Janus Metz.

In deze in Cannes met de Grand Prix de la Semaine de la Critique onderscheiden film volgen we een groep jonge Deense soldaten in Afghanistan. De film plaatst je midden tussen de soldaten. Je ziet wat zij zien, en staat op een gegeven moment dan ook oog in oog met de Taliban. Regisseur Janus Metz Pedersen (1974) liet zich in beeld en geluid inspireren door beroemde oorlogsfilms als Apocalypse Now, Full Metal Jacket en Jarhead, wat de documentaire alleen nog maar intenser maakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Janus Metz op televisie komt.

Reageer