Agustín González is acteur.
Er zijn 38 films gevonden.

Pacto de brujas

2003 | Horror, Thriller

Spanje 2003. Horror van Javier Elorrieta. Met o.a. Gemma Cuervo, Patricia Vico en Agustín González.

Solo o en compañía de otros

1990 | Misdaad

Spanje 1990. Misdaad van Santiago San Miguel. Met o.a. Agustín González, Juan Ribó, Ana Alvarez, Francisco Bas en Raúl Fraire.

Een politie-inspecteur krijgt de opdracht om de moord op een Spaans, aristocratisch echtpaar te onderzoeken. Een saaie film die geleidelijk aan dwaas wordt. Een tamelijk getrouwe bewerking van een ware gebeurtenis die de Spaanse publieke opinie heftig in beroering bracht.

Testigo azul

1988 | Experimenteel, Misdaad

Spanje 1988. Experimenteel van Francisco Rodríguez. Met o.a. Agustín González, Julio Gavilanes, Conchita Montes en Victoria Vera.

Een schrijver is getuige van een moord op een jongen in een park. Samen met zijn geliefde begint hij de zaak te onderzoeken, maar een aantal vreemde mannen, evenals de moordenaar in het blauw gekleed, gaan zijn gangen na en achtervolgen hem. Echt knoeiwerk; de film werd een aantal malen gemonteerd in pogingen de gebreken te verhelpen.

Gran sol

1988 | Drama

Spanje 1988. Drama van Ferran Llagostera. Met o.a. Carlos Lucena, Luis Iriondo, Paca Sagarzazu en Agustín González.

Een Baskische vissersboot vertrekt naar het zuiden van Ierland om te vissen. Het dagelijks leven van de bemanning leidt tot problemen. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Ignacio Aldecoa. Deze middelmatige film ontbeert zowel fantasie als technische vaardigheid.

Policia

1987 | Thriller

Spanje 1987. Thriller van Alvaro Saenz de Heredia. Met o.a. Emilio Aragón, Ana Obregón, Juan Luis Galiardo en Agustín González.

Wanneer hij geen werk kan vinden, ziet een jongeman zich genoodzaakt bij de politie te gaan. Hij krijgt al spoedig te maken met een groep drug-handelaars die de vrouw waarvan hij houdt in gijzeling nemen. Zwak geregisseerde acteurs en bijna een karikatuur van de thriller. Slechts vermeldenswaard enige gedenkwaardige vertolkingen van bijrollen (met name Pilar Alcon en Jack Taylor)

Mambrú se fue a la guerra

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Asquerino, Agustín González, Emma Cohen en María Luisa Ponte.

Aan het einde van het Franquisme besluit een oude Republikein uit zijn schuilplaats tevoorschijn te komen. Een zuurzoete en schampere film, die op zich geen meesterwerk is, maar ten minste aantoont dat de regisseur Fernán-Gómez nog niet aan zijn eind is.

La Noche de la ira

1986 | Actiefilm

Spanje 1986. Actiefilm van Javier Elorrieta. Met o.a. Patxi Andion, Beatriz Elorrieta, Agustín González, Lola Gaos en Aldo Sambrell.

In een Spaans dorp neemt de plaatselijke boeman zich voor om de patiënten van een drugsverslaafden-kliniek bij een jachtpartij te vermoorden. Een film vol tekortkomingen, maar toch lofwaardig en vooral ongebruikelijk in het kader van de hedendaagse Spaanse film.

El Viaje a ninguna parte

1986 | Drama

Spanje 1986. Drama van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. José Sacristán, María Luisa Ponte en Agustín González.

Een komiek reist met een gezelschap dat wordt geleid door zijn vader, en waarvan de rest van zijn familie ook deel uitmaakt, door de streek. Een van de betere produkten van Fernán- Gómez. Het enige minpunt is de lengte van de film. Verder te zien Laura del Sol, Juan Diego, Emma Cohen, Queta Claver, Carlos Lemos, Simón Andreu en Oscar Ladoire.

El Hermano bastardo de Dios

1986 | Drama

Spanje 1986. Drama van Benito Rabal. Met o.a. Francisco Rabal, Asunción Balaguer, Agustín González en María Luise Ponte.

De herinneringen van een man aan zijn jeugd tijdens de Spaanse Burgeroorlog. De derde film van de zoon van de hoofdrolspeler alweer over de Burgeroorlog. Middelmatig qua idee en regie, en niet zo best camerawerk.

Stico

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Jaime De Armiñán. Met o.a. Fernando Fernán Gómez, Agustín González, Carmen Elías en Amparo Baró.

Een voormalig professor in de rechten met ernstige financi[KA3]ele problemen besluit zijn moeilijkheden op te lossen door zich als slaaf aan te bieden aan een van zijn ex-studenten. Interessante film van Armi[KA6]n[KA1]an, bekroond met de Zilveren Beer voor de beste hoofdrol (Fernando Fernán-Gómez) tijdens het Festival van Berlijn. Verder uitstekend camerawerk van de befaamde Teo Escamilla.

Luces de Bohemia

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Miguel Angel Díez. Met o.a. Francisco Rabal, Agustín González, Fernando Fernán-Gómez, Berta Riaza en Mario Pardo.

De tragedie van Max Estrella: bohémien, dichter, blind en depressief. Een slechte filmbewerking van het prachtige gelijknamige theaterstuk van Valle-Inclán. Een van de grootste teleurstellingen van de hedendaagse Spaanse film.

La Corte del faraón

1985 | Komedie, Muziek

Spanje 1985. Komedie van José Luis García Sánchez. Met o.a. Ana Belén, Fernando Fernán-Gómez, Antonio Banderas, José Luis Lopéz Vázquez en Agustín González.

In de jaren veertig wil een amateurtoneelgezelschap in Madrid de Spaanse operette La corte del faraón opvoeren, ondanks dat de censuur op de loer ligt. Een vaag kritische musical, die er niet goed in slaagt om haar verschillende verhaalniveau's met elkaar in overeenstemming te brengen.

A la pálida luz de la luna

1985 | Komedie, Drama

Spanje 1985. Komedie van José María González Sinde. Met o.a. José Sacristán, Fiorella Faltoyano, Emilio Gutiérrez Caba, María Luisa San José en Esperanza Roy.

Het ironische, nostalgische verslag van de jaren tachtig in Spanje. Ondanks de zeer slechte regie, reageerde het publiek niet afkeurend, wat hoofdzakelijk te danken is aan de vele knipoogjes en aan de rolbezetting waarin we onder anderen ook nog Héctor Alterio, Agustín González, Esperanza Roy en Luis Escobar aantreffen.

Poppers

1984 | Avonturenfilm, Erotiek

Spanje 1984. Avonturenfilm van José M. Castellví Borrás. Met o.a. Giannina Facio, Agustín González, Alfredo Mayo en Conrado San Martín.

Een jonge, net uit de gevangenis ontslagen, rocker raakt betrokken bij een vreemde jachtpartij, waarvan hijzelf het slachtoffer wordt. Een knoeiwerk met belachelijke new wave-pretenties.

Los santos inocentes

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van Mario Camús. Met o.a. Alfredo Landa, Francisco Rabal, Agustín González, Juan Diego en Terele Pávez.

Rond 1965 strijdt een Spaanse boerenfamilie voor een beter bestaan. In dit rauwe sociale drama is vastgehouden aan de grondregels van de Spaanse cinema: de (bijzonder) esthetische verhalende formule. Op verschillende festivals, w.o. Cannes, zijn aan dit werk prijzen toegekend. Deze produktie kan worden beschouwd als de een der zeer succesvolle Spaanse films, die zowel in commercieel als artistiek opzicht zeer geslaagd is. De roman van Miguel Dellbes werd tot scenario bewerkt door Antonio Lerreta, Manuel Matji en regisseur Camus. Camerawerk van Hans Burmann.

Las Bicicletas son para el verano

1984 | Komedie, Historische film

Spanje 1984. Komedie van Jaime Chávarri. Met o.a. Agustín González, Victoria Abril, Amparo Soler Leal, Carlos Tristancho en Aurora Redondo.

Het dagelijks leven van een tot de middenstand behorende Madrileense familie wordt hevig verstoord door het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog. Deze filmbewerking van een succesvol toneelstuk, geschreven door de buitengewoon begaafde Fernando Fernán Gómez, werd zeer positief door de critici en het publiek ontvangen en deed het ook buiten Spanje goed.

El Pico 2

1984 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Spanje 1984. Familiefilm van Eloy De la Iglesia. Met o.a. José Luís Manzano, Fernando Guillén, Jaume Valls, Laly Espinet en Rafaela Aparicio.

Beschuldigd van de moord op een paartje dat in heroïne handelt, wordt een jongeman gevangen genomen. Dit is het vervolg op EL PICO, eveneens een productie van Eloy de la Iglesia. Hij gaat in deze film door met het verfilmen van onheilspellende en opportunistische draaiboeken over zaken van nationaal belang. Hij belicht ze zonder fantasie en kan rekenen op een aantal weinig overtuigende acteurs.

El Caso Almería

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van Pedro Costa. Met o.a. Agustín González, Fernando Guillén, Antonio Banderas, Manuel Alexandre en Margarita Calahorra.

Drie jongelui op weg naar Almeria worden door de plaatselijke Guardia Civil voor terroristen aangezien, en dat heeft tragische gevolgen. Het is de eerste bioscoopfilm van deze regisseur. Hij roert een waar gebeurd voorval aan dat kort vóór de opnamen plaatsvond en dat veel maatschappelijke beroering teweeg heeft gebracht.

Dos mejor que uno

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Angel Llorente. Met o.a. José Sacristán, Antonio Resines, Carmen Elías, Agustín González en Rafaela Aparicio.

Twee vrienden, verliefd op dezelfde vrouw, beginnen gezamenlijk een project met de mensen uit de buurt... Een zeer slechte komedie, waarin het rampzalige spel van Antonio Resines sterk afsteekt tegen dat van de andere acteurs.

Martes y 13, ni te cases ni te embarques

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Martes y 13, Amparo Soler Leal en Agustín González.

Drie buitensporige vrienden runnen een huwelijksagentschap. Een nietszeggende film die ter meerdere eer en glorie van de grove grappigheid van het komische trio 'Martes y 13' gemaakt werd.

Buscando a Perico

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Antonio del Real. Met o.a. Luis Escobar, Agustín González, Antonio Gamero, Santiago Ramos en Charly Bravo.

Een aantal zonderlinge mensen in een auto vol drugs worden zowel door de Mafia als de Spaanse politie achtervolgd. Een mislukte, dwaze komedie met muziek van de Spaanse 'rocker' Teddy Bautista, die men eveneens in een bijrol kan aanschouwen.

Puente aéreo

1981 | Komedie, Erotiek

Spanje 1981. Komedie van Pedro Masó. Met o.a. Ilyana Ross, Esperanza Roy, Agustín González en José Luis Lopéz Vázquez.

Een hoerenmadame vindt een nieuw werkterrein voor haar meisjes: de vluchten tussen Madrid en Barcelona. Net zo pijnlijk als de overige films van Masó.

Nacional III

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van José Luis Lopéz Vázquez en Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Luis Escobar, José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler Leal, Agustín González en Luis Ciges.

De Markies de Leguineche en zijn zoon smeden een plan om kapitalen naar Frankrijk te smokkelen. Dit is het derde deel van de serie die begon met LA ESCOPETA NACIONAL en vervolgde met PATRIMONIO NACIONAL.

La Próxima estación

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Antonio Mercero. Met o.a. Alfredo Landa, Lola Herrera, Carmen de la Maza en Agustín González.

Een jongen vraagt aan zijn ouders of zijn verloofde bij hen thuis mag komen wonen. Terecht is de film commerciëel een volstrekte mislukking geworden.

En Septiembre

1981 | Drama

Spanje 1981. Drama van Jaime de Armiñán. Met o.a. Carmen de la Maza, Amparo Baró, María Massip en Agustín González.

Een aantal vrienden van middelbare leeftijd besluiten hun schooltijd te reconstrueren. Een van de slechtste films van de zwakke Jaime de Armiñán.

El Poderoso influjo de la luna

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Antonio del Real. Met o.a. Alfredo Landa, Adolfo Marsillach, Agustín González en Antonia Gamero.

Als het volle maan is, besteedt een psychiater zijn tijd aan het bestuderen van het gedrag van zijn buren. Een mislukte grootschalige komedie, die sterk beïnvloed werd door Berlanga.

La vida, el amor y la muerte

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Carlos Puerto. Met o.a. María José Cantudo, Héctor Alterio, Azucena Hernández en Agustín González.

Deze film vertelt drie verhalen: in het eerste staat een huwelijk op instorten, maar dat wordt gered door de aankoop van een aap; het tweede gaat over een beroemde filmster die een baard krijgt; in het derde verhaal houdt een vrek zich dood om erachter te komen hoe zij kennissen over hem denken. Een mislukte film van een regisseur zonder talent.

Kargus

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Juan Miñón en Miguel Angel Trujillo. Met o.a. Patricia Adriani, Héctor Alterio, Agustín González, Francisco Algora en Laura Cepeda.

Een man, die door zijn verloofde in de steek is gelaten, besluit verhalen te gaan schrijven om op die manier door de geheimzinnige Kargus te worden uitgekozen. Een vreemd psychologisch-zinnebeeldig drama, waarvan de goede bedoelingen niet overeenkomen met het eindresultaat.

127 millones libres de impuestos

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Pedro Masó. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler Leal, Agustín González, Amelia de la Torre en María Silva.

Teneinde aan een bankroet te ontkomen wendt een industrieel de kidnapping van zijn eigen vader voor. Een zeer slechte komedie, mislukt ondanks het goede niveau van de bezetting.

Companys

1979 | Historische film

Spanje 1979. Historische film van José María Forn. Met o.a. Luis Iriondo, Marta May, Xabier Elorriaga en Agustín González.

De film toont het laatste levensjaar van Companys, een Catalaanse politicus, die kort nadat hij in Frankrijk was gaan wonen door de Gestapo aan het Spanje van generaal Franco werd overgedragen en daar onmiddellijk gefusilleerd werd. Een goede film die haast nooit ten prooi aan de demagogie valt. Ook bekend als PROCESO A CATALUÑA.

El Diputado

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, José Luis Alonso, Queta Claver en Agustín González.

In het Spanje van 1977 wordt een communistische afgevaardigde door extreem rechts gechanteerd omdat hij homosexueel is. Een onzinnig onderwerp dat echter niet afglijdt tot het belachelijke dankzij de persoonlijke betrokkenheid, het gevoel voor verhoudingen en het observatievermogen dat De la Iglesia bij de mise-en-scene aan de dag legde. Een belangrijke film uit de geschiedenis van de Spaanse cinema.

Batida de raposas

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Carlos Serrano. Met o.a. Agustín González, Maria Perschy, María del Puy en Fernando Hilbeck.

Een man met een opmerkelijk lage moraal besluit, eenmaal miljonair geworden, zich te wreken op hen die hem ooit minachtten om zijn afkomst. Hij doet dit door de mannen te vernederen en de vrouwen te bezitten. Liefdesdrama, zowel ergerlijk als mislukt.

Pantaleón y las visitadoras

1975 |

Spanje/Dominica 1975. José María Gutiérrez en Mario Vargas Llosa. Met o.a. José Sacristán, Katy Jurado, Pancho Córdoba en Agustín González.

In een denkbeeldige staat wordt een hoerenbataljon gevormd om de soldaten te vermaken. Een mislukte verfilming van de beroemde gelijknamige roman van Mario Vargas Llosa, die ook bij de regie betrokken was.

Me debes un muerto

1971 | Komedie, Musical

Spanje 1971. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco, Antonio Garisa, Agustín González en Gracita Morales.

Een danseres probeert een typisch Spaanse zanger te bedriegen. De laatste uit de serie Escobar/Velasco. Een slechte productie, maar in zekere zin schilderachtig. Men heeft zelfs geprobeerd de onsterfelijke film STRANGERS ON A TRAIN van Hitchcock te bespotten.

Los Flamencos

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Jesús Yagüe. Met o.a. Julián Mateos, Pilar Cansino, José María Prada en Agustín González.

Een jongeman komt erachter dat de vrouw van wie hij houdt, en die nu met een ander is getrouwd, naar het dorp zal terugkeren. Een psychologisch liefdesdrama, slecht ontvangen en nog slechter geregisseerd.

El Rostro del asesino

1965 | Misdaad

Spanje 1965. Misdaad van Pedro Lazaga. Met o.a. Germán Cobos, Paloma Valdés, Katia Loritz, Fernando Sancho en Perla Cristal.

Acht mensen worden in een badhuis opgesloten en vervolgens wordt één van hen neergestoken. Een aardige variatie op het thema van TEN LITTLE INDIANS, die bovendien op een goede cast kan bogen.

Tiempo de amor

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Julio Diamante. Met o.a. Julia Gutiérrez Caba, Agustín González, Enriqueta Carballeira en Lina Canalejas.

Drie verhalen over drie verschillende romances. Een pretentieuze en vervelende film.

Cuando estalló la paz

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Julie Diamante. Met o.a. Laura Valenzuela, Agustín González, Pepe Isbert en Juanjo Menéndez.

Tijdens WOI wordt een Spaans dorpje verdeeld in francofielen en mensen die pro-Duits zijn. Een intrigerende film naar een roman van Fernández Flórez.