Chip Proser

Scenarist

Chip Proser is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Innerspace

1987 | Sciencefiction, Komedie, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1987. Sciencefiction van Joe Dante. Met o.a. Dennis Quaid, Martin Short, Meg Ryan, Kevin McCarthy en Fiona Lewis.

Innerspace gaat over een reis door het menselijk lichaam, een gegeven dat herinneringen oproept aan Fantastic Voyage, maar dat hier luchtig wordt benaderd. Luitenant Pendleton (Quaid) participeert in een experiment waarbij hij tot de grootte van een molecuul wordt gereduceerd. Per ongeluk komt zijn capsule terecht in de bloedbanen van de slome Jack (Short) die zich tot held moet ontwikkelen om Pendleton te redden. Deze absurde science fiction-komedie van Spielberg-protégé Dante vergaloppeert zich enigszins aan een gecompliceerd plot maar blijft overeind door de enthousiaste acteurs. De visuele effecten werden bekroond met een Oscar.

Iceman

1984 | Sciencefiction, Drama

Canada/Verenigde Staten 1984. Sciencefiction van Fred Schepisi. Met o.a. Timothy Hutton, Lindsay Crouse, John Lone, Josef Sommer en David Strathairn.

Een diep in het ijs ingevroren Neandertaler wordt gevonden en wetenschappers wekken hem weer tot leven. De jonge Hutton is als enige in hem als mens geïnteresseerd, terwijl haar collegae hem als een geslaagd wetenschappelijk experiment beschouwen. Boeiende en geloofwaardige SF, die door de fijnzinnige regie van Schepisi meesleept. Spookachtige muziek van Bruce Smeaton en een opmerkelijke spelprestatie van Lone als de holbewoner. Chip Proser en John Drimmer bewerkten een verhaal van Drimmer tot scenario. Camerawerk van Ian Baker.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chip Proser op televisie komt.

Reageer