Irina Demick: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Trágica ceremonia en Villa Alexander

1972 | Horror

Spanje​/​​Italië 1972. Horror van Riccardo Fredo. Met o.a. Camile Keaton, Tony Isbert, Máximo Valverde, Luciana Paluzzi en Irina Demick.

Een viertal jonge mensen stuit bij toeval op een woning waarin satan huist. Een middelmatige horrorfilm uit de gouden jaren van deze regisseur, hoewel met enkele aardige momenten.

Quella chiara notte d'Ottobre

1970 | Romantiek, Misdaad

Italië 1970. Romantiek van Massimo Franciosa. Met o.a. Irina Demick, Don Backy, Silvano Tranquilli en Anita Ekberg.

Eén van de vele verschrikkelijke films die de Italianen blijven maken. Het verhaal gaat over een vrouw die zich in haar huwelijk gedeprimeerd en uitgeput voelt en denkt dat ze haar leven weer in evenwicht kan brengen door een oude liefde nieuw leven in te blazen. Helaas maakt een misdaad een einde aan haar hoop en worden de geliefden gescheiden. De film is van begin tot eind zwak en de onverschillige acteurs zorgen voor erg weinig boeiende of spannende momenten.

Goya

1970 | Biografie, Drama

Spanje 1970. Biografie van Nino Quevedo. Met o.a. Francisco Rabal, Irina Demick, Jacques Perrin, Hugo Blanco en José María Prada.

De geschiedenis van de laatste jaren uit het leven van de grote Spaanse schilder Goya en zijn platonische liefdesverhouding met de hertogin de Alba. Een belangrijke film, die vreemd genoeg onopgemerkt bleef. De figuur van Goya werd er op een curieuze en werkelijk gedenkwaardige manier in benaderd en het camerawerk van Luis Cadrado is bovendien opmerkelijk.

Porta del cannone

1969 | Oorlogsfilm, Erotiek

Italië 1969. Oorlogsfilm van Leopoldo Savona. Met o.a. Irina Demick, Gianna Serra, Horst Frank, John Garko en Gianna Marlan.

Vlak voor het uitbreken van WO II wordt een Italiaanse fascist (Frank) naar Wenen gestuurd om een hooggeplaatste Tsjech te liquideren. In de trein ontmoet hij Demick, een leuke jonge joodse vrouw op wie hij meteen een oogje heeft. In Wenen ziet hij hoe zij aan een razzia ontsnapt en hij maakt gebruik van de gelegenheid om met haar naar Boedapest te vluchten. Dan hoort hij dat zijn doelwit in Tsjechoslowakije is. Te laat ontdekt hij dat Demick een Tsjechische agente is die hem uitlevert en hij wordt ter dood veroordeeld. Een aardig gegeven dat jammerlijk routineus en gemakzuchtig gedaan is, waardoor het aan kracht heeft ingeboet en veel suspense is verloren gegaan.

Le clan des Siciliens

1969 | Misdaad, Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1969. Misdaad van Henri Verneuil. Met o.a. Jean Gabin, Alain Delon, Lino Ventura, Irina Demick en Amedeo Nazzari.

Een gangstersyndicaat van Sicilianen in Frankrijk roept de hulp in van een jonge dief voor een juwelenroof in Rome. De coup slaagt, maar de buitenstaander heeft de familie-eer aangetast door een van de schoondochters te verleiden. Ingenieus bedachte en uitgevoerde misdaadfilm, waarbij de botsende mentaliteitsopvattingen het drama op interessante wijze versterken. Opmerkelijke rolbezetting. Scenario van regisseur Verneuil, José Giovanni en Pierre Pelegri.

L' Arcangelo

1969 | Komedie

Italië 1969. Komedie van Giorgio Capitani. Met o.a. Vittorio Gassman, Pamela Tiffin, Irina Demick, Adolfo Celi en Jacques Stany.

Een advocaat laat zich strikken door een fotomodel om haar te verdedigen tegen de aanklacht wegens moord op haar minnaar, die echter in goede gezondheid is. Het blijkt een komplot om de advocaat voor een nog te plegen moord te laten opdraaien, waarbij zijn eigen onbekwame verdedigingspleidooi hen fataal wordt. Deze middelmatige komedie gooit haar eigen glazen in door verrassend bedoelde wendingen meermaals te herhalen, wat tot gevolg heeft dat verveling en ongeloof toeslaan.

Prudence and the Pill

1968 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1968. Komedie van Fielder Cook, Ronald Neame en Fielder Cook en Ronald Neame. Met o.a. David Niven, Deborah Kerr, Robert Coote, Irina Demick en Joyce Redman.

Bewerkelijke klucht over de voor die tijd geldende seksuele moraal. Niven denkt zijn huwelijk te kunnen opkrikken door de pil van zijn vrouw te vervangen door aspirine. Een goede rolverdeling en acteerwerk, maar een zwak scenario.

Tiffany Memorandum

1967 |

Italië 1967. Sergio Grieco. Met o.a. Ken Clark, Irina Demick, Luigi Vannucchi, Carlo Hinterman en Grégoire Aslan.

Een Amerikaanse journalist doet onderzoek naar een geheimzinnig memorandum, waardoor hij te maken krijgt met agenten van de KGB, de CIA, de Britse geheime dienst en anderen. Het spoort leidt naar Berlijn en ondanks allerlei misleidingspogingen komt hij er al snel achter dat het erom gaat de beramers van een politieke moord te ontmaskeren. Een behoorlijk intrigerende film, die echter lijdt onder een zwakke regie en dito acteerwerk. Scenario van Sandro Continenza en Roberto Gianviti.

Grieche sucht Griechin

1966 | Komedie

Duitsland 1966. Komedie van Rolf Thiele. Met o.a. Heinz Rühmann, Irina Demick, Hannes Messemer, Walter Rilla en Charles Régnier.

Producent Franz Seitz schreef onder zijn pseudoniem Georg Laforet het mislukte scenario naar een verhaal van Friedrich Dürrenmatt over een Griek die naar zijn vaderland terugkeert om met een Griekse te trouwen die echter een rashoer blijkt te zijn.

Up from the Beach

1965 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1965. Oorlogsfilm van Robert Parrish. Met o.a. Cliff Robertson, Red Buttons, Irina Demick, Marius Goring en Slim Pickens.

Een statische film over Robertson, die als Amerikaanse sergeant betrokken is bij Franse burgers in liefde en oorlog tijdens de invasie van Normandië.

Those Magnificent Men In Their Flying Machines

1965 | Komedie, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1965. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Stuart Whitman, Sarah Miles, James Fox, Alberto Sordi en Robert Morley.

...or How I Flew from London to Paris in 25 hours 11 minutes. Filmmaker Ken Annakin (The Longest Day) vond de lange titel wat 'pompeus', maar gaf naar verluidt ook toe dat de oorspronkelijke titel Flying Crazy waarschijnlijk geen kaskraker had opgeleverd. Het publiek smulde in elk geval van het vliegracespektakel, de slapstick, en van de vele Britse komieken (zoals Terry-Thomas, Eric Sykes en Benny Hill). Het draait om een vliegrace van Londen naar Parijs begin vorige eeuw, en de deelnemers komen uit alle landen waar voor het eerst vliegmachines van de grond kwamen. Alleraardigst.

La metamorphose des cloportes

1965 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1965. Komedie van Denys Granier-Deferre. Met o.a. Irina Demick, Charles Aznavour en Lino Ventura.

...or How I Flew from London to Paris in 25 hours 11 minutes. Filmmaker Ken Annakin (The Longest Day) vond de lange titel wat 'pompeus', maar gaf naar verluidt ook toe dat de oorspronkelijke titel Flying Crazy waarschijnlijk geen kaskraker had opgeleverd. Het publiek smulde in elk geval van het vliegracespektakel, de slapstick, en van de vele Britse komieken (zoals Terry-Thomas, Eric Sykes en Benny Hill). Het draait om een vliegrace van Londen naar Parijs begin vorige eeuw, en de deelnemers komen uit alle landen waar voor het eerst vliegmachines van de grond kwamen. Alleraardigst.

Der Besuch

1964 | Drama, Misdaad

Italië​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1964. Drama van Bernhard Wicki. Met o.a. Ingrid Bergman, Anthony Quinn, Irina Demick, Paolo Stoppa en Hans-Christian Blech.

Een intrigerende, maar onevenwichtige filmparabel over hebzucht en verdorvenheid. De rijke Bergman keert terug naar haar Europese woonplaats en biedt de bewoners daar een enorm bedrag aan om op een wettelijk toegestane wijze haar eerste verleider (Quinn) te vermoorden. De acteurs hadden klaarblijkelijk moeite met het melodramatische script. De resultaten zijn interessant, maar niet steeds even geslaagd.

The Longest Day

1962 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1962. Oorlogsfilm van Ken Annakin, Andrew Marton, Bernhard Wicki en Darryl F. Zanuck. Met o.a. John Wayne, Robert Mitchum, Sean Connery, Robert Ryan en Rod Steiger.

De openingsscène van Spielbergs Saving Private Ryan maakte in 1998 nogal wat los bij het publiek: de close-up presentatie van de landing op de stranden van Normandië visualiseerde de ongekende slachting zoals nooit tevoren. In 1962 was The Longest Day even indrukwekkend voor het massaal toegestroomde publiek. Het immense project van producent/co-regisseur Zanuck bracht tientallen steracteurs op de been die met duizenden (echte) soldaten de beslissende slag historisch verantwoord verbeelden. The Longest Day is ook de eerste film in het genre waarin iedereen zijn eigen taal spreekt. Ontzagwekkend qua schaal, maar soms wat steriel.