Emil Berna: regie en camera.
Er zijn 6 films gevonden.

Heidi und Peter

1955 | Familiefilm, Drama, Jeugdfilm

Zwitserland 1955. Familiefilm van Franz Schnyder. Met o.a. Elspeth Sigmund, Heinrich Gretler, Thomas Klameth, Willy Birgel en Isa Günther.

Heidi keert na een lang verblijf in de grote stad terug naar haar geliefde alpenlandschap en de berghut van haar grootvader. Ze leert haar vriendje Peter, die geitenhoeder is, lezen en zwerft dagenlang met hem over de alpenweide. Peter en Heidi smeden al toekomstplannen, maar de komst van Heidi's vriendin Klara gooit alles in de war.

Palast Hotel

1952 | Komedie, Muziek, Mysterie

Zwitserland 1952. Komedie van Leonhard Steckel en Emil Berna. Met o.a. Anne-Marie Blanc, Paul Hubschmid, Käthe Gold, Gustav Knuth en Claude Farell.

Deze rolprent verbindt de lotgevallen van meerdere personeelsleden van een luxe hotel met elkaar. Het gaat daarbij om een kok die kelner wil worden, een keldermeester die geen druppel alcohol aanraakt en een kamerjongen, die van diefstal wordt verdacht. Het is allemaal niet zo spannend, en is alleen vanwege de goede acteurs nog te harden.

Heidi

1952 | Familiefilm, Drama, Jeugdfilm

Zwitserland 1952. Familiefilm van Luigi Comencini. Met o.a. Elsbeth Sigmund, Heinrich Gretler, Willy Birgel en Thomas Klameth.

Na de dood van haar ouders groeit de kleine Heidi op bij haar grootvader in de bergen. Heidi's beste vriend is Peter, die geitenhoeder is. Op een dag wordt ze echter tegen haar zin meegenomen naar de rijke familie Sesemann in Frankfurt. Zij hebben een gehandicapt dochtertje, Klara, en Heidi zou weleens een leuk kameraadje kunnen zijn voor haar.

Swiss tour - Suzanne et son marin

1949 | Komedie, Romantiek

Zwitserland​/​​Verenigde Staten 1949. Komedie van Leopold Lindtberg. Met o.a. Cornel Wilde, Josette Day, Simone Signoret, John Baragrey en Richard Erdmann.

De Amerikaanse marinier Stanley Robin (Wilde) wordt in Mulhouse vlak bij de grens met Duitsland en Zwitserland gestationeerd. Hij ontmoet er zijn toekomstige verloofde Suzanne (Day) tijdens zijn verlof van vier dagen in Zwitserland een femme fatale, Yvonne (Signoret). De eerste - met een goed hart, maar saai als regen op zondag - wint het uiteraard van de mannenverslindster, die door en door slecht is, maar wel heel erg mooi. Dit bleke filmpje heeft veel weg van een toeristische folder. Lindtberg is verpletterd onder de eisen van de co- producent uit Hollywood die ten onrechte dacht een Zwitserse Howard Hawks te hebben gevonden. Dan blijft er nog Simone Signoret in de rol van een geëmancipeerde vrouw zonder moraal (sic). Het scenario is van Richard Schweizer. Het camerawerk is van Emil Berna. Ook bekend als Four Days Leave.

The Search

1948 | Oorlogsfilm, Drama

Zwitserland​/​​Verenigde Staten 1948. Oorlogsfilm van Fred Zinnemann. Met o.a. Montgomery Clift, Ivan Jandl, Aline MacMahon, Jarmila Novotná en Wendell Corey.

In naoorlogs Duitsland ontfermt een Amerikaanse soldaat zich over de kleine Tsjechische Karel, die in Auschwitz een deel van zijn familie heeft verloren. Het zwijgzame jochie wil op zoek naar zijn moeder. Ondertussen doet de moeder er alles aan haar kind te vinden. Acteursregisseur Zinnemann maakte op locatie een aandoenlijk drama over de parallelle zoektochten van twee intens beschadigde zielen. Mooie eerste filmrol van latere ster Montgomery Clift, met wie Zinnemann ook nog From Here to Eternity zou maken. De piepjonge Ivan Jandl kreeg zowel een speciale Oscar als een Golden Globe voor zijn rol.

Die letzte Chance

1945 | Drama, Oorlogsfilm

Zwitserland 1945. Drama van Leopold Lindtberg. Met o.a. Eduard G. Morrison, John Hoy, Penrose Reagan, Giuseppe Galeati en Luisa Rossi.

Een groepje ontsnapte geallieerde krijgsgevangenen en andere vluchtelingen uit het door de Duitsers bezette Noord-Itali[KA3]e tracht in 1943 Zwitserland binnen te komen. Dit meesterwerk van de Weense regisseur Leopold Lindtberg - de kroon op zijn werk uit zijn Zwitserse exil (1935-45) werd in 1946 in Cannes dubbel bekroond: de Grote Prijs en de Vredesprijs. Het scenario is van Richard Schweizer, Elizabeth Scott-Montagu en Alberto Barberis. Het camerawerk is van Emil Berna en Franz Vlasak. Mono.