Gracita Morales is acteur.
Er zijn 42 films gevonden.

Canción triste de...

1988 | Komedie

Spanje 1988. Komedie van José Truchado. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Gracita Morales en Simón Cabido.

De schijnbaar gedegen Don Aurelio verandert 's avonds in een travestiet die 'boleros' zingt. Deze waardeloze komedie doet denken aan het werk van Mariano Ozores.

El Donante

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Andrés Pajares, José Sazatornil, Silvia Marsó en Gracita Morales.

Een weldoener is vastbesloten na zijn dood zijn geslachtsdeel ter beschikking te stellen van de geneeskunde. Een echt grove film, typisch Spaans.

Playboy en paro

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Tomás Aznar. Met o.a. Andrés Pajares, Silvia Tortosa, José Luis Lopéz Vázquez en Gracita Morales.

De film is een komedie over een bediende die voor zijn baas wil doorgaan en een rijke gescheiden vrouw wil verleiden. De typische brij ten dienste van de twijfelachtige komiek Pajares.

Mi amigo el vagabundo

1984 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje 1984. Familiefilm van Jacinto Molina. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Sergio Molina, José Bádalo, Julia Saly en Gracita Morales.

De vriendschap tussen een kind en een oude zwerver. Een vervelend melodrama voor kinderen, gemaakt door Paul Naschy (Jacinto Molina) om zijn zoon Sergio te lanceren.

La de Troya en el Palmar

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van José M. Zabalza. Met o.a. Cassen, Nadiuska, Máximo Valverde en Gracita Morales.

Een in ongenade gevallen stierenvechter volhardt in de illusie dat hij zijn verlamde broer weer een normaal leven zou kunnen laten leiden. Een zeer slechte film waaraan de oude idolen van de Spaanse film meewerkten.

El Pico 2

1984 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Spanje 1984. Familiefilm van Eloy De la Iglesia. Met o.a. José Luís Manzano, Fernando Guillén, Jaume Valls, Laly Espinet en Rafaela Aparicio.

Beschuldigd van de moord op een paartje dat in heroïne handelt, wordt een jongeman gevangen genomen. Dit is het vervolg op EL PICO, eveneens een productie van Eloy de la Iglesia. Hij gaat in deze film door met het verfilmen van onheilspellende en opportunistische draaiboeken over zaken van nationaal belang. Hij belicht ze zonder fantasie en kan rekenen op een aantal weinig overtuigende acteurs.

Don cipote de la Manga

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Gabriel Iglesias. Met o.a. Francisco Cecilio, Azucena Hernández, Gracita Morales en Antonio Mayans.

Een uitzonderlijke figuur wil een einde aan de corruptie maken. Een lompe en zeer groffe komedie gespeend van elke kwaliteit.

Adulterio nacional

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Francisco Lara. Met o.a. Quique Camoiras, Charo López, Francisco Cecilio, Azucena Hernández en Gracita Morales.

De film beschrijft de ontrouw tussen twee bevriende echtparen. Dit onbeduidende intrigestuk doet zijn voordeel met de sensuele Charo Lopéz, die graag de hoofdrol speelt.

Las Camareras

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Joaquín Coll. Met o.a. Javier Escrivá, Agata Lys, Germán Cobos, Teresa Gimpera en Gracita Morales.

De wederwaardigheden van verscheidene meisjes die in een 'club' werken. Een volstrekt rampzalig pseudo-erotisch melodrama.

Dormir y ligar, todo es empezar

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, Esperenza Roy, Antonio Ozores en Gracita Morales.

Omdat een man werkloos is verwaarloost hij zijn vrouw. De ondergang van de zielige komedie die ooit populair was dankzij Landa.

Me debes un muerto

1971 | Komedie, Musical

Spanje 1971. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco, Antonio Garisa, Agustín González en Gracita Morales.

Een danseres probeert een typisch Spaanse zanger te bedriegen. De laatste uit de serie Escobar/Velasco. Een slechte productie, maar in zekere zin schilderachtig. Men heeft zelfs geprobeerd de onsterfelijke film STRANGERS ON A TRAIN van Hitchcock te bespotten.

La Graduada

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Lina Morgan, José Luis Lopéz Vázquez, Florinda Chico, Gracita Morales en Antonio Ozores.

Een niet erg knap meisje weet niet wat zij na haar afstuderen moet doen. Een onuitstaanbare pseudo-karikatuur van THE GRADUATE.

Cómo casarse en 7 días

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Gracita Morales, Rossana Yanni, José Sazatornil en Antonio Ozores.

De huwelijksobsessie van een weinig aantrekkelijke jonge vrouw die bemerkt dat al haar vriendinnen gaan trouwen. Een wrede, barbaarse maar wel interessante komedie.

Mi marido y sus complejos

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Ingrid Garbo en Pastor Serrador.

Een echtpaar met ouderwetse ideeën neemt een aantrekkelijk Zweeds meisje in dienst. Een produktie zowel over de onderdrukking als onderdrukkend, kenmerkend voor de Spaanse film uit die tijd.

Matrimonios separados

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, Teresa Gimpera, José Sacristán, Gracita Morales en Antonio Ozores.

Vier echtparen komen tot de ontdekking dat hun verbintenis niet wettig is, omdat de priester een bedrieger was. Zoals zovele Spaanse komedies uit die tijd: knap slecht.

Las Panteras se comen a los ricos

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Patty Shepard, Manolo Gómez Bur en Gracita Morales.

Teneinde een betere baan te krijgen staat de hoofdpersoon zijn minnares aan een vriend af. Hij krijgt er echter al gauw spijt van. Een vulgaire verfilming van het toneelstuk Las entretenidas van Miguel Mihura, met de verfijnde karakterschets van Patty Shepard als enige positieve punt.

Juicio de faldas

1969 | Komedie, Musical

Spanje 1969. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco, José Sazatornil en Gracita Morales.

Een knappe advocate neemt de verdediging op zich van een zanger. Een van de muzikale komedies waarin het paar Escobar en Velasco de hoofdrol speelt. Even stompzinnig en reactionair als hun overige films.

Operación Mata Hari

1968 |

Spanje 1968. Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Antonio Ozores en Pilar Velázquez.

Een onnozel verloofd stel ontmoet bij toeval Mata Hari in hoogst eigen persoon. Een grove parodie op de legendarische Nederlandse spionne uit WOI.

Objetivo: bikini

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Antonio Ozores en Antonio Pica.

Aan de Spaanse kust doet zich een spionagezaak voor. Deze betreurenswaardige komedie exploiteert twee in die tijd modieuze verschijnselen: het cinematografische (de spionagefilms van het type James Bond) en het sociologische (de toename van het buitenlandse toerisme in Spanje)

Long-play

1968 | Muziek

Spanje 1968. Muziek van Javier Setó. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Cristina Galbó en Margot Cottens.

Het ontstaan van de popgroep 'Los Pasos'. Een afschuwelijke film die midden in de pop-euforie gemaakt werd.

Cómo está el servicio!

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Antonio Ferrandis en José Sacristán.

Een naïeve provinciaalse komt naar Madrid om daar in de huishouding te gaan werken. Een beschamende, ongerijmde komedie.

Una Señora estupenda

1967 | Musical

Spanje/Mexico 1967. Musical van Eugenio Martín. Met o.a. Lola Flores, José Luis Lopéz Vázquez en Gracita Morales.

De wederwaardigheden van een Spaanse zangeres in Mexico. Muziek, komedie en toerisme: moet U vooral niet gaan zien.

Sor Citroen

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Gracita Morales, José Luis Lopéz Vázquez, Rafaela Aparicio en Juanjo Menéndez.

De wederwaardigheden van een non die goede daden verricht al rijdend in haar Citroën. Waardeloos.

Pero ... en qué país vivimos!

1967 | Komedie, Musical

Spanje 1967. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco, Alfredo Landa en Gracita Morales.

Een popzangeres en een volkszanger beconcurreren elkaar voor de televisie. Een van de beroemdste films met het paar Escobar/Velasco in de hoofdrol. De film is echter even achterlijk en beschamend als hun overige films.

Operación Cabaretera

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Mara Cruz en Tomás Blanco.

Een cabaretière wordt betrokken in een criminele zaak. Een film zoals alle andere 'Operaties' en 'Doelwitten' van Mariano Ozores.

Despedida de casada

1967 | Komedie

Spanje/Mexico 1967. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Carlos Estrada, Gracita Morales, Alfredo Landa, Ana Luisa Peluffo en Maura Monty.

Een pas getrouwd stel komt overeen om te scheiden maar toch nog samen te blijven wonen. Een tamelijk platvoerse komedie, waarin zich alleen de explosieve rol van het Zuidamerikaanse seks-symbool Maura Monty onderscheidt.

Crónica de 9 meses

1967 | Komedie

Spanje/Italië 1967. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Franco Ressell en Alfredo Landa.

Het onderling erg verschillende leven van vier echtparen vanaf het moment dat de vrouwen zwanger raken tot de geboorte van de kinderen. Uiterst vulgair produkt van een overigens kundig komedieregisseur.

40 grados a la sombra

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Alfredo Landa, Gracita Morales en Antonio Ozores.

Drie Spanjaarden die psychologisch niet veel van elkaar verschillen brengen de zomer in zeer verschillende milieus door. Eén van de films die Mariano Ozores regisseerde naar aanleiding van de toeristen-explosie in Spanje.

Operación secretaria

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Fanny Cano en Manolo Gómez Bur.

Een baas nodigt zijn secretaresse uit het weekend met hem door te brengen. Even stuitend en denigrerend als alle komedies van Mariano Ozores uit die tijd.

Hoy como ayer

1966 | Komedie, Fantasy

Spanje 1966. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Antonio Ozores, Conchita Velasco, Gracita Morales en Francisco Rabal.

Een man uit de jaren twintig stapt uit een portret om een journalist uit de jaren zestig te laten zien in hoeverre de tijden veranderd zijn. Een buitensporige en acceptabele komedie, met een cast van zeker belang in de Spaanse cinema.

Buenos días, condesita

1966 | Komedie, Musical

Spanje 1966. Komedie van Luis César Amadori. Met o.a. Rocío Dúrcal, Vicente Parra, Gracita Morales en Antonio Garisa.

De weg naar de top van een jonge vrouw, die dol is op zingen. Een typisch muzikale beeldroman met Rocío Dúrcal als hoofdrolspeler.

Aquí mando yo

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Manolo Codeso, Gloria Milland, Carlos Lemos en Gracita Morales.

Een gescheiden echtpaar verzoent zich weer dankzij de vindingrijkheid van hun kind in deze belachelijke komedie.

Un Vampiro para dos

1965 |

Spanje 1965. Pedro Lazaga. Met o.a. Gracita Morales, José Luis Lopéz Vázquez, Fernando Fernán Gómez en Trini Alonso.

De avonturen van twee Spaanse gastarbeiders in Duitsland, die in het huis van de baron van Rosenthal terechtkomen. Een ongebruikelijke kruising tussen een horrorparodie en een verhaal over achtergebleven groepen.

Millonario por un día

1964 | Komedie

Spanje/Argentinië 1964. Komedie van Enrique Cahen Salaberry. Met o.a. José Marrone, Juanjo Menéndez, Gracita Morales en Luis Heredia.

De voorvallen die ontstaan door de buit van een belangrijke diefstal. Een vage, vreemdsoortige film, maar verre te verkiezen boven de in dit genre gebruikelijke Spaanse produkties.

Los Palomos

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. José Luis Lo[KA1]pez Vázquez, Gracita Morales, Mabel Karr en Fernando Rey.

Een aristocratisch echtpaar wil de twee dienstbodes die ze hebben van een misdaad beschuldigen. Een van de minst overtuigende films van de veelzijdige Fernando Fernán-Gómez.

Casi un caballero

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Alberto Closas, Conchita Velasco, José Luis Lopéz Vázquez, Alfredo Landa en Gracita Morales.

Een dief van de `guante blanco` (witte handschoen) koopt zich vrij uit liefde voor een zakkenrolster. Een domme komedie, waarin de samenwerking tussen Forqué en Pedro Masó weinig vruchten heeft afgeworpen.

La Casta Susana

1963 | Musical, Komedie

Spanje/Frankrijk 1963. Musical van Luis Casar Amadori en Luis Cesar Amadori. Met o.a. Maruja Diaz, Carlos Estrada, Noël Rol, Rafael Alonso en Gracita Morales.

De mooie vrouw van een oude kolonel is beroemd om haar veronderstelde deugdzaamheid, maar ze oogst clandestien triomfen als Can-Can danseres en weet talrijke minaars geheim te houden voor haar echtgenoot en voor elkaar. Deze tijdens de Franse Belle Epoque spelende Spaanse musical is gebouwd op overbekende vaudeville-situaties, die nòg vetter worden aangezet dan in de Franse traditie. Diaz, die mooi is en temperamentvol danst, moest gelanceerd worden als rivale van Carmen Sevilla en Sarita Montiel, maar dat is om onduidelijke redenen nooit gelukt.

Chica para todo

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Gracita Morales, José Luis Lopéz Vázquez, Antonio Ozores en Vicky Lagos.

Een naïef meisje uit de provincie is in Madrid komen wonen en wil ten koste van alles een deftige dame worden. Afgezaagde en uiterst vulgaire komedie.

¿I chico o chica ?

1962 | Familiefilm

Spanje 1962. Familiefilm van Antonio Del Amo. Met o.a. Pulgarcito, Maleni, Eulalia del Pino en Gracita Morales.

De avonturen van een kinderpaartje: de maker van de films over Joselito probeert met een ander kind, Pulgarcito, zijn vergane glorie te herwinnen - hetgeen niet lukte.

La Chica del gato

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Clemente Pamplona. Met o.a. Gracita Morales, Angel Ter, Mara Lasso en Gabriel Llopart.

Derde en laatste herverfilming van LA CHICA DEL GATO, en net zo min van artistiek belang.

Atraco a las tres

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José María Forqué. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Cassen, Gracita Morales, Manuel Alexandre en Alfredo Landa.

De bedienden van een bankfiliaal besluiten om 's nachts hun eigen bank te overvallen. Deze sympathieke en acceptabele detectivekomedie ontleent aardig wat aan het werk van Monicelli.

Elena

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van Jesús Pascual. Met o.a. María Rivas, Gracita Morales, Elisa Montés en Alfonso Estela.

De verschillende wegen die drie zeer verschillende meisjes uit een tuchtschool inslaan. Een vrome en moralistische film, die bovendien zeer vervelend is.