Boris Rösner

Acteur

Boris Rösner is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

O trech ospalych princeznach

1998 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 1998. Familiefilm van Svatava Simonová. Met o.a. Tereza Grygárova, Sabina Králová, Sárka Ullrichová, Matey Hádek en Viktor Preiss.

Dit is het sprookje van de drie huwbare prinsessen die overdag verveeld en vermoeid zijn, maar de ganse nacht lijken te kunnen dansen. Mandenmaker Peter (Hádek) wordt verliefd op de jongste en met de hulp van een goede fee zorgt hij ervoor dat het drietal weer normaal wordt, zodat de koning zich geen zorgen meer hoeft te maken over hun lusteloze gedrag. Het scenario is van Jana Knitlová. Het camerawerk is van Jiri Kadanka.

O trech ospalých princeznách

1997 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 1997. Familiefilm van Svatava Simonová. Met o.a. Matej Hádek, Tereza Grygarová, Sabina Králová, Sárka Ullrichová en Viktor Preiss.

De koning (Preiss) begrijpt niet waarom zijn dochters Lina (Grygarov[KA1]a), Klara (Kr[KA1]alov[KA1]a) en Maria (Ullrichov[KA1]a) altijd zo verschrikkelijk moe zijn. Ze zijn te moe om op te staan, te moe om zich aan te kleden, te moe om te eten, te moe om op te zijn, te moe om trouwgrage prinsen te ontvangen enz. `s Ochtends staan er wel bijna geheel versleten dansschoentjes voor hun slaapkamerdeuren. Dansen ze soms de ganse nacht? De koning vaardigt een dansverbod uit en plaatst schildwachten voor de deuren van hun vertrekken. Het lijkt niet te helpen totdat de mandenvlechter Peter (Hádek) in het geweer komt met de hulp van een goede fee. Als beloning mag hij huwen met de jongste prinses op wie hij verliefd is. En zij leefden nog heel lang en gelukkig. Degelijke sprookjesfilm voor kleine kijkers, die net iets langer duurt dan een uur - een ideale lengte. Het scenario is van Jana Knitlová. Het camerawerk is van Jirí Kadanka.

Sedmero Krkavcv

1993 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 1993. Familiefilm van Ludvík Ráza. Met o.a. Mária Podhrdská, Michael Dlovhy, Ivana Chylková en Boris Rösner.

Bohdanka`s (Podhrdská) moeder is een valse vrouw: ze heeft over de zeven broers van Bohdanka een banvloek uitgesproken, waardoor ze veranderd zijn in raven. Bohdanka kan ze bevrijden als ze zeven hemden naait en daarbij het zwijgen bewaart. Een schone prins vraagt om haar hand en trouwt haar ter plekke. Lukt het aan Bohdanka om haar broers te redden als er aan het hof van de prins tegen haar gekonkeld wordt door diens gemene zuster? Een van de duistere sprookjes van de gebroeders Grimm met een scenario van Pavel Aujezdsky en een mooie bonte fotografie van Jakub Nosek. Al lijkt het heel eng, de rolprent is toch geschikt voor het jonge volkje. Een typische productie uit Bohemen, waar ze sedert het communistische tijdperk het maken van dergelijke films nog niet verleerd hebben.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Boris Rösner op televisie komt.

Reageer