Espartaco Santoni is acteur.
Er zijn 15 films gevonden.

Pena de muerte

1973 | Drama

Spanje 1973. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Fernando Rey, Marisa Mell, Espartaco Santoni en Máximo Valverda.

Een rechter besluit een onderzoek in te stellen naar de misdaden waarbij hij bij toeval zelf betrokken was, zonder te weten dat hijzelf de moordenaar is. Een interessante film met zeer slechte voornemens, geïnspireerd op een van de meest verontrustende verhalen van Guy de Maupassant. De film doet bovendien zijn voordeel met de charme van Marisa Mell.

Ceremonia sangrienta

1972 | Horror

Spanje/Italië 1972. Horror van Jorge Grau. Met o.a. Ewa Aulin, Lucia Bose, Anna Farra, Franca Grey en Espartaco Santoni.

De geschiedenis van de Hongaarse gravin Elizabeth Bathory, die honderden jonge meisjes vermoordde om in hun bloed te baden en zo eeuwig jong te blijven. De film is in technisch opzicht niet slecht, maar wordt gehinderd door een zwak script en de onverdraaglijke Engelse nasynchronisatie in de exportversie. Bekend onder als FEMALE BUTCHER en LEGEND OF BLOOD CASTLE.

1.000 millones para una rubia

1972 | Komedie, Misdaad

Spanje 1972. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Analía Gadé, Stephen Boyd, Espartaco Santoni, Jean Sorel en José López Vázquez.

Een onweerstaanbaar blondje begaat een spectaculaire diefstal. Dit is een belachelijke en gekunstelde poging om een detectivekomedie naar Europese stijl te maken.

Su le mani, cadavere! Sei in arresto

1971 | Western

Spanje/Italië 1971. Western van Leon Klimovsky. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Espartaco Santoni, Franco Agostini, Helga Liné en Aurora De Alba.

Lawrence, de Sandi Kid, krijgt van de Ranger-kapitein opdracht het stadje Springfield te zuiveren van al het gespuis dat de boel overheerst. Op de in spaghetti-westerns gebruikelijke wijze weet hij zijn taak tot een goed einde te brengen.

Manos arriba, cadaver, estas detenido!

1971 | Western

Italië/Spanje 1971. Western van Leon Klimovsky. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Espartaco Santoni, Aldo Sambrell, Helga Liné en Franco Agostini.

Een aantal zuidelijke landeigenaars profiteert van de chaos na de Amerikaanse burgeroorlog om zich te verrijken ten koste van de kleine boeren. De held Sando Kid komt hen met twee handlangers te hulp en triomfeert over de schurk bij een mislukte overval op een goudtransport. Deze paella-western serveert lusteloos en fantasieloos alle clichés van het genre, waarbij de nominale held in naam van het recht nog meer de beest uithangt dan gewoonlijk.

Las Melancolicas

1971 | Horror, Historische film

Spanje 1971. Horror van Rafael Moreno Alba. Met o.a. Analia Gade, Espartaco Santoni, Francisco Rabal, Maria Asquerino en Jose Vivo.

Een arts wordt de nieuwe directeur van een 19e-eeuwse psychiatrische inrichting, waar het personeel sadistische en seksuele instincten op de pati[KA3]entes blijkt bot te vieren. Pogingen tot hervormingen en het invoeren van nieuwe therapie[KA3]en - waarmee hij door hypnose probeert een vrouw van haar jeugdtrauma te bevrijden - lijken ondanks alle tegenwerking te gaan slagen, tot hij van hogerhand wordt overgeplaatst. De poging om via deze ogenschijnlijke horrorfilm met duidelijke, aan `De duivels van Loudun` geleende elementen, kritiek te leveren op de Franco-bougeoisie is vanuit het inmiddels historisch perspectief interessant, maar valt tussen te veel verschillende stoelen in om als film echt te overtuigen en de al te voorbeeldige heldenrol van de geneesheer-directeur (die de regisseur-schrijver zijn eigen naam heeft gegeven) wordt nergens aannemelijk.

Las Amantes del diablo

1971 | Horror

Italië/Spanje 1971. Horror van José María Elorrieta. Met o.a. Espartaco Santoni, Krista Nell, Teresa Gimpera en Julio Peña.

Een van de duivel bezeten psychopaat (een onweerstaanbare verleider) heeft een stomme, sadistische Chinees als major domus in dienst. Een van de slechtste Spaanse horrorfilms, geschreven en geproduceerd door de hoofdrolspeler, Espartaco Santoni.

El Misterioso señor Van Eyck

1965 | Actiefilm

Italië/Spanje 1965. Actiefilm van Agustín Navarro. Met o.a. Espartaco Santoni, Tere Velázquez, Massimo Girotti, Franco Fabrizi en Emilio Gutiérrez Caba.

Een avonturier raakt betrokken bij diamanthandel. Grof, simpel en erbarmelijk slecht.

Abajo espera la muerte

1965 | Drama, Romantiek

Spanje/Italië 1965. Drama van Juan de Orduña. Met o.a. Espartaco Santoni, Tere Velázquez, Amedeo Nazzari en José Moreno.

Dit melodrama behandelt het leven van een vrouwzieke trapeze-acrobaat, en dat van zijn collega's. Het speelt zich af in de wereld van het circus, en was op het lijf geschreven van het in die tijd beroemde paar Espartaco Santoni/Tere Velázquez.

El Escándalo

1963 | Avonturenfilm

Spanje 1963. Avonturenfilm van Javier Setó. Met o.a. Espartaco Santoni, Mara Cruz, Lorena Velázquez en Luis Dávila.

Prutserige herverfilming van de gelijknamige film.

El Valle de las espadas

1962 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten/Spanje 1962. Avonturenfilm van Javier Setó. Met o.a. Espartaco Santoni, Broderick Crawford, Frankie Avalon, César Romero en Tere Velázquez.

Een verfilming van de ridderroman over Fernán González waarin de oorsprong van Castili[KA3] aan de orde komt. Zelfs een co-produktie met de Verenigde Staten kon de film niet redden.

La Cumparsita

1961 | Musical, Komedie

Argentinië/Spanje 1961. Musical van Enrique Carreras. Met o.a. Maruja Díaz, Carlos Estrada, Espartaco Santoni en Félix Fernández.

Een jonge Argentijnse gaat naar Madrid om als tangozangeres triomfen te behalen. Een van de films met het toenmalige echtpaar Maruja Dïaz en Espartaco Santoni in de hoofdrollen. De film is net zo slecht als alle overige produkties waaraan zij hun medewerking hebben verleend.

Abuelita charlestón

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Javier Setó. Met o.a. Maruja Díaz, Espartaco Santoni, Germán Cobos en Yelena Samarina.

In deze amoureuze verwikkelingen (die in verschillende periodes plaatsvinden) staat telkens de aantrekkingskracht van dameskousen op de man centraal. Dit is één van de komedies van het in die tijd bekende artiestenechtpaar Maruja Díaz/Espartaco Santoni.

Pelusa

1960 | Romantiek

Spanje 1960. Romantiek van Javier Setó. Met o.a. Maruja Díaz, Espartaco Santoni, Roberto Rey en Félix Fernández.

In een circus ontstaat een romance tussen de vedette en de trapeze-acrobaat. Het is echt een beschamende film, die geproduceerd werd door het paar dat tevens de hoofdrol speelt.

La Corista

1960 | Muziek, Romantiek

Spanje 1960. Muziek van José María Elorrieta. Met o.a. Maruja Díaz, Espartaco Santoni, Guadalupe Muñoz Sampedro en Manolo Gómez Bur.

De film vertelt het verhaal van een meisje dat in music-halls werkt. Een afgezaagde en nietszeggende film.