Jonathan Bar-Giora

Componist

Jonathan Bar-Giora is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

To See If I'm Smiling

2007 | Documentaire

Israël 2007. Documentaire van Tamar Yarom.

Israël is het enige land in de wereld waar meisjes dienstplicht hebben. Zo ook de filmmaakster zelf. In deze documentaire vertelt een aantal meiden over hun ervaringen.

The Debt

2007 | Thriller

Israël 2007. Thriller van Assaf Bernstein. Met o.a. Gila Almagor, Neta Garty, Yehezkel Lazarov, Alexander Peleg en Edgar Selge.

Overtuigend psychologisch drama over drie gretige jonge Mossad-agenten, onder wie Rachel Brenner (twintiger Garty), die in de jaren 60 afrekenen met een nazi genaamd 'De chirurg van Birkenau'. De drie Israëlieten groeien uit tot helden maar decennia later duikt een bejaarde man op die spreekt over zijn wandaden in Birkenau. Hoogste tijd om de grijsaard een bezoekje te brengen en het is Brenner (zestiger Almagor) die de klus gaat klaren. In 2010 opnieuw gedraaid door Brit John Madden met grootheid Helen Mirren (The Queen) in de hoofdrol.

Little Heroes

2006 | Familiefilm, Avonturenfilm

Israël 2006. Familiefilm van Itai Lev. Met o.a. Anastasia Safonov, Alon Lysy, Avigail Ariely en Nir Zwickel.

Tijdens een schooluitje in het zuiden van Israël voelt de telepathisch begaafde Russische Alicia dat een jong stel in de problemen is in de Negevwoestijn. Erez, een teruggetrokken jongen die worstelt met de dood van zijn vader, is de enige die haar gelooft. Samen trekken ze de woestenij in om hulp te bieden, bijgestaan door Alicia's verstandelijk gehandicapte broertje en een eenzaam jongetje uit een naburige kibboets. Hun zoektocht loopt uit op een heroïsch avontuur waarbij de kinderen zichzelf en elkaar leren accepteren. Een lieflijke ode aan de veerkracht van jeugdige buitenbeentjes en een groot succes in Israël.

Close to Home

2005 | Drama

Israël 2005. Drama van Dalia Hagar en Vardit Bilu. Met o.a. Smadar Sayar, Naama Schendar, Ami Weinberg en Sharon Raginiano.

Twee jonge meiden moeten, net als al hun leeftijdsgenoten in Israël, in dienst. Ze worden samen op patrouille in de straten van Jeruzalem gestuurd, maar al snel blijken ze nogal van elkaar te verschillen. Smadar (Sayar) neemt het niet zo nauw, Mirit (Schendar) is juist heel plichtsgetrouw. De resulterende onderlinge spanningen worden vergeten als ze getuige zijn van een zelfmoordaanslag. Dat het Israëlische leger bestaat uit gewone jongens en meisjes wordt door de makers iets te nadrukkelijk naar voren gebracht. Goed spel van beide hoofdrolspeelsters.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jonathan Bar-Giora op televisie komt.

Reageer