Amin Bouhafa

Componist

Amin Bouhafa is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Beauty and the Dogs

2017 | Misdaad, Drama

Tunesië/Frankrijk/Zweden 2017. Misdaad van Khaled Walid Barsaoui en Kaouther Ben Hania. Met o.a. Mariam Al Ferjani, Ghanem Zrelli en Neder Ghouati.

Timbuktu

2014 | Drama

Frankrijk/Mauritanië 2014. Drama van Abderrahmane Sissako. Met o.a. Ibrahim Ahmed, Toulou Kiki, Abel Jafri en Hichem Yacoubi.

Sissako's superieure aanklacht tegen extremisme is zowel een klucht als een tragedie over de bezetting van het noorden van Mali door moslimextremisten. Elegante, rake scènes schetsen de hypocrisie en de wereldvreemdheid van de jihadi's die de bewoners treiteren met bizarre regels als niet voor je huis in de zon mogen zitten. Toch lijkt Timbuktu minder een protest tegen moslimextremisme op zich dan tegen de waanzin van elke vorm van extremisme. Het maakt de film sterker. Het verdriet van Timbuktu, zegt Sissako, is het verdriet van elk redelijk mens. Timbuktu werd genomineerd voor een Oscar en won zeven Césars.

Halal Love

2015 | Drama

Libanon/Duitsland 2015. Drama van Assad Fouladkar. Met o.a. Darine Hamze, Rodrigue Sleiman, Mirna Moukarzel, Hussein Mokadem en Zeinab Hind Khadra.

Vier verhalen raken verweven in dit drama over moderne Libanese moslims die een bevredigend liefdes- en seksleven willen combineren met hun religieuze overtuiging. Zo zoekt Awatef (Moukarzel) een tweede vrouw voor haar echtgenoot, en loopt het huwelijk van twee pasgetrouwden spaak door de gekmakende jaloezie van de man. Ondertussen probeert een klein meisje te begrijpen waar baby's vandaan komen. Assad Fouladkar is in de Arabische wereld bekend als regisseur van een populaire soap. Ook dit in Beiroet opgenomen drama is luchtig en tragisch tegelijk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Amin Bouhafa op televisie komt.

Reageer