Cleese: scenario.
Er zijn 2 films gevonden.

Fawlty Towers

1975 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1975. Komedie van John Howard Davies, Douglas Argent en Bob Spiers. Met o.a. John Cleese, Prunella Scales, Andrew Sachs en Connie Booth.

Twaalf van de oorspronkelijk dertien afleveringen van de legendarische komische Britse serie rond de rampspoed toestanden van Cleese als een maniakale kleine hoteleigenaar. Zes afleveringen dateren uit 1975, en zes uit 1979: [KL]The Psychiatrist, The Builders, The Wedding Party, Gourmet Night, Waldorf Salad, The Kipper and the Corpse, The Hotel Inspectors, The Germans, A Touch of Class, Communication Problems, The Anniversary[KLE] en [KLE]Basil the Rat[KLE]. Geschreven door Cleese en zijn toenmalige echtgenote Booth die in de serie de rol speelt van het kamermeisje Polly die net als Scales (tv-vrouw van Cleese) tracht te redden wat er te redden valt als Cleese zijn hotelgasten bruut bejegent. Sachs krijgt als de Spaanse ober Manuel de meeste klappen omdat hij zijn onhandigheid gekoppeld is aan zijn gebrekkige kennis van de Engelse taal, zodat Cleese hem eens meesterlijk aanviel met 'That's Sybil, me Basil, this is a slap round the ear'. Bekroond met Bafta Award, zowel in 1975 als in 1979 als beste komedie-serie. Elk scenario kostte gemiddeld vier maanden denk-en schrijfwerk in een tiental verschillende versies en dat leidde tot onvergelijkbare slapstick. Zeer

How To Irritate People

1968 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1968. Komedie van Ian Fordyce. Met o.a. John Cleese, Graham Chapman, Michael Palin, Gillian Lind en Connie Booth.

Op onverstoorbaar ernstige wijze maakt Cleese de kijker diets hoe hij zijn medemens het bloed onder de nagels kan ergeren, zonder dat je hem razend maakt, want dan verliest deze de negatieve energie die hij tijdens het ergeren opbouwt. Een en ander illustreert hij met sketches in de beste Monty Python- stijl. Alles wordt door de mangel gehaald van ouders-kinderen relaties, over man-vrouw, administratie, banken, toneelacteurs onder elkaar, collega`s onder elkaar (hoe je van iemand een lift kunt afdwingen), ergernis bij een bioscoopbezoek, enz., stuk voor stuk van geestig tot bijtend satirisch. De teksten zijn van Cleese, Palin, Marty Feldman en Brooke-Taylor. Johnny Fielder filmde en David Frost produceerde.