Steve Lacy is acteur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Reflections : New York - Paris

1998 | Documentaire, Muziek

Frankrijk 1998. Documentaire van Jérôme De Missolz en Eric Sandrin. Met o.a. Max Roach, André Hodeir, Johnny Griffin, Kenny Barron en Steve Lacy.

De negers zijn de vaderlandslozen van Amerika. Hun gemeenschappelijk verleden ligt in de muziek. Muziek studeren lag buiten hun mogelijkheden, dus waren ze verplicht zelf instrumenten te ontdekken, ze te leren bespelen en een eigen stijl te ontwikkelen. Begin 20e eeuw lieten ze zich opmerken met een geheel eigen muzikale expressie: de jazz. Gospel, blues, ragtime, be-bop, verschillende namen, maar onmiskenbaar hun eigen sound. In de jaren 1930 brachten de Amerikaanse negers de jazz naar Parijs. Hier vonden ze de mensen die hun muziek begrepen. Musici als Sidney Bechet en Josephine Baker werden de vertegenwoordigers van de jazz in Europa. De film onderzoekt de wisselwerking tussen New York en Parijs en de invloed van deze migratie op de muziek. De gidsen zijn de Amerikaanse percussionist Max Roach en de Franse pianist André Hodeir. Vooral jazz-liefhebbers zullen enorm geboeid worden door deze verhelderende documentaire, geschreven door De Missolz en Sandrin. Deze laatste stond in voor de montage, terwijl De Missolz tevens de fotografie voor zijn rekening nam.

Dexter Gordon: More than you Know

1996 | Documentaire, Biografie, Muziek

Denemarken 1996. Documentaire van Don McGlynn. Met o.a. Dexter Gordon, Ben Webster, Woody Shaw, Phil Woods en Steve Lacy.

Documentaire over jazz-muzikant Dexter Gordon. Via opname- meteriaal van interviews, concerten en sc[KA2]enes uit zijn priv[KA1]eleven wordt de kijker een blik gegund in de persoonlijkheid van Gordon, zijn idee[KA3]en, de invloeden die hij onderging en de jazz-wereld in het algemeen. Veel muziek, van Gordon zelf, maar ook van Lester Young, Ben Webster, Dizzy Gillespie, Bud Powell, Charlie Parker, Lionel Hampton en Art Blakey. Gordon, die hoofdrol speelde in Bertrand Taverniers AUTOUR DE MINUIT ('ROUND MIDNIGHT), woonde veertien jaar in Denemarken en daar wordt uiteraard bij stilgestaan. Gedraaid door McGlynn die ook documentaires maakte over Art Pepper, The Mills Brothers, The Soundies, Spike Jones en Glenn Miller. Een ervaren rot op het vlak van dit soort werk.

L'amore molesto

1995 | Thriller

Italië 1995. Thriller van Mario Martone. Met o.a. Anna Bonaiuto, Angela Luce, Carmela Pecoraro, Licia Maglietta en Gianni Cajafa.

De 30-jarige Delia (Bonaiuto) is ervan overtuigd dat haar moeder op de trein naar Napels zit. Ze wordt echter levenloos en bijna geheel ontkleed gevonden aan de vloedlijn van de Adriatische kust aan de andere kant van Italië. Oorzaak: dood door verdrinking. Er zijn een paar aanwijzingen: twee telefoongesprekken die haar moeder in de loop van de nacht voor haar overlijden heeft gevoerd. Hoogst ongebruikelijk.

Steve Lacy: Lift The Bandstand

1985 | Documentaire, Biografie, Muziek

Verenigde Staten 1985. Documentaire van Peter Bull.

De revolutionaire jazz-musicus Steve Lacy vertelt het verhaal van zijn leven en carri[KA2]ere. Hij werd geboren te New York in 1934 uit Russische immigranten. Als kind reeds was hij in muziek ge[KA3]interesseerd en begon met pianolessen, maar kon enkel vaststellen dat dit niet vlotte. Toen hij als zestienjarige Sidney Bechet hoorde spelen wist hij dat de soprano sax zijn instrument was. Hij kreeg zijn eerste lessen van Cecil Scott, die hem in zijn band opnam. Hij begeleidde alle legendarische jazz- musici uit de jaren 1940-50. Cecil Taylor introduceerde hem in de avant-garde muziek. Midden jaren 1950 werd hij lid van het orkest van Bill Evans. Een ontmoeting met Thelonious Monk veranderde zijn leven. Monk leerde hem om zijn eigen muziek te maken, zijn eigen stijl te zoeken. Hij begon te componeren en in 1960 richtte hij zijn eigen sextet op. Hun experimentele muziek sloeg niet onmiddellijk aan, maar stilaan groeide toch hun faam in de nachtclubs van Amerika. Het verhaal van Lacy wordt ge[KA3]illustreerd met oude filmfragmenten waarop we heel wat bekende namen horen en zien musiceren. De film is opgebouwd rond een concert in de New Jazz At The Public in New York, gefilmd op 29 oktober 1983 met het Steve Lacy Sextet, bestaande uit Lacy (soprano sax), Irene Aebi (zang en viool), Steve Potts (saxofoon), Bobby Few (piano), Jean-Jacques Avenel (bas) en Oliver Johnson (drums). Montage is van Ken Levis en Peter Bull. Voor de fotografie tekende Herbert Forsberg. Speciaal voor de liefhebbers.