Jeff Altman: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Holiday in the Sun

2001 | Familiefilm, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 2001. Familiefilm van Steve Purcell. Met o.a. Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Austin Nichols, Ben Easter en Ashley Hughes.

De vakantie van de tweelingzusjes Madison en Alex lijkt heel saai te worden. Gelukkig maken de meisjes al snel kennis met wildebrassen Griffen en Jordan.

Russian Holiday

1993 | Thriller

Verenigde Staten 1993. Thriller van Greydon Clark. Met o.a. Susan Blakely, Barry Bostwick, E.G. Marshall en Jeff Altman.

Voor lerares Blakely gaat een lang gekoesterde wens in vervulling en zij brengt haar vakantie door in St. Petersburg (voormalig Leningrad). Daar ontmoet zij landgenoot Bostwick, en beiden worden verliefd. Dan gebeuren er allerlei moorden om haar heen, en Blakely zoekt steun bij bevriende toeristen, die later geen toeristen meer blijken te zijn, evenals haar geliefde Bostwick. Mooie plaatjes verheffen het tot aangenaam kijkplezier. Scenario van David Reskin.

Soul Man

1986 | Komedie

Verenigde Staten 1986. Komedie van Steve Miner. Met o.a. C. Thomas Howell, Arye Gross, Rae Dawn Chong, James Earl Jones en Melora Hardin.

Rijkeluiszoontje Howell wil naar Harvard om rechten te studeren, maar zijn ouders willen hem niet langer onderhouden. Geen nood. Met een speciale zonnecrème maakt hij zijn huid donker en zo slaagt hij erin een studiebeurs in de wacht te slepen, die eigenlijk bedoeld was voor Chong. Als kleurling krijgt hij de nodige problemen op school. Oppervlakkige komedie over racisme, goed bedoeld, maar te conventioneel uitgewerkt met teveel boertige humor. Het scenario van Carol Black bevat nogal wat onwaarschijnlijke elementen, zoals de racistische huisbaas, een zwarte prof die extra streng is voor zijn rasgenoten en het blanke meisje dat kost wat kost met een zwarte naar bed wil. In beeld gebracht door Jeffrey Jur.

Doin' Time

1985 | Komedie

Verenigde Staten 1985. Komedie van George Mendeluk. Met o.a. Jeff Altman, Dey Young, Richard Mulligan, John Vernon en Colleen Camp.

Inferieure, meer dan ergerlijke kloon van POLICE ACADEMY, die speelt in de John Dillinger Memorial Gevangenis (haha).

In Love With an Older Woman

1982 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1982. Komedie van Jack Bender. Met o.a. John Ritter, Karen Carlson, Jamie Ross, Robert Mandan en Jeff Altman.

In deze innemende, wrange romantische komedie, die enkele gradaties beter is dan de gebruikelijke rijpere-vrouw-jongere-man film die de titel suggereert, wordt sprankelend gespeeld door de twee hoofdrollen. De roman Six Months with an Older Woman van David Kaufelt was de basis voor Michael Norells geestige scenario.

Wacko

1981 | Komedie

Verenigde Staten 1981. Komedie van Greydon Clark. Met o.a. Joe Don Baker, Stella Stevens, George Kennedy, Jeff Altman en Anthony James.

Een toegewijde politieman gaat achter de gevreesde 'grasmaaimachine-moordenaar' aan, die tien jaar eerder ook al de stad terroriseerde. Een onbeholpen parodie op de horror-films van het type HALLOWEEN. Er wordt hard geprobeerd je aan het lachten te maken, maar dat lukt zelden.

American Hot Wax

1978 | Drama, Musical, Muziek

Verenigde Staten 1978. Drama van Floyd Mutrux. Met o.a. Tim McIntire, Fran Drescher, Jay Leno, Laraine Newman en Jeff Altman.

Alan Freed liet midden jaren vijftig jong Amerika over de radio kennismaken met zwarte rhythm & blues. Hij maakte dat de term rock & roll in zwang kwam en de ontdekking van de economische macht van platenkopende tieners veranderde de muziekbusiness ingrijpend. Om zijn muziekvoorkeuren te pluggen moest Freed het wel opnemen tegen de gevestigde orde, die muzikale toenadering tussen zwart en wit afkeurde en sprak van 'duivelse muziek' die de geesten van de jeugd corrumpeerde. In de muziekfilm American Hot Wax organiseert Freed (McIntire) tegen de stroom in een concert van o.m. Jerry Lee Lewis en Chuck Berry. In een interview liet regisseur Mutrux weten dat zijn film gaat 'over de muziek, het ritme, de lawaaischopperij en de opwinding'. Dat is ook het plezierigste aan American Hot Wax: Mutrux zet wel wat historische feiten op een rij, maar de essentie is duidelijk het gevoel dat deze revolutionaire muziek teweegbracht in stijve tijden. American Hot Wax brengt ons naar het centrum van de bron van de nieuwe muziek. Wat hij duidelijk maakt: rock 'n' roll is here to stay, niet omdat rechtse lieden fout bezig zijn, maar omdat het vuur van deze sound niet te doven valt.