Bill Wise is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Waves

2019 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 2019. Drama van Trey Edward Shults. Met o.a. Kelvin Harrison Jr., Taylor Russell, Sterling K. Brown, Alexa Demie en Renee Elise Goldsberry.

De zeventienjarige Tyler (Harrison Jr.) heeft als aanstormend worsteltalent een ogenschijnlijk glansrijke toekomst voor zich. Totdat een blessure en de druk van zijn veeleisende vader (Sterling K. Brown, ijzersterk) hem langzaamaan te veel worden, en hij de verkeerde beslissingen aaneenrijgt. Het perspectief verschuift na een tragisch incident vervolgens naar zijn jongere zus (Russell). Regisseur Shults (It Comes at Night) speelt gretig leentjebuur bij Terrence Malick en Moonlight, maar het betaalt zich uit: de visuele pracht, sterke cast en atypische vertelstijl dragen bij aan een knap, vlammend karakterdrama. Extra pluspunten voor de zinderende score van Trent Reznor en Atticus Ross.

Thunder Road

2018 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 2018. Drama van Jim Cummings. Met o.a. Jim Cummings, Nican Robinson, Jocelyn DeBoer, Kendal Farr en Chelsea Edmundson.

Na het succes van zijn tragikomische korte film Thunder Road (2016), over een politieagent die zichzelf belachelijk maakt terwijl hij een grafrede houdt voor zijn overleden moeder, besloot regisseur, scenarist en hoofdrolspeler Jim Cummings het gegeven uit te werken tot een speelfilm. Het resultaat is nogal episodisch: meer een reeks sketches dan een echt verhaal. De rode draad – labiele agent Jim Arnaud – is echter een ijzersterke creatie; geestig, aandoenlijk en irritant tegelijk. Een veelbelovend debuut, trefzeker gefilmd ook, en gemaakt voor een schamele 200 duizend dollar.

Cadillac Ranch

1996 | Actiefilm, Komedie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1996. Actiefilm van Lisa Gottlieb. Met o.a. Suzy Amis, Renée Humphrey, Caroleen Feeney, Linden Ashby en Jim Metzler.

De drie zussen Suzy, Renee en Caroleen zijn door hun vader in de steek gelaten toen ze klein waren, Ze komen er achter dat hij is overleden in de gevangenis en dat hij aanwijzingen voor hen heeft achtergelaten over een buit die hij na een grote roof heeft verborgen. De toenmalige plaatsvervangende sheriff, die ook iets met de roof had te maken, is echter ook op zoek naar het geld. (IdH/VPRO Gids)