Anton Tsjechov (1860-1904) is auteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Les ogres

2015 | Drama

Frankrijk 2015. Drama van Léa Fehner. Met o.a. François Fehner, Marion Bouvarel, Marc Barbé, Adèle Haenel en Lola Dueñas.

Bitterzoet drama over het reizende theatergezelschap Davaï heeft oog voor vrijwel alle leden, maar zoomt in op de dominante directeur François en diens vrouw Marion (gespeeld door Fehners echte ouders) en de huwelijkscrisis die ze doormaken. De film is energiek, soms op het chaotische af, en meer een aaneenschakeling van gebeurtenissen dan een vastomlijnd verhaal, maar de kleurrijke personages zijn levensecht en weten altijd te boeien. Met ruim twee uur wel iets te lang. Desondanks: winnaar van VPRO's eerste Big Screen Award op IFFR 2016.

Nachmittag

2007 | Drama

Duitsland 2007. Drama van Angela Schanelec. Met o.a. Miriam Horwitz, Jirka Zett en Angela Schanelec.

De jonge Agnes keert terug naar het zomerhuis van haar familie en komt daar Konstantin tegen, de jongeman op wie ze als kind al verliefd was. Hij is inmiddels een worstelend schrijver en heeft net zo'n egocentrische levenswijze als zijn oom en zijn moeder, een actrice (gespeeld door regisseuse Schanelec). Naar het vaker verfilmde verhaal Chayka van Anton Tsjechov, wiens bekende thema's - levensverveling, existentialistisch gepieker - door Schanelec passend worden vertaald naar mooie maar afstandelijke, trage beelden en lome dialogen. Voor de geduldige kijker.

Dama s sobachkoi

1960 | Komedie, Romantiek, Drama, Historische film

USSR 1960. Komedie van Yosif Heifitz. Met o.a. Iyxa Savvina, Alexej Batalov, Ala Chostakova, N. Alisova en D. Zebrov.

Knap verhaal van een overspelige liefde, gevoelig en po[KA3]etisch weergegeven zonder een geforceerd einde. Naar een verhaal van Anton Pavlovitsj Tsjechov (1860-1904) met in een van de hoofdrollen de acteur/regisseur Batalov als Dimitri Gurov en Savvina als Anna Sergeiovna. Genomineerd voor de Gouden Palm op het festival van Cannes (1960), maar bekroond met de prijs voor de Beste Participatie. Het scenario is van regisseur Heifitz. Het camerawerk is van Dimitri Meskhiyev en Andrei Moskvin. Mono.

Summer Storm

1944 | Drama

Verenigde Staten 1944. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. George Sanders, Linda Darnell, Edward Everett Horton, Sig Ruman en Anna Lee.

Darnell in een van haar beste rollen als de oogverblindend boerenschone die een tweetal hooggeplaatste tsaristische officieren in het verderf stort; de een voor de Oktober- revolutie, de ander erna. Met haar loopt het ook niet goed af. Naar een roman van Anton Tsjechov. Sirk had de film, die vandaag de dag toch wel heel houterig overkomt in Duitsland willen draaien. Scenario van Rowland Leigh, Robert Thoeren en regisseur Sirk. Camerawerk van Archie Stout en Eugen Schüfftan.