Innokenti Smoktunovski

Acteur

Innokenti Smoktunovski is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Ivan Fedorov

1991 | Biografie

SU 1991. Biografie van Yuri Sorokin. Met o.a. Fedor Sukhov, Innokenti Smoktunovski, Valeri Poroshin en Alexandr Trofimov.

Een biografie van Ivan Fedorov, de Russische pionier van de boekdrukkunst. Hij werd vervolgd en moest vluchten voor fanatiekelingen, die vonden dat het drukken van de heilige boeken niets meer of minder was dan duivelsaanbidding. Deze langdradige, gortdroge film doet het leven van de toch al zo geplaagde man geen recht.

Prinzessa na gorshine

1976 | Familiefilm, Fantasy, Jeugdfilm

SU 1976. Familiefilm van Boris Rytsarev. Met o.a. Andrej Podoshan, Innokenti Smoktunovski, Alisa Freindlich, Irina Malysheva en Irina Jurevitsh.

De koning en de koningin zoeken een gemalin voor hun zoon, de kroonprins. Daartoe hangen ze een proclamatie aan de slotmuur. Tijdens een hevig onweer vraagt een jong meisje of ze mag schuilen. Ze beweert een prinses te zijn, maar ze wordt niet geloofd. Daarop moet de kroonprins het ganse land door om een geschikte bruid te vinden, maar de prinsessen die hij ontmoet, zijn te lui of te dom. Hij komt het prinsesje weer tegen, waarvan men niet geloofde dat zij van koninklijke bloede was. Nu moet ze het bewijzen: slapen op twintig matrassen, waaronder een erwt ligt. De volgende morgen zegt ze dat ze slecht geslapen heeft. Ze gingen trouwen en als ze nog niet dood zijn dan leven ze nog steeds lang en gelukkig. Aanwezigheid van trollen en andere mythologische figuren, de advertentie bij het slot en de prins die er op uit moet, maken het een typische, maar nog steeds genietbare sovjetbewerking van het bekende sprookje van Hans Christian Andersen De prinses op de erwt. Het scenario is van Felix Mironer. Het camerawerk was in handen van Vatshelav Yegorov en Alexander Matshilski.

Printsessa na goroshine

1976 | Fantasy

SU 1976. Fantasy van Boris Ryzarew en Boris Rytsarev. Met o.a. Alisa Freindlich, Innokenti Smoktunowski, Andrej Podoschjan, Innokenti Smoktunovski en Irina Malysheva.

De prins is tevergeefs op zoek naar een prinses. Het verhaal gaat dat een echte prinses zelfs onder twintig matrassen nog een erwt kan voelen. De prins ontmoet veel meisjes die dit willen proberen...

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Innokenti Smoktunovski op televisie komt.

Reageer