Des Walsh is acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Hold Fast

2013 | Jeugdfilm

Canada 2013. Jeugdfilm van Justin Simms. Met o.a. Avery Ash, Douglas Sullivan, Aiden Flynn, Molly Parker en Andy Jones.

Nadat de ouders van de veertienjarige Michael zijn omgekomen, verhuist hij vanuit een pittoresk gehucht aan de Canadese kust naar zijn oom en tante in de stad. Leuk is het niet: oom Ted is een fantasieloze bullebak. Na een stevige ruzie met zijn oom besluit Michael weg te lopen, zijn neef Curtis gaat met hem mee. Het wordt een stoere, avontuurlijke tocht. Prima jeugdfilm over twee aardige, taaie en vindingrijke veertienjarige jongens. Heel geslaagd, dankzij goed spel, een script met vaart, fijne achtergrondmuziek en fraaie beelden van het ruige Newfoundland en Labrador.

The Boys of St. Vincent

1993 | Drama

Canada 1993. Drama van John N. Smith. Met o.a. Henry Czerny, Johnny Morina, Sebastian Spence, Brian Dodd en David Hewlett.

De jongens uit de titel zijn wezen van rond de tien, die verblijven in een Rooms-katholiek internaat dat met ferme hand gerund wordt door pater Czerny, die zich met zijn confraters aan de kinderen vergrijpt. De eerste helft van de film is gesitueerd rond 1975 en de tweede helft speelt vijftien jaar later, als Pater Czerny reeds lange tijd de broederschap is uitgetreden en getrouwd. Hij woont met zijn vrouw en twee zoons in Montreal. Hij wordt gearresteerd en moet zich verantwoorden voor zijn onzedelijke (en misdadige) handelingen. Zeer sterk gespeeld door de jonge acteurs en een glansrol van autoritaire en makkelijk prikkelbare broeder Czerny. Gedraaid in 16mm, maar opgeblazen tot 35mm voor de bioscooppremière in Noord-Amerika. Naar een waargebeurd en pijnlijk voorval van Mount Cashel, in St John, New Foundland. Hoewel de film iedere vergelijking met ware en levende personen uitsluit, heeft de kerk toch geprobeerd de tv-uitzending in Canada tegen te houden. Scenario van Des Walsh, regisseur Smith en coproducent Sam Grana. Camerawerk van Pierre Letarte. Bekroond op het tv-festival van Branff.