Carl Anderson

Acteur

Carl Anderson is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Verdammt in alle Eitelkeit

1999 |

Duitsland 1999. Lothar Lambert. Met o.a. Stefan Stricker, Carl Anderson en Eva Ebner.

The White Pony

1999 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Ierland/Verenigde Staten/Italië 1999. Familiefilm van Brian Kelly. Met o.a. Warwick Davis, Olivier Gruner, Carly Anderson, Nathalie Anderson en Natalie Anderson.

Leah (Carly Anderson) is een typisch Iers stadsmeisje dat zich helemaal niet thuis voelt op de boerderij van haar oom waar ze haar vakantie doorbrengt. Tot ze op een dag de dwerg Lucky (Davis) ontmoet. Samen met Lucky verkent ze het platteland. Ze ontdekken een betoverende witte pony. Hiermee begint voor Leah een magisch avontuur dat haar en haar vriend de ware betekening doet begrijpen van echte vriendschap en moed. Een weinig originele, maar wel ontroerend uitgewerkte jeugdfilm over de vriendschap tussen een stadsmeisje, een marginaal personage en een dier. Het is allemaal redelijk voorspelbaar, maar toch zullen de personages (en vooral de pony) moeiteloos het hart stelen van kinderen. Bovendien kunnen we genieten van de prachtige Ierse landschappen en de schitterende muziek van Derek Sullivan die de knappe beelden van cameraman Ed Talavera onderlijnt. Het scenario, dat nog eens een rol van formaat toebedeeld aan Davis, werd geschreven door Laura Ambler. Dolby Stereo.

La Perla negra

1976 | Avonturenfilm

Verenigde Staten/Spanje 1976. Avonturenfilm van Saul Swimmer. Met o.a. Mario Custodio, Carlos Estrada, Gilbert Roland, Carl Anderson en Perla Cristal.

Een jonge visser lokt de aanvallen van een geweldige zeeduivel uit op zijn eigen dorp. Een curieuze, onevenwichtige maar uiteindelijk acceptabele avonturenfilm, die op sommige punten beïnvloed is door JAWS.

Jesus Christ Superstar

1973 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1973. Musical van Norman Jewison. Met o.a. Ted Neeley, Carl Anderson, Yvonne Elliman, Barry Dennen en Josh Mostel.

Fraai vormgegeven musical rond Jezus Christus, volgens deze interpretatie de eerste superster - een jongeman die een hoge prijs betaalde voor zijn faam. De film, gebaseerd op de rockopera van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, heeft swingende, inmiddels klassieke liedjes en mooie fotografie van Douglas Slocombe. Jewisons visie op Christus' leven was aanleiding voor enige controverse: de film werd door sommigen als anti-semitisch bestempeld. Christelijke puristen stoorden zich al eerder aan sommige teksten van Rice, die dan ook voor deze filmversie werden aangepast. In 2000 maakte Gale Edwards een moderne versie, waarin de historiserende locaties werden vervangen door glanzende podiumdecors.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carl Anderson op televisie komt.

Reageer