Irit Frank

Acteur

Irit Frank is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Ha chayim alpy agfa

1992 | Film noir, Drama

Israël 1992. Film noir van Assi Dayan. Met o.a. Gila Almagor, Irit Frank, Shuli Rand, Avital Dicker en Danny Litani.

In de nachtkroeg van Almagor en Frank breekt de pleuris uit, als een stel dronken soldaten de boel gaan verbouwen, die met een tragische schietpartij eindigt. De film probeert binnen een handeling die twaalf uur beslaat, een beeld te geven van de zelfkant van de Israëlische maatschappij. Beide bardames houden er relaties op na die als twijfelachtig bestempeld zouden kunnen worden en culmineren in een groot niets. Frank is een dwangmatige fotografe, vandaar de titel. Een interessante film met sterk spel van de hoofdrollen. Op de geluidsband is Leonard Cohen te horen. De stemmige zwart-wit fotografie is van Yoav Koush. Dayan is de in 1945 geboren zoon van de vermaarde Israëlische generaal, die later politicus werd. Gesitueerd in Tel Aviv.

Edut me oness

1984 | Thriller, Misdaad

Israël 1984. Thriller van Raphael Rebibo. Met o.a. Anat Atzmon, Uri Gavriel, Dalik Wolnitz, Shlomo Tarshish en Irit Frank.

Een jonge, pas gescheiden, aantrekkelijke balletlerares met een klein kind hoopt weer te hertrouwen; ze is ze toevallig getuige van de brutale aanranding van haar buurvrouw. De dader wordt in zijn kraag gevat en zij moet voor de rechtbank gaan vertellen wat ze gezien heeft. De broer van de verdachte en zijn partner - louche zakenlieden - laten geen middel ongemoeid om haar leven te vergallen en zo te voorkomen dat ze een belastende verklaring zal afleggen. Een onderhoudende thriller, die ontsierd wordt door een overdosis aan nodeloos geweld en te veel (behoudende) toespelingen over seks.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Irit Frank op televisie komt.

Reageer