Esperanza Roy is acteur.
Er zijn 50 films gevonden.

Cita con el cine español: La novia de medianoche

1996 |

Spanje 1996. Antonio Simón. Met o.a. Esperanza Roy, Juan Diego, Francisco Rabal en Nancho Novo.

El Quijote

1991 | Komedie, Avonturenfilm, Historische film, Familiefilm

Spanje 1991. Komedie van Manuel Gutiérrez Aragón. Met o.a. Fernando Rey, Alfredo Landa, Héctor Alterio, Esperanza Roy en Lina Canalejas.

Alonso Quijada (Rey) is gefascineerd door het ridderschap. Als hij op een dag de helderheid van geest verliest, ziet hij zichzelf als glorierijke ridder die door het land zwerft om het onrecht te bestrijden. Zijn oud paard wordt het trotse ros Rosinante en hij herdoopt zichzelf tot Don Quichotte de la Mancha. Hij ontmoet de arme Sancho Panza (Landa) die hij bevordert tot zijn schildknaap. Als hij dan nog zijn Dulcinea (Roy) ontmoet heeft hij eindelijk het doel van zijn leven bereikt: haar tot de zijne maken. Schitterende, getrouwe bewerking van de klassieker van Miguel de Cervantes, subliem vertolkt door Rey, die duidelijk ziek is, maar die dit tot een onvergetelijk voordeel uitbuit. Hij domineert de hele film moeiteloos. Zijn 'Don Quichotte' is gewoonweg de figuur die Cervantes op papier neerzette. Het is duidelijk dat niets bij deze film aan het toeval werd overgelaten. Een hoogstaande productie, gefilmd op schilderachtige lokaties, met sterke acteurs. De hier en daar langdradige fragmenten nemen we er graag bij. De roman werd tot scenario bewerkt door Camilo José Cela Conde en Fernando Corugedo. Prima fotografie van Teo Escamilla. Oorspronkelijk uitgezonden in vijf delen: een van 85m en vier van 55m. Stereo.

Divinas Palabras

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van José Luis García Sánchez. Met o.a. Ana Belén, Imanol Arias, Francisco Rabal en Esperanza Roy.

Een klein Galicisch dorp wordt beheerst door de angst voor hekserij, maar iedereen mishandelt de 'dorpsgek' en lacht hem uit. Gebaseerd op het gelijknamige werk van Valle-Inclán. Een heel slecht verfilmd wanprodukt, een fiasco bij pers en publiek.

La Monja alferez

1986 | Avonturenfilm

Spanje 1986. Avonturenfilm van Javier Aguirre. Met o.a. Esperanza Roy, Blanca Marsillach, Conrado San Martín, María Silva en Isabel Luque.

De geschiedenis van Catalina de Erauso die, aan het eind van de zestiende eeuw, vermomd als man uit een klooster ontsnapte en soldaat werd. Tamelijk moeizaam, en simpel van uitvoering, bovendien te lang. In de rolverdeling vallen verder op: Paula Molina en Isabel Luque (die niet onverdienstelijk speelt)

A la pálida luz de la luna

1985 | Komedie, Drama

Spanje 1985. Komedie van José María González Sinde. Met o.a. José Sacristán, Fiorella Faltoyano, Emilio Gutiérrez Caba, María Luisa San José en Esperanza Roy.

Het ironische, nostalgische verslag van de jaren tachtig in Spanje. Ondanks de zeer slechte regie, reageerde het publiek niet afkeurend, wat hoofdzakelijk te danken is aan de vele knipoogjes en aan de rolbezetting waarin we onder anderen ook nog Héctor Alterio, Agustín González, Esperanza Roy en Luis Escobar aantreffen.

tonta Bésame

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Fernando González de Canales. Met o.a. Javier Gurruchaga, Esperanza Roy, Pedro Ayesterán, Manolo Gómez Bur en Fernando Fernán-Gómez.

Een jonge werknemer wordt vanwege zijn karakter overgeplaatst naar een filiaal met louter a-socialen. Het is een vreemde lachwekkende komedie die, ondanks enkele geslaagde fragmenten, niet erg succesvol is.

La Zorra y el escorpión

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Manuel Iglesias. Met o.a. Esperanza Roy, Máximo Valverde, Nino Bastida en Pepa Ferrer.

De liefde tussen een excentrieke barones en een major domus. Een frivole komedie, uitsluitend gemaakt ter meerdere glorie van het paar dat de hoofdrollen vertolkt.

Vida perra

1981 | Drama

Spanje 1981. Drama van Javier Aguirre.

De herinnering van een gefrustreerde provinciaalse oude vrijster. Een onuitstaanbare produktie, die gemaakt is op basis van monologen van Roy, vrouw van de regisseur en de enige actrice in de film.

Puente aéreo

1981 | Komedie, Erotiek

Spanje 1981. Komedie van Pedro Masó. Met o.a. Ilyana Ross, Esperanza Roy, Agustín González en José Luis Lopéz Vázquez.

Een hoerenmadame vindt een nieuw werkterrein voor haar meisjes: de vluchten tussen Madrid en Barcelona. Net zo pijnlijk als de overige films van Masó.

ÁTî estçs loco, Briones!

1980 |

Spanje 1980. Javier Maqua. Met o.a. Pablo Sanza, Esperanza Roy en Quique Camoiras.

Een hoerenmadame vindt een nieuw werkterrein voor haar meisjes: de vluchten tussen Madrid en Barcelona. Net zo pijnlijk als de overige films van Masó.

Tu estás loco, Briones

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Javier Maqua. Met o.a. Quique Camoiras, Esperanza Roy, Pablo Sanz en Lola Gaos.

Een gek houdt vol dat alles buiten het sanatorium precies zo is als daar binnen. Een pretentieuze en onjuiste film.

El Lobo Negro

1980 | Avonturenfilm

Spanje 1980. Avonturenfilm van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Fernando Allende, Esperanza Roy, Carlos Ballesteros en María Silva.

Een jonge grootgrondbezitter besluit om verkleed en onder de naam van 'De Zwarte Wolf' tegen de onrechtvaardigheid te vechten. Een middelmatige film die de mythen van EL COYOTE en EL ZORRO combineert en waarvan de gebroeders Romero Marchent van te voren verschillende versies hebben gerealiseerd. Gezien de lange duur van deze film werden er twee delen van gemaakt, waarvan het tweede de titel DUELO A MUERTE kreeg.

Duelo a muerte

1980 | Avonturenfilm

Spanje 1980. Avonturenfilm van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Fernando Allende, Alvaro de Luna, Carlos Ballesteros en Esperanza Roy.

Het vervolg op EL LOBO NEGRO, vanuit alle gezichtspunten even ongelukkig.

El alcalde y la política

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Alfredo Landa, Esperanza Roy, Manolo Codeso en Violeta Cela.

De verschillende wederwaardigheden van de burgemeester van een dorp dat aan de vooravond van de verkiezingen staat. Onzin voor het grote publiek.

El Sacerdote

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Eloy de Iglesia. Met o.a. Simón Andreu, Esperanza Roy, Emilio Gutieérrez Caba en Africa Pratt.

Een seminarist is geobsedeerd door de kuisheidsgelofte. Een sensatiebelust en overtrokken drama, dat een kritische visie ontbeert en middelmatige rolvertolkingen kent.

Carne apaleada

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Javier Aguirre. Met o.a. Esperanza Roy, Bárbara Rey, Elisa Montés, Julieta Serrano en Terele Pávez.

In een vrouwengevangenis raken twee gevangenen nauw met elkaar bevriend. Een enigszins ruw gevangenisdrama met een lauwe cinematografische levendigheid.

Gusanos de seda

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Francisco Rodríguez. Met o.a. Esperanza Roy, Antonio Ferrandis, Alfredo Mayo en Florinda Chico.

In het Spanje van 1936 valt een mooie maar achterlijke vrouw ten prooi aan allerlei soorten manipulaties. De tweede speelfilm van de regisseur Francisco Rodríguez, die - gespeend van ieder talent - het onderwerp van een aantal nieuwe interpretatiemogelijkheden wilde voorzien.

Ellas los prefieren ... locas

1976 | Komedie

Spanje/Mexico 1976. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Sacristán, Teresa Velázquez, Enrique Guzmán, Esperanza Roy en Antonio Ozores.

Een manager moet met een homosexueel naar bed gaan, zodat zijn vrouw er niet achter komt dat hij een minnares onderhoudt. Een middelmatig blijspel, hoewel het verhaal genoeg scherpzinnige vondsten bevat.

Caperucita y Roja

1976 | Erotiek

Spanje 1976. Erotiek van Luis Revenga en Aitor Goiricelaya. Met o.a. Patxi Andion, Esperanza Roy, Victoria Abril en Lola Gaos.

De verleider Wolf wil de mooie kleindochter van zijn geliefde veroveren. Een geestig bedoelde, erotische versie van het Roodkapje-verhaal. Een in ieder opzicht onbelangrijke produktie.

Mi adúltero esposo

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Joaquín Coll Espona. Met o.a. Cassen, Esperanza Roy, Bárbara Rey en Jesús Puente.

Een goedgelovige detective krijgt van een getrouwde vrouw de opdracht om haar man met zijn minnares te fotograferen. Een zeer slechte film, die een geruchtmakend commercieel fiasco is geworden.

Ligeramente viudas

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Esperanza Roy, José Sazatornil, Francisco Valladares en María Kosti.

Twee jonge weduwes raken bevriend met twee vrijgezellen. Een komedie zonder enige charme.

El Libro del buen amor II

1975 | Erotiek, Komedie

Spanje 1975. Erotiek van Jaime Bayarri. Met o.a. Manuel; Otero, Sandra Mozarowski, Esperanza Roy en María Vico.

Het vervolg en tevens plagiaat op de voorgaande film, eveneens slecht.

El Insólito embarazo de los Martínez

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. José Sazatornil, Esperanza Roy, Mari Carmen Prendes en Tomás Zori.

Op de terugweg van de huwelijksreis ontdekt een man, dat hij degene is die in verwachting is... Groteske humor die op de gebruikelijke onbekwame wijze door Aguirre gebracht wordt.

Una Vela para el diablo

1973 | Horror, Thriller

Spanje 1973. Horror van Eugenio Martín. Met o.a. Judy Geeson, Aurora Bautista, Esperanza Roy, Vic Winner en Lone Fleming.

Twee zussen menen zich als goedgelovige katholieken te gedragen wanneer ze te schaars geklede hotelgasten naar een andere wereld helpen. Een goede horrorfilm, al zijn de close-ups zo nu en dan schokkend. De film geeft op overtuigende wijze aan waartoe godsdienstwaanzin kan leiden. Het einde is helaas iets langdradig. Ook bekend als A CANDLE FOR THE DEVIL.

Una Mujer prohibida

1973 | Thriller

Spanje 1973. Thriller van José Luis Ruiz Marcos. Met o.a. Ramiro Oliveros, Esperanza Roy, Amparo Soler Leal en José Nieto.

Een politieagent wordt verliefd op een onweerstaanbare prostituée. Een mislukte poging de mythe van de vamp, die zo veel voor de Amerikaanse thriller heeft betekend, aan te passen aan de Spaanse werkelijkheid.

Un Casto varón español

1973 | Komedie, Erotiek

Spanje 1973. Komedie van Jaime de Armiñán. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Esperanza Roy, Patty Shepard, Mirta Miller en Teresa Rabal.

Een schuchtere Spanjaard op rijpere leeftijd erft een Engels bordeel met de vier knappe meisjes, die daar bijhoren. Een belachelijk dom bijprodukt.

Mi hijo no es lo que parece

1973 | Musical, Komedie

Spanje 1973. Musical van Angelino Fons. Met o.a. Celia Gámez, Esperanza Roy, Jorge Lago en José Sazatornil.

De relatie tussen twee cabaretières van verschillende leeftijd, van wie één een homoseksuele zoon heeft. Een muzikale komedie, zo belachelijk en ergerlijk dat het bijna surrealistisch lijkt.

Las Señoritas de mala compañía

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Conchita Velasco, Isabel Garcés, Esperanza Roy, José Luis Lopéz Vázquez en Manolo Gómez Bur.

Het dagelijks leven in een bordeel in een Castiliaans dorp. Een leuke en vriendelijke komedie, die alle bitterheid wegstrijkt. Bovendien valt het goede samenspel van de acteurs op.

El ataque de los muertos sin Ojos

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Tony Kendall, Esperanza Roy, Fernando Sancho, Frank Braña en Loretta Tovar.

De leden van een eeuwenoude Tempelieren-orde herrijzen uit de dood om wraak te nemen op de nazaten van degenen die hen tot de brandstapel veroordeelden. Deze bij vlagen sfeervolle, tweede aflevering uit het zombie-vierluik van De Ossorio (verder omvattend LA NOCHE DEL TERROR CIEGO, EL BUQUE MALDITO en LA NOCHE DE LAS GAVIOTAS), lijkt vooral in de tweede helft nogal op NIGHT OF THE LIVING DEAD.

Secuestro a la española

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Mateo Cano. Met o.a. Esperanza Roy, Quique Camoiras, Aurora Redondo en José Orjas.

De tegenslagen van drie gezinnen van kruimeldieven. Een waardeloze komedie, het laatste werk van Cano.

Los Novios de mi mujer

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Ramón Fernández en Ramon Fernandez. Met o.a. Alfredo Landa, Esperanza Roy, Helga Liné, Mirta Miller en Jaime De Mora Y Aragon.

Omdat zij denkt dat haar man haar heeft bedrogen, besluit een vrouw uit jaloezie haar echtgenoot te kwellen. Een typisch verfoeilijke komedie waarin Alfredo Landa in die tijd zo vaak een rol vervulde.

Guapo heredero busca esposa

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Alfredo Landa, Esperanza Roy, José Sacristán en Antonio Ferrandis.

Een Madrileense hoer wordt verliefd op een naïeve boer.Een komedie.

La Garbanza negra

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Luis María Delgrado. Met o.a. Tip, Coll, Esperanza Roy en Josele Román.

Twee broers die bij een begrafenisonderneming werken veranderen in cabaretkomieken. Een van de meest curieuze en buitensporige films uit de geschiedenis van de Spaanse cinema, waarvan het scenario door de twee hoofdrolspelers -de komieken Tip en Coll- en Antonio Mercero -een regisseur- geschreven is. Een respectabele film die gezien moet worden.

El insolito embarazo de Los Martinez

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Maria Carmen Prendes, Esperanza Roy en Jose Sazatornil.

Twee broers die bij een begrafenisonderneming werken veranderen in cabaretkomieken. Een van de meest curieuze en buitensporige films uit de geschiedenis van de Spaanse cinema, waarvan het scenario door de twee hoofdrolspelers -de komieken Tip en Coll- en Antonio Mercero -een regisseur- geschreven is. Een respectabele film die gezien moet worden.

El Sobre verde

1971 | Komedie, Muziek

Spanje 1971. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Tony Leblanc, Esperanza Roy, Carlos Ballesteros en Ricardo Palacios.

Op zekere dag wordt een kind geboren in het Apollo-theater. Een komische musical zonder enige charme.

Vuelo al infierno

1970 | Avonturenfilm

Spanje/Duitsland 1970. Avonturenfilm van Jesús Franco. Met o.a. Thomas Hunter, Esperanza Roy, Fernando Sancho, Hans Hass Jr. en Ewa Strömberg.

Een vliegtuig vol met kostbare gesmokkelde juwelen en passagiers van diverse pluimage krijgt een ongeluk boven het Amazone-oerwoud. Een film met veel tekortkomingen maar toch sympathiek en behendig, die bovendien een eerbetoon aan JOHNNY GUITAR vormde. Ook bekend als: INFIERNO, TUYA ES LA VICTORIA; Duitse titel: X-312 FLUG ZUR HÖLLE.

Porqué pecamos a los 40?

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, José Luis Lopéz Vázquez, Juanjo Menéndez, Rossana Yanni en Esperanza Roy.

Een drietal mannen van middelbare leeftijd wil jonge vrouwen verleiden. De klassieke, pijnlijk pseudo-erotische, komedie uit de achterlijke Spaanse cinema van de jaren zestig en zeventig.

Nightmare Hotel

1970 | Thriller

Spanje/Verenigd Koninkrijk 1970. Thriller van Eugenio Martín. Met o.a. Judy Geeson, Aurora Bautistà, Esperanza Roy, Victor Alcazár en Lone Fleming.

Geeson reist af naar een hotelletje in Spanje om een verdwenen familielid te zoeken en komt te staan tegenover twee krankzinnige zusters die het bedrijfje runnen; verscheidene moordaanslagen volgen. Een redelijke thriller. De regisseur staat op de titelrol als Gene Martin.

Nightmare Hotel

1970 |

1970. Eugenio Martín. Met o.a. Victor Alcazar, Esperanza Roy, Aurora Bautista en Judy Geeson.

Geeson reist af naar een hotelletje in Spanje om een verdwenen familielid te zoeken en komt te staan tegenover twee krankzinnige zusters die het bedrijfje runnen; verscheidene moordaanslagen volgen. Een redelijke thriller. De regisseur staat op de titelrol als Gene Martin.

Las sieste vidas del gato

1970 |

Spanje 1970. Pedro Lazaga. Met o.a. Antonio Ozores, Juanjo Menendez en Esperanza Roy.

Geeson reist af naar een hotelletje in Spanje om een verdwenen familielid te zoeken en komt te staan tegenover twee krankzinnige zusters die het bedrijfje runnen; verscheidene moordaanslagen volgen. Een redelijke thriller. De regisseur staat op de titelrol als Gene Martin.

Las 7 vidas del gato

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Esperanza Roy, Juanjo Menéndez, Antonio Ozores, Valeriano Andrés en Rossana Yanni.

Reeds zeven vrouwen zijn gestorven vanwege hun liefde voor de hoofdfiguur. Een zeer zwakke komedie, gebaseerd op het toneelstuk van Jardiel Poncela.

El Jardín de las delicias

1970 | Drama, Experimenteel

Spanje 1970. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Geraldine Chaplin, José Luis Lopéz Vázquez, Francisco Pierrá, Lucy Soto en Julio Peña.

Een industrieel is na een auto-ongeval verlamd geraakt en heeft daarbij ook zijn geheugen verloren. Omdat zijn handtekening noodzakelijk is voor het vrijmaken van kapitaal op een geheime Zwitserse bankrekening, gaan zijn familieleden een rollenspel opvoeren met belangrijke momenten uit zijn vroegere leven in de hoop dat hij zijn geheugen terugkrijgt. Helaas sluit hij zich af in zijn eigen fantasiewereld. Deze scherpe satirische maatschappijkritiek resulteerde aanvankelijk in een Spaans vertoningsverbod. Deze film is echter vooral de meest heldere film van Saura en vond de ideale context voor zijn Buñuel- hommages en fantasiescènes, naast de zwarte humor en heldere portrettering.

Porqué te engaña tu marido?

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Manuel Summers. Met o.a. Alfredo Landa, Laly Soldevila, Patty Shepard en Esperanza Roy.

Als de hoofdrolspeler bijna getrouwd is met een weinig aantrekkelijke vrouw, begint hij te fantaseren hoe zijn huwelijk met een schoonheid zou zijn. Een komedie van het allerlaagste allooi.

Estudio amueblado 2 P

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler Leal, Esperanza Roy en Soledad Miranda.

Twee ambtenaren maken gebruik van een computer om succes te hebben bij de vrouwen...Een pseudo-erotische komedie naar de smaak van die tijd, die niet zo slecht is als men wellicht zou kunnen veronderstellen. Dit komt hoofdzakelijk door de voortreffelijke rolverdeling.

El cronicon

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Antonio Gimenez Rico. Met o.a. Esperanza Roy, Manolo Gomez Bur en Cassen.

Twee ambtenaren maken gebruik van een computer om succes te hebben bij de vrouwen...Een pseudo-erotische komedie naar de smaak van die tijd, die niet zo slecht is als men wellicht zou kunnen veronderstellen. Dit komt hoofdzakelijk door de voortreffelijke rolverdeling.

El Cronicón

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Antonio Giménez Rico. Met o.a. Cassen, Manolo Gómez Bur, Esperanza Roy, Rossana Yanni en Antonio Casal.

De middeleeuwse graaf Sandro heeft nogal wat tegenslag in deze merkwaardige komedie die zich in een tussen moslims en christenen opgedeeld Spanje afspeelt.

Si volvemos a vernos

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van Francisco Regueiro. Met o.a. Esperanza Roy, Robert Packer, Alfredo Mayo en Beverly Ackinson.

De romance tussen een Spaanse prostituée en een zwarte Amerikaanse soldaat. Een film vol goede voornemens, die echter niet volledig geslaagd is.

La Muchacha del Nilo

1967 | Avonturenfilm

Spanje 1967. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Rory Calhoun, Nuria Torray, James Philbrook en Esperanza Roy.

Een archeoloog zoekt in Egypte een verloren geraakte graftombe uit de tijd van de farao's. Belachelijk door het gebrek aan budget en het ontbreken van vakkennis.

Relevo para un pistolero

1964 | Western

Spanje 1964. Western van Ramón Torrado. Met o.a. Alex Nicol, Luis Dávila, Silvia Solar en Esperanza Roy.

Een eenzame revolverheld komt in een dorp in het Wilde Westen aan. Eén van de eerste Westerns die in Spanje gerealiseerd werden, met als enige interessante punten de historische waarde ervan en de altijd opwindende Solar.

El Cálido verano del señor Rodríguez

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Elvira Quintillá, Adriano Domínguez en Esperanza Roy.

Een kantoorbediende benut de vakantie van zijn vrouw om een avontuurtje te beleven. Typische komedie over de 'toeristenexplosie' in Spanje. Dom en achterbaks zoals bijna al dit soort films.