Mary Jimenez is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le chant des hommes

2015 | Drama

België 2015. Drama van Mary Jimenez en Bénédicte Liénard. Met o.a. Maryam Zaree, Assaad Bouab, Sam Louwyck en Ahmet Rifat Sungar.

Ze komen uit Syrië, Irak, Afghanistan, Marokko, Niger en hebben geen verblijfspapieren. Een groep asielzoekers besluit een kerk te bezetten, vastbesloten te krijgen wat ze nodig hebben om te mogen blijven. Dat brengt een hoop nieuwe spanningen met zich mee. In realistische stijl verbeelden documentairemaaksters Jimenez en Liénard de wanhoop van mensen die tussen wal en schip komen te zitten. Een film die volgens de maaksters 'illegalen hun stem teruggeeft', met een prima ensemblecast die zeer verschillende, maatschappelijk onzichtbare mensen speelt.

L'air de rien

1990 |

België/Canada/Frankrijk 1990. Mary Jimenez. Met o.a. Carole Courtoy, Gabriel Arcand, Josse De Pauw, Lucas Belvaux en Bernadette Lafont.

Jessie leidt een prettig en geregeld bestaan tot zij verneemt dat zij waarschijnlijk aan een ongeneeslijke ziekte lijdt. In plaats van de onderzoeksuitslagen af te wachten, laat zij alles in de steek (relaties, vriend, werk) en reist naar de andere kant van de wereld, naar Canada. Weer een film met de zwerftocht als thema, die om te slagen een krachtige hand en inspiratie nodig hebben. Dat is hier niet het geval. Het sleept zich maar voort en wordt geen eenheid omdat een consistent scenario ontbreekt en bovendien bewegen de wereldvreemde personages zich in een film van vooral beelden (Raymond Fromont).

21:12 Piano Bar

1982 | Experimenteel, Drama

België 1982. Experimenteel van Mary Jimenez. Met o.a. Lucinda Childs, Carole Courtoy, Anne Guerrin en Jean-Marc Turine.

Een vrouw, Florence, werd dood en verminkt teruggevonden. Een andere vrouw, Nathalie, wordt door die gebeurtenis, waarvan zij voor het eerst hoort in de bar waar zij 's avonds piano speelt, geïntrigeerd. Nathalie zal het verhaal met haar eigen fantasieën reconstrueren en op die manier op speurtocht gaan naar haar eigen wezen. Met bijzonder zorgvuldig bestudeerde esthetische effecten slaagt de cineaste erin de zoektocht van een vrouw naar zichzelf door een andere vrouw heen te suggereren. De eveneens zeer bewerkte klanken maken elke verstandelijke benadering onmogelijk. Een stijlvolle film met een eigen zeggingskracht.