Paul Kuhn: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Etwas Besseres als den Tod

2010 | Komedie, Muziek

Duitsland 2010. Komedie van Nicole Weegmann. Met o.a. Peter Lohmeyer, Paul Kuhn, Mina Tander en Catrin Striebeck.

Na een herseninfarct raakt Alexander (Lohmeyer) een deel van zijn geheugen kwijt: hij kan zich de laatste tien jaar niet herinneren. Dus ook niet dat hij in die tijd hertrouwd is. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis ontmoet hij medepatiënt Heinrich, die net een stukje piano speelt. Alexander is zijn gitaarlessen nog niet vergeten en de twee beginnen een jazz-band. Misschien moeten ze eens optreden? Aardige komedie is ook een lofzang op de helende kracht van muziek. Vooral Kuhn, als wijze, 83-jarige jazzpianist, weet de glimlach op te wekken.

100 Jahre Film: Das ist Unterhaltung

1995 | Documentaire, Musical

Duitsland 1995. Documentaire van Alexander Arnz. Met o.a. Harald Juhnke en Paul Kuhn.

Acteur Juhnke (1929-2005) leidt ons rond door honderd jaar showfilm in Duitsland. Eigenlijk concentreert hij zich op de periode 1928-50 met figuren als Hans Albers, Marlene Dietrich, Zarah Leander, Theo Lingen, Martha Eggert, Heinz R[KA3]uhmann, Grete Weisser en droomparen als Johannes Heesters/Marika R[KA3]okk en Willy Fritsch/Lilian Harvey. In de legendarische Babelsbergstudio in Berlijn gunt hij de kijker een blik achter de coulissen en houdt hij een praatje met pianist/zanger Paul Kuhn, die deze roemrijke periode eveneens heeft meegemaakt. De kijker krijgt tientallen fragmenten uit bekende en minder bekende Duitse films te zien. Het scenario van Wolfgang M[KA3]onninghof is ge[KA3]ent op de succesformule van THAT`S ENTERTAINMENT! (1974) van Jack Haley, Jr. maar deze Duitse tegenhanger is chaotisch en oppervlakkig. Het camerawerk is van Klaus Kuschke en Jochen Wichmann, die het nieuwe opnamemateriaal filmden.

Inge, April und Mai

1993 | Romantiek, Drama

Duitsland 1993. Romantiek van Wolfgang Kohlhaase en Gabriele Denecke. Met o.a. Niels-Bruno Schmidt, Nadine Böttcher, Olivier Arendt, Jens Adler en Fabian Busch.

April 1945. De Russische legers naderen Berlijn. Het Dritte Reich zakt als een pudding in elkaar. Tegen deze achtergrond van oorlog, bommen en geweld ontstaat een prille liefde tussen Böttcher en Schmidt, een liefde zo zuiver dat zij zich als een lichtbaken in deze duistere periode aftekent. Poëtische film met een mager verhaaltje, maar een goede herschepping van de sfeer in het Duitsland op het ogenblik dat de oorlog ten einde is. Dit laatste deed destijds bij de release heel wat stof opwaaien, temeer daar scenarist/regisseur Kohlhaase, die zich op zijn eigen roman baseerde, voordien in Oost-Duitsland werkte voor de DEFA-studio's. Nostalgische bruin/gele fotografie van Igor Luther.